Current track

Title

Artist

Ηλίας Μακρής: Η «ΑΝΑΣΑ» είναι η πιο αξιόπιστη λύση για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

29/09/2023


«Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ως προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν κάτι που μας σόκαρε όλους. Ένας άνθρωπος που μέχρι χθες ήταν άγνωστος κέρδισε την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία έχει τη δική της πορεία στο κόμμα και ήταν μια πετυχημένη Υπουργός. Θέλω να πιστεύω ότι όλο αυτό που έγινε θα είναι για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν θα αλλοιώσει την αριστερή μας ταυτότητα.

Διεκδικούμε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, γιατί θέλουμε να διακόψουμε την ασυνέχεια. Η Περιφερειακή Αρχή του Θεόδωρου Γαλιατσάτου είχε αφήσει παρακαταθήκη με έργα, όπως το λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών, το παλιό νοσοκομείο και το Καστρομονάστηρο στα Στροφάδια. Αυτά τα είχαμε ξεκινήσει εμείς.

Πραγματικά δεν ξέρω τι θα βρούμε τώρα. Τα υδατοδρόμια έχουν μπλοκαριστεί με περίεργο τρόπο και με πράξη από τον Επίτροπο. Δεν καταγγέλλω κάτι, όμως λέω πως ο καθένας μπορεί να μπει σε διάφορες σκέψεις.

Η κ. Κράτσα δεν έχει να παρουσιάσει κάποιο δικό της έργο. Η Περιφερειακή Αρχή Γαλιατσάτου είχε αφήσει master plan για τις απορροές των ομβρίων υδάτων, ώστε να γίνουν αντιπλημμυρικά και να μην έχουμε προβλήματα, όπως συμβαίνει κάθε που βρέχει στη Λίμνη Μακρή, όμως το έχουν βάλει σε κάποιο συρτάρι.

Παρά τη στήριξη που είχε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κ. Κράτσα δεν διεκδίκησε. Το λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών δεν προχώρησε λόγω της ΕΤΑΔ, όμως ο Θοδωρής Γαλιατσάτος όταν αντιμετώπισε παρόμοιο πρόβλημα με το παλιό νοσοκομείο κατάφερε να το ξεμπλοκάρει από το ΤΑΙΠΕΔ με νομοθετική πράξη στη Βουλή.

Τα περισσότερα έργα στη Ζάκυνθο έχουν φορέα υλοποίησης το Δήμο και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια. Για τα απορρίμματα έπρεπε να υπάρχει διαλογή στην πηγή και τα ανακυκλώσιμα να μπαίνουν χωριστά, ωστόσο μέχρι τώρα έχουμε μόνο ένα «πράσινο σημείο» στο αεροδρόμιο. Το εργοστάσιο στον Λίβα πάει με βήματα χελώνας και από την στιγμή που τη διαχείριση του χώρου εκεί την ανέλαβε η Περιφέρεια, τα πράγματα έγιναν χειρότερα.

Περιφέρεια και Δήμος Ζακύνθου δεν συνεργάστηκαν αρμονικά αυτή την τετραετία. Ο Βουλευτής κατέβηκε με ντουντούκες στην πλατεία Σολωμού για την ανάπλαση του Αργασίου, ενώ πολλές φορές υπήρχε ένταση και με τη Νομαρχιακή Επιτροπή της ΝΔ.

Υπενθυμίζω ότι ο δεξιός Δήμαρχος, Παύλος Κολοκοτσάς, ευχαριστούσε συνεχώς τον κ. Γαλιατσάτο για τη βοήθεια που του προσέφερε σε όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε εκείνη την εποχή η Ζάκυνθος.

Δεν μας απασχολεί που υποψήφιος της κ. Κράτσα εργάζεται για την εκκλησία. Ο ο συγκεκριμένος υποψήφιος δήλωσε σε άλλο ΜΜΕ ότι η Επιτροπή του Ναυαγίου ήταν ό,τι πιο αποτυχημένο έγινε, ξεχνώντας βεβαίως πως σε αυτή έχει παραμείνει η κ. Κράτσα.

Παραμένουν στον τόπο τα προβλήματα του νερού, του κυκλοφοριακού και του δρόμου Αλυκές-Ξύγκια. Δεν έγινε τίποτα αυτή την τετραετία. Παραιτήθηκαν επτά Αντιπεριφερειάρχες και εντάχθηκαν στον συνδυασμό του κ. Τρεπεκλή. Η ίδια ομάδα δηλαδή που δεν τα πήγε καλά, θέλει να διοικήσει ξανά.

Ο κ. Τρεπεκλής και η κ. Κράτσα ενστερνίζονται τις ίδιες ακριβώς νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις, που θέλουν να αποτελειώσουν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Στη Ζάκυνθο υπάρχουν 2 τέτοιες επιχειρήσεις ανά 9 άτομα. Όσες καλές προθέσεις κι αν έχει ο κ. Τρεπεκλής, δεν παύει να είναι παιδί της ΝΔ.

Την κ. Μαρία Δρυ δεν τη γνωρίζω και θεωρώ πως αποτελεί ένα πείσμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη. Για την κ. Μπαλού που στηρίζεται από το ΚΚΕ έχω θετική εικόνα, όμως δεν έχει την ίδια ορμή με το δημοτικό ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Πιστεύω ότι η «ΑΝΑΣΑ» θα είναι στο δεύτερο γύρο των εκλογών με τον κ. Τρεπεκλή και θα κερδίσουμε τις εκλογές. Δεν μπορούμε να πάμε πιο κάτω. Ο κ. Γαλιατσάτος είναι ο πιο κατάλληλος και ο πιο αξιόπιστος άνθρωπος για να αναλάβει τα ηνία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω το νησί μας αν εκλεγώ περιφερειακός σύμβουλος. Επέλεξα να έρθω στη Ζάκυνθο το 2001, γιατί γοητεύτηκα και από την ιστορία του τόπου. Θέλω να συμβάλλω με τις γνώσεις μου και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό.

Για τον Δήμο όπως ξέρετε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατεβάζει δικό του ψηφοδέλτιο. Εγώ έχω κάποια προτίμηση, όμως δεν θα την πω δημόσια διότι αρκετοί φίλοι είναι διασκορπισμένοι σε όλες τις παρατάξεις…».


Current track

Title

Artist