Current track

Title

Artist

Γιώργος Κωνσταντίνου: Στόχος είναι να κερδίσουμε το Δήμο Ζακύνθου και να τα αλλάξουμε όλα

17/07/2023


«Το πολύ καλό αποτέλεσμα των Βουλευτικών εκλογών για το ΚΚΕ και το γεγονός πως τοπικά πετύχαμε το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό σε όλη την Ελλάδα, αποτελεί τον βασικό λόγο που κατερχόμαστε στις δημοτικές εκλογές.

Με την υποψηφιότητά μου δημιουργείται μια καινούργια δυναμική και ο πήχυς για εμάς είναι ψηλά: Έχουμε συγκροτήσει ένα πολύ καλό ψηφοδέλτιο, συζητάμε με έναν κόσμο στα πλαίσια της διεύρυνσης και θέλουμε μια ευρύτερη συσπείρωση, ώστε να κερδίσουμε το Δήμο Ζακύνθου και να τα αλλάξουμε όλα.

Δεν απευθυνόμαστε μόνο στα κομματικά μας μέλη, αλλά και σε κάθε τίμιο συμπολίτη μας, που έχει βαρεθεί να βλέπει την καταστροφή του τόπου μας εδώ και 100 χρόνια.

Επιθυμούμε τη ρήξη και την ανατροπή για να γίνει η Ζάκυνθος, όπως και η Πάτρα του κομμουνιστή Δημάρχου Πελετίδη. Διαθέτουμε τη δυνατότητα, την πίστη και την τεχνογνωσία, ώστε να αποδείξουμε πως είμαστε οι κατάλληλοι άνθρωποι.

Να δημιουργήσουμε εκείνη την ελπίδα στον κόσμο, μια ελπίδα που την έχουν χάσει οι πολίτες από την κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζεται, από την Περιφέρεια που έχει σοβαρές ευθύνες και συνήθως μένει στο απυρόβλητο, καθώς και από όσους διοίκησαν το Δήμο Ζακύνθου.

Σε ό,τι αφορά την ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων στη Δημοτική Ενότητα Λαγανά, να πω κατ’ αρχήν ότι για να συμβεί αυτό έχουν βάλει πλάτη ο βουλευτής, κ. Ακτύπης και η Περιφέρεια. Όλο αυτό δεν είναι αποτέλεσμα μόνο ενός κακού ή καλού Δημάρχου.

Όταν το ΚΚΕ είχε τους περισσότερους προέδρους παλαιότερα στις Κοινότητες, είχε φτιαχτεί ο ΧΥΤΑ στον Σκοπό και το Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών, χώροι που ήταν επισκέψιμοι από τα σχολεία.

Φτάσαμε επί Δημάρχου Παύλου Κολοκοτσά να κρατήσει ο Δήμος το κομμάτι εκείνο που δεν ήταν κερδοφόρο, δηλαδή την αποκομιδή των απορριμμάτων, ενώ την ανακύκλωση από την οποία προκύπτουν έσοδα την παρέδωσαν στη «Μεσόγειο» και στον κ. Ρέντζο με τα γνωστά κακά αποτελέσματα.

Σήμερα η ιδιωτικοποίηση συνεχίζεται με την απόφαση του κ. Αρετάκη, που φέρει μεγάλη ευθύνη και εμείς καταγγέλλουμε τα όσα γίνονται. Τα σκουπίδια δόθηκαν στον ιδιώτη με 50 ευρώ τον τόνο, αλλά ας μην κρυβόμαστε δεν πρόκειται να ζυγιστούν ποτέ. Θα τα πληρώνουμε χρυσά!

Η Περιφέρεια και ο Δήμος δεν έκαναν προσλήψεις και δεν παρουσίασαν σχέδιο. Τα περισσότερα απορρίμματα παράγονται στις ξενοδοχειακές μονάδες και θα έπρεπε να γίνεται διαλογή στην πηγή.

Τονίζω πως επί δικής μας Δημαρχίας θα αυξηθούν τα τέλη στους ξενοδόχους και θα μειωθούν για τον υπόλοιπο κόσμο, που τα βγάζει δύσκολα πέρα οικονομικά. Δεν θα αφήνουμε τα σκουπίδια στους δρόμους και θα δείτε μια άλλη πολιτική στάση στα πράγματα.

Θα κατασκευάσουμε νέα σχολεία, θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού, θα δημιουργηθούν χώροι αναψυχής για το κοινό και καινούριες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο Δήμος Ζακύνθου αυτή τη στιγμή μπορεί να έχει πλεόνασμα, το οποίο όμως προήλθε από την αφαίμαξη των πολιτών και από τα χρήματα που παρακρατεί η κυβέρνηση από τους πολίτες. Εμείς λέμε πως το θέμα δεν είναι να έχεις πλεονάσματα, αλλά να δημιουργείς εκείνες τις υποδομές για να γίνεται καλύτερη η καθημερινότητα των συμπολιτών σου…».


Current track

Title

Artist