Current track

Title

Artist

Γιώργος Αρμένης: Να απαλλαγούμε από το καθεστώς Μητσοτάκη

11/05/2023


«Παρακολούθησα το χθεσινό debate των έξι πολιτικών αρχηγών και μου έκαναν εντύπωση δύο πράγματα.

Το πρώτο είναι πως ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε πως οι τηλεφωνικές υποκλοπές είναι σκάνδαλο και όχι νόμιμες επισυνδέσεις, όπως μας έλεγε έως τώρα. Κι όλο αυτό έγινε μετά το πόρισμα της Pega, αφού δεν υπήρχαν εθνικοί λόγοι παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη.

Το δεύτερο είναι η θετική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που βασίζεται σε τρία στάδια: Α) Το σταμάτημα των πλειστηριασμών. Β) Η νομική υποστήριξη των δανειοληπτών και Γ) Η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, ώστε να μη μείνουν ξανά απέξω πάνω από 40.000 παιδιά.

Στη Ζάκυνθο έχουμε μια απαράδεκτη εικόνα με τα απορρίμματα, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές. Αυτό σε συνδυασμό με τη μη πεζοδρόμηση της Αλ. Ρώμα δημιουργεί μια ασφυκτική κατάσταση στον τόπο μας.

Το βασικότερο πρόβλημα που μας θέτουν οι πολίτες, κατά την επαφή μας μαζί τους, είναι η ακρίβεια. Όσοι δεν ασχολούνται με τον τουρισμό, ζουν μια κατάσταση φτωχοποίησης, διότι τα εισοδήματά τους εξανεμίζονται από τις πρώτες ημέρες του μήνα.

Αντί για ελέγχους στην αγορά, ώστε να περιοριστεί η αισχροκέρδεια, η κυβέρνηση δίνει food pass. Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις, και το λέω αυτό γιατί υπάρχουν και καλοί εργοδότες, οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας, με απλήρωτες υπερωρίες.

Ο κόσμος πρέπει να επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις εκλογές της 21ης Μαίου. Το δυστύχημα στα Τέμπη δεν έχει ξεχαστεί, ενώ οι πολίτες έχουν ζήσει στο πετσί τους την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ από το 2019 έως το 2023.

Τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν ξεκάθαρα πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα. Αυτό το υποστηρίζουν και οι σχετικές έρευνες που έχουν στα χέρια τους οι ξένες πρεσβείες, γι αυτό και βλέπεται πως η ΝΔ βρίσκεται σε πανικό. Έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και τάζουν 150 ευρώ στους νέους για να τους ψηφίσουν.

Υποψήφια Βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος των βενζινοπωλών στην Αττική, η κ. Μαρία Ζάγκα, κατήγγειλε σήμερα την κυβέρνηση της ΝΔ για φορομπηχτική πολιτική από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που ευνοεί το λαθρεμπόριο και τη μαφία των καυσίμων! Τώρα το πως είναι υποψήφια με το κόμμα που καταγγέλλει, είναι ένα άλλο θέμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να σχηματιστεί κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή. Είναι γεγονός πως οι μονοκομματικές κυβερνήσεις βλέπουν το κράτος σαν λάφυρο και αυτό πρέπει να αλλάξει, διότι δημιουργεί ανισότητες.

Το κόμμα μας παλεύει για ίσα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και των αλλοδαπών, που είναι απαραίτητοι για να λειτουργήσει η οικονομία στην πατρίδα μας τόσο για την εξεύρεση εργατικών χεριών κατά τη συγκομιδή του ελαιόκαρπου, όσο όμως και για την ανεύρεση προσωπικού στις επιχειρήσεις.

Θυμίζω πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποχρεωμένος από τους δανειστές να αφήσει «μαξιλάρι» 37 δις ευρώ και να βγει η χώρα μας από τα μνημόνια. Το καταφέραμε και θεωρώ πως πρέπει να πάρουμε τα εύσημα από την κοινωνία γι’ αυτό.

Η οικονομία στη χώρα δεν πάει καλά με τη διακυβέρνηση της ΝΔ. Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που δείχνουν την Ελλάδα να είναι δεύτερη, μετά τη Βουλγαρία, στη φτώχεια των πολιτών και στον κοινωνικό αποκλεισμό τους κατά 26.3%. Παράλληλα, ο Ο.Ο.Σ.Α αναφέρει πως τα εισοδήματα του κόσμου μειώθηκαν κατά 7,5%!

Την ίδια στιγμή τα έσοδα από τον υψηλό ΦΠΑ έφτασαν τα 4,2 δις ευρώ και χρησιμοποιήθηκαν για την επιδότηση της αισχροκέρδειας.

Το Σάββατο 13 Μαίου και ώρα 8.30 το βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει, στην πλατεία Αγίου Μάρκου, την προεκλογική του συγκέντρωση με κεντρικό ομιλητή τον εργατολόγο, Διονύση Τεμπονέρα. Καλούμε τους κεντρώους, τους δεξιούς, τους αριστερούς και τους νέους, να στηρίξουν με την ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ για να απαλλαγούμε από το καθεστώς Μητσοτάκη…».


Current track

Title

Artist