Current track

Title

Artist

Γιώργος Τσουρουνάκης: Οι τόνοι λάσπης που έχω δεχθεί τους γύρισαν μπούμερανγκ / Πάμε στο Δήμο να δώσουμε και όχι να πάρουμε

03/10/2023


«Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου και ώρα 7.30 το απόγευμα, στην πλατεία Αγίου Μάρκου, θα δοθεί η συνέχεια της μεγαλειώδους συγκέντρωσης που κάναμε στην Αθήνα σε μια κατάμεστη αίθουσα.

Θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας και τους 74 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, σε μια τελευταία προεκλογική συγκέντρωση που θα αφήσει ιστορία.

Εμείς προχωράμε με θετική ενέργεια παρά τον πόλεμο και τη λάσπη που έχουμε δεχθεί από τους άλλους συνδυασμούς. Όταν ο κ. Στασινόπουλος ζήτησε debate, ήμασταν οι πρώτοι που απαντήσαμε θετικά. Έκτοτε δεν έγινε τίποτα και κανείς δεν προσήλθε. Δεν δέχθηκαν ούτε και το debate μεταξύ υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.

Έχω δεχθεί τόνους λάσπης από τον κ. Αρετάκη και από τον κ. Στασινόπουλο, όμως τα ξερά…. δεν κολλάνε στον τοίχο!

Ο απερχόμενος Δήμαρχος έχει στα χέρια του παράνομα ένα δικόγραφο και την ώρα που γνωρίζει πως ήμουν μάρτυρας κατηγορίας στη συγκεκριμένη υπόθεση, με παρουσιάζει ως τοκογλύφο. Το θύμα τον έκανε θύτη! Όμως, όλο αυτό του γύρισε μπούμερανγκ, γιατί για μια ακόμη φορά παραποίησε την αλήθεια και του το λένε και δικοί του άνθρωποι, που κατεβαίνουν υποψήφιοι μαζί του.

Να βρεθεί ένας Ζακυνθινός που ζήτησε τη βοήθειά μου και δεν την είχε. Είτε πρόκειται για πολιτιστικό σύλλογο, είτε για αθλητικό σωματείο, είτε για οικογένειες, πάντοτε ήμουν, είμαι και θα είμαι δίπλα τους. Αυτό δεν το κάνω τώρα που είναι εκλογές, αλλά χρόνια πριν. Αποτελεί υποχρέωσή μου να επιστρέφω στην κοινωνία ό,τι μπορώ από αυτά που με κόπο απέκτησα.

Οι συνθήκες με αναγκάζουν να μιλήσω για κάποια πράγματα που έχω κάνει. Όταν ήταν πρόεδρος στη ΔΕΥΑΖ, ο φίλος Άκης Κοντονής, πήγα και ρώτησα αν χρειάζονται κάτι, γιατί τότε η ΔΕΥΑΖ δεν είχε μεγάλη ρευστότητα.

Μετά από υπόδειξη του ιδίου και συνεργατών του, όπως του κ. Χρυσικοπούλου, που είναι μεγάλη απώλεια για τη Ζάκυνθο, αγόρασα ό,τι χρειάστηκε για τον καθαρισμό των δεξαμενών και τη συντήρηση των μηχανημάτων.

Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις για τις πλημμύρες, στις 17 Σεπτεμβρίου, μετά το δημοσίευμα στο tvxs, ο Νικήτας Αρετάκης έγραψε: «τα καταγγελλόμενα … θα ερευνηθούν και θα υπάρξουν πειθαρχικές κυρώσεις και ποινικές διώξεις, όπου απαιτούνται, με αποστολή μηνυτήριων αναφορών στον κ. Εισαγγελέα Ζακύνθου».

Ρωτάω λοιπόν: Μέχρι σήμερα, που μιλάμε, έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα; Όχι. Στις 24 Σεπτεμβρίου έβγαλε νέα ανακοίνωση, στην οποία γράφει: «Είναι βέβαιο ότι τόσο η πειθαρχική όσο και η ποινική αντιμετώπιση του θέματος θα είναι άμεση και η ενδεδειγμένη για τους αποδεδειγμένα παρανομούντες υπαλλήλους».
«ΘΑ… είναι άμεση». Δηλαδή, ομολογεί ότι μέχρι τώρα δεν έκανε τίποτα απολύτως!ΘΑ… κάνει! Πότε θα κάνει; Τίποτα δεν θα κάνει. Απλά, κοροϊδεύει τους πολίτες.

Θέλω να κάνω μια ερώτηση: Ο Δήμαρχος -ο άνθρωπος που υπογράφει για τις αποζημιώσεις- θα μπορούσε να ξέρει για το αν υπάρχει σκάνδαλο ή όχι;
Φυσικά και θα μπορούσε να ξέρει. Αφού αυτός υπέγραφε!

Ας βρει ο Εισαγγελέας πλέον πως στήθηκε η μηχανή και ποιοι έχουν εμπλακεί. Να πω απλά πως 80 και πλέον συμπολίτες μας δεν πήραν καμία απολύτως αποζημίωση αν και τη δικαιούνταν, γιατί είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Αντίθετα, ακούμε ότι σε μία και μόνο οικογένεια πήραν χρήματα 10 άτομα!

Η Ζάκυνθος δεν πρέπει να είναι καθαρή μόνο από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Το σπίτι μας το έχουμε περιποιημένο χειμώνα-καλοκαίρι. Έτσι πρέπει να είναι και το νησί μας. Ζητήματα, όπως τα απορρίμματα, ο φωτισμός, τα πάρκινγκ και πολλά αλλά ακόμη, τα έχουμε στο πρόγραμμά μας και παρουσιάζουμε και τις λύσεις.

Το στοίχημα για εμάς είναι από τον πρώτο κιόλας μήνα της θητείας μας το νησί μας να είναι καθαρό. Δεν χρειάζονται ούτε πολλά χρήματα ούτε ειδικές μελέτες, παρά μόνο εργαζόμενοι και τα απαραίτητα εργαλεία. Θα φτιάξουμε τα οχήματα του Δήμου μας και θα επαναλειτουργήσουμε την ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή.

Καλούμε τους συμπολίτες μας στην αυριανή συγκέντρωση για να μας γνωρίσουν και να μας συγκρίνουν με τους υπόλοιπους. Στο Δήμο δεν πρέπει να ψηφίζουμε ούτε τον αδερφό μας, αν δεν έχει διάθεση να δουλέψει. Στη «Δύναμη Ελπίδας» είμαστε αποφασισμένοι να προσφέρουμε στον τόπο μας. Δεν πάμε να πάρουμε από τον Δήμο, αλλά να δώσουμε, όπως κάνουμε πάντα…».

 

 
 
 
 


Current track

Title

Artist