Current track

Title

Artist

Κατερίνα Δεμέτη
Υποψήφια Ευρωβουλευτής ΚΚΕ

Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν κατά 75% τους ίδιους Ευρωπαικούς Νόμους και όταν έρχονται στην Ελλάδα κάνουν πως διαφωνούν/ Η ψήφος στο ΚΚΕ την Κυριακή είναι για το καλό όλων μας

07/06/2024


«Αυτή η προεκλογική περίοδος ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία για μένα, διότι βγήκα από τον χώρο του Μουσείου Σολωμού και ήρθα σε επαφή με τα πλατιά στρώματα της κοινωνίας, μαθαίνοντας όλα τα προβλήματα που υπάρχουν.

Αυτά πρέπει να ακουστούν δυνατά στην Ευρωπαική Ένωση και να υπάρξει μια παρεμβατικότητα, προκειμένου να επιλυθούν.

Στις 10 Ιουνίου θα είναι ξανά κυβέρνηση η ΝΔ και αξιωματική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό ο κόσμος πρέπει να στηρίξει το ΚΚΕ για να δυναμώσει η φωνή του στην Ευρώπη. Εξάλλου, τα ευρωπαϊκά θέματα ταλανίζουν τη ζωή μας σε εθνικό επίπεδο και την καθημερινότητά μας.

Τα διλήμματα περί σταθερότητας δεν ισχύουν. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν ζούμε τις αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος ή την άνοδο στις τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ.

Δεν μπορούμε επίσης να βασιζόμαστε στις δημοσκοπήσεις, ενώ στα τηλεπαράθυρα δεν προσκαλούνται εκπρόσωποι του ΚΚΕ. Ακόμη και σε εφημερίδες τοπικής και πανελλαδικής κυκλοφορίας, προβάλλονται πολλοί υποψήφιοι κομμάτων που έρχονται από άλλα μέρη της χώρας και αυτοί που γνωρίζουν τα θέματα παρουσιάζονται σε ΜΜΕ της Αχαίας και της Ηλείας.

Καλό είναι να μην κάνουμε προγνωστικά για τις Ευρωεκλογές. Δεν πρέπει να υπάρξουν μεγάλα ποσοστά αποχής γιατί η ζωή μας θα κριθεί από τους άλλους και όχι από εμάς. Να πάμε πρώτα να ψηφίσουμε και ύστερα να κάνουμε το μπάνιο μας στη θάλασσα.

Το ΚΚΕ είναι πάντα κοντά στον λαό και τον στηρίζει. Στην παρούσα φάση έχουμε πολέμους στην Ουκρανία, στην Παλαιστίνη, στην Υεμένη και στην υποσαχάρια Αφρική.

Τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες είναι πολλά. Έχουμε ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, την ΚΑΠ για τους αγρότες μας, την αύξηση των ορίων ηλικίας και τη νομιμοποίηση ουσιαστικά της εργασίας εφ’ όρου ζωής, αλλά και την ανεργία.

Ο κόσμος είναι απογοητευμένος και σοκαρισμένος με όλα αυτά που γίνονται. Έχει την αυταπάτη πως δεν αλλάζει τίποτα αν πάει να ψηφίσει. Όλο αυτό είναι μια παραίτηση που βολεύει πολύ αυτούς που κυβερνούν.

Θα μπορούσα κι εγώ να μην είμαι υποψήφια Ευρωβουλευτής και να μείνω στο Μουσείο ασχολούμενη με το κομμάτι του πολιτισμού, το οποίο πάνε να το μετατρέψουν σε μηχανή κέρδους. Είδατε τι έγινε σε αρχαιολογικούς χώρους με τις επιδείξεις μόδας και τα χολιγουντιανά σόου.

Νοσούν πολλοί χώροι και κάποιοι άνθρωποι πρέπει να βγουν μπροστά για να δείξουν την αντίθεσή τους. Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν κατά 75% τους ίδιους Ευρωπαικούς Νόμους και όταν έρχονται στην Ελλάδα κάνουν πως διαφωνούν. Νιώθω πως με κοροϊδεύουν.

Δικός μου στόχος ήταν και είναι να βοηθήσω την προσπάθεια του κόμματος, που πιστεύω ότι μπορεί να δώσει λύσεις. Η ψήφος στο ΚΚΕ την Κυριακή είναι για το καλό όλων μας…».

 


Current track

Title

Artist