Current track

Title

Artist

Σπύρος Νέγκας
Κάτοικος Ρομιριου

Η νέα δημοτική αρχή δεν θέλει να λειτουργήσει το ιστορικό γήπεδο του Ρομιριου – Προσέλαβαν πρόσφατα καθαρίστρια για το γήπεδο όταν αυτό είναι κλειστό

14/05/2024


“Πήρα την πρωτοβουλία να βγω στην εκπομπή σου γιατί εδώ και 5,5 μήνες είναι έτοιμο το ιστορικότερο γήπεδο της Ζακύνθου, μετά το Δημοτικό Στάδιο, αυτό του Ρομιριου και δεν του δίνουν την άδεια να λειτουργήσει. Γιατί;

Ο ένας κοροϊδεύει τον άλλον. Έως να περάσει ο χρόνος, να βγουν χόρτα μέσα στον συνθετικό τάπητα και να βγει άχρηστος ο τάπητας. Και ξέρετε γιατί γίνονται όλα αυτά; Γιατί στο Ρομιρι βγάλαμε Πρόεδρο τον Νίκο Δρόσο. Και είναι Πρόεδρος με το Π κεφαλαίο. Δυστυχώς για κάποιους ο Νίκος βγήκε Πρόεδρος με τον κ. Αρετάκη. Και όπως καταλαβαίνετε όποιος είναι με τον κ. Αρετάκη είναι στη μαύρη λίστα.

Εμείς εδώ στο Ρομιρι και θα το πω ζακυνθινά, το ξέρουμε δεν πρόκειται να πάρουμε ούτε μπερτοφυλλο!!!

Ακούω ότι γίνονται και καθαρισμοί σε άλλα γήπεδα του νησιού. Ελάτε μία βόλτα στο Ρομιρι να δείτε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο περιβάλλοντας χώρος του γηπέδου. Χόρτα παντού. Εγώ πήγα και καθάρισα τα χόρτα που έχουν φυτρώσει στον τάπητα. Και το χειρότερο ξέρετε τι είναι; Η μεριά του γηπέδου που βλέπει προς την χώρα είναι γεμάτη καλάμια και βάτα, έτοιμα να περάσουν μέσα στο γήπεδο.

Δυστυχώς δεν θέλει η νέα δημοτική αρχή να λειτουργήσει το γήπεδο. Δεν ξέρω το γιατί και είναι κρίμα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Παναγιώτη Δρόσο, ο οποίος είναι κάτοικος Ρομιριου και μάλιστα το σπίτι του είναι δίπλα στο γήπεδο, μου είπε ότι του ζητάνε την μάνα του και τον πατέρα του. Μα τι του ζητάνε. Οι τεχνικές υπηρεσίες ανήκουν στον Δήμο, δεν ανήκουν σε μένα. Δεν είναι ελικοδρόμιο το γήπεδο. Δηλαδή τι άλλο χρειάζεται για να πάρει άδεια;

Θα ήθελα, όμως, να ρωτήσω και κάτι άλλο. Τι γίνεται με την καθαρίστρια που προσέλαβαν πρόσφατα ειδικά για το συγκεκριμένο γήπεδο όταν αυτό είναι κλειστό. Ας έφερναν ένα εργάτη να κόψει τα χόρτα.

Όμως έχουν γίνει κι άλλες προσλήψεις στον Δήμο, οι λεγόμενες προσλήψεις… φάντασμα!!! Οι οποίοι δεν πάνε για δουλειά, παίρνουν τον μισθό τους και δουλεύουν σε τουριστικές επιχειρήσεις!!! Δυστυχώς το σύστημα είναι σάπιο. Δεν πρόκειται να αλλάξει. Δεν έχω κάτι με τους ανθρώπους, αλλά αυτοί που είναι στον Δήμο θέλουν να τον πάνε μπροστά. Έτσι θα τον πάνε μπροστά;

Και κάθονται και λένε τη γνωστή καραμέλα ότι άλλη μία “κληρονομιά” παραλάβαμε από τον κ. Αρετάκη; Για τις 18 παιδικές χαρές του Αρετάκη τις “βάπτισαν” έργο δικό τους. Εκεί δεν είπαν κάτι.

Δυστυχώς οι Ζακυνθινοί δεν κάνουν σωστές επιλογές. Ψηφίζουν όπου έχουν υποχρέωση. Δεν είναι όμως έτσι. Ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου, μου έλεγε παιδάκι μου ο ψήφος είναι ιερός. Αν έχεις κάπου υποχρέωση θα του κάνεις το τραπέζι. Και θα ψηφίσεις τον καλύτερο για τον τόπο σου. Εμείς, δυστυχώς, κάνουμε το αντίθετο.

Μπορεί κάποιοι να αναρωτηθούν τι δουλειά έχω εγώ και ανακατεύουμε με το γήπεδο του Ρομιριου. Τους απαντώ λοιπόν ότι εγώ γεννήθηκα και μένω στο Ρομιρι. Δεν είμαι ούτε από το Κουρτέσι, ούτε από το Μιτιλογλι. Έπαιξα μπάλα και μεγάλωσα σε αυτό το γήπεδο και έχω αναμνήσεις από μικρό παιδί. Θέλω λοιπόν αυτό το γήπεδο να ξαναγεννηθεί.

Είμαι ένας από τους πολλούς παλαίμαχους που συμμετείχε σε αυτή τη μεγάλη γιορτή που διοργανώσαμε τον προηγούμενο Νοέμβριο στα εγκαίνια του γηπέδου και όλο αυτό το διοργάνωσε ο Πρόεδρος, Νίκος Δρόσος μαζί με μένα. Αυτά προς απάντηση σε αυτούς που αναρωτιούνται γιατί ασχολούμαι. Ουδείς ασχολείται. Μόνο ο Πρόεδρος.

Ότι γίνεται στο χωριό μου θα το στηρίζω με χέρια και με πόδια. Δεν θα με εμποδίσει κανείς. Κι αν δεν γίνει άμεσα κάτι, εγώ θα βγω στα κανάλια.

Ότι κακό γίνεται στο νησί ή έχει γίνει φταίει ο Αρετάκης. Έτσι λένε. Για περάστε έξω από το Νοσοκομείο να δείτε τι γίνετε με τα σκουπίδια. Δεν μιλάει κανείς. Αν ήταν ο Αρετάκης τώρα θα τον εκραζαν. Γιατί όπως είπα και πριν το σύστημα είναι σάπιο.

Αλλά οι επόμενες εκλογές έρχονται. Και να ξέρετε ετοιμάζεται δυνατή ομάδα για την διεκδίκηση του Δήμου με μεγάλο όνομα – έκπληξη που θα σαρώσει. Πώς ήταν ο Αρετάκης; Τα πέντε χρόνια περνάνε γρήγορα…”.

 


Current track

Title

Artist