Current track

Title

Artist

Γιώργος Αρμένης: Δίνεται η ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία

28/02/2023


«Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος είναι κακή για τον τόπο, αφού ευνοεί τη ρουσφετολογική πολιτική της ΝΔ. Προσπαθεί με επιδοματική πολιτική να κλέψει την ψήφο του κόσμου, γνωρίζοντας βεβαίως πως όσα δίνει τα έχει «φάει» ήδη η ακρίβεια.

Η ΝΔ επιδίδεται στον εκμαυλισμό του κράτους. Την ώρα που χαρίζει 134 εκ. ευρώ στον επιχειρηματία Πηλαδάκη, πετάει στο δρόμο και βγάζει στον πλειστηριασμό τα σπίτια ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Διακύβευμα εκλογών: Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ο κόσμος καλείται να αποφασίσει αν θέλει το καθεστώς Μητσοτάκη με τις παρακολουθήσεις και την ακρίβεια ή θα επιλέξει το ολοκληρωμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι απολύτως κοστολογημένο, μιας και πλέον έχουμε την εμπειρία της προηγούμενης τετραετίας. Θέλουμε ψήφο εμπιστοσύνης από την πρώτη Κυριακή, ώστε να οδηγηθούμε σε συνεργασία των δημοκρατικών-προοδευτικών δυνάμεων.

Δικαιοσύνη παντού: Οι πολίτες που μας συναντούν ζητούν αξιοκρατία στις προσλήψεις που γίνονται στο δημόσιο. Τα κριτήρια με τα οποία η ΝΔ παίρνει προσωπικό με 8μηνες συμβάσεις είναι σαθρά. Η μη συμμετοχή του τέως Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, δίνει ξεκάθαρα το μήνυμα πως ακόμη και τα παλαιά στελέχη δεν αντέχουν να βλέπουν όλα όσα γίνονται από τον Μητσοτάκη. Ακόμη και ο Αντώνης Σαμαράς έχει εκφράσει πολλές φορές τη δυσφορία του.

Πολάκης: Υπάρχουν οι συλλογικές διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ που θα καθορίσουν τις εξελίξεις. Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να τον διαγράψουν. Από την άλλη όμως, ο κύριος Πολάκης απαιτείται να αντιληφθεί πως δεν μπορεί να ξεφεύγει με ακραίες συμπεριφορές από την κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σπύρος Ξένος: Έχω ενημερωθεί για κάθε αντίδραση που υπήρξε μόλις ανακοινώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ως υποψήφιος Βουλευτής, ο κύριος Ξένος. Δεν θα σχολιάσω κάτι επί του θέματος. Το μόνο που θα πω είναι ότι μαζί με τον κ. Ξένο και την κ. Μαρούδα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στη Ζάκυνθο ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο, το οποίο μπορεί να κερδίσει την έδρα.

Προβλήματα: Εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε κουτσομπολιό. Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε στον κόσμο τις δικές μας λύσεις για τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν. Για εμάς κομβική σημασία έχει, επί παραδείγματι, το σταμάτημα όλων των πλειστηριασμών, η στήριξη του πολιτισμού με τη δημιουργία ενός φορέα που θα οργανώνει όλες τις δράσεις που γίνονται στο νησί μας, καθώς και η στήριξη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, προκειμένου να μη χάσει τα περιουσιακά της στοιχεία. Σας λέω μερικούς μόνο από τους άμεσους στόχους μας.

Τουρισμός: Είναι απαραίτητο να αλλάξει μορφή και να περάσουμε στην ποιοτική ανάπτυξη και στη σωστή διαχείριση των φυσικών μας πόρων. Σημαντικό θέμα είναι και η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Οι νέοι μας δεν είναι τεμπέληδες. Απλώς θέλουν καλύτερους μισθούς και βελτιωμένες συνθήκες εργασίας. Στο χέρι μας είναι να τους εντάξουμε στην παραγωγική δραστηριότητα.

Ναυάγιο: Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάρει ομόφωνη απόφαση για να συσταθεί ένας φορέας διαχείρισης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μέσα σε αυτόν να συμμετέχουν όλοι όσοι έχουν ιδιοκτησίες στην περιοχή. Το Ναυάγιο είναι η προμετωπίδα της Ζακύνθου και χρειάζονται σοβαρές αποφάσεις. Μην ξεχνάτε ότι από την άλλη μεριά έχουμε την κατάργηση του φορέα του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου, με αποτέλεσμα να υπάρχει ατονία και ατροφία του τοπικού παράγοντα. Όλα αυτά λοιπόν είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα.

Ακτύπης: Ο Βουλευτής προβάλλει κάποια έργα σε σχολεία, τα οποία φτιάχνει ιδιώτης, ως δικά του. Νομίζω ότι αυτό που κάνει τον αδικεί. Από κει και πέρα ακολούθησε την πολιτική που εφαρμόζει η ΝΔ με τα ρουσφέτια, διαδικασία που ευνόησε φυσικά και η πανδημία.

Μνημόνια: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε την περίοδο των μνημονίων, που η χώρα είχε υποταχθεί στις ξένες δυνάμεις, να βελτιώσει τα οικονομικά του κράτους. Αφήσαμε 38 δις και βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια. Η χώρα μας επέστρεψε στην κανονικότητα. Σίγουρα έγιναν κάποια λάθη, όμως το πρόσημο της διακυβέρνησής μας ήταν θετικό αν αναλογιστεί κανείς όλα τα εμπόδια που είχαμε να ξεπεράσουμε.

Δημοσκοπήσεις: Αυτές γίνονται με σταθερά τηλέφωνα και απαντούν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που είναι συνεχώς στο σπίτι. Οι δημοσκοπήσεις δεν πέφτουν μέσα και χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ανάκαμψη και η ΝΔ σε συνεχή πτώση. Θα είμαστε οι νικητές των εκλογών.

Τοπική Αυτοδιοίκηση: Χρειάζεται μια κινηματική συνεργασία δυνάμεων που θα κερδίσει τις δημοτικές εκλογές και με ξεκάθαρο πλάνο θα δώσει λύσεις στον πολίτη.
Δεν γίνεται ας πούμε η Ζάκυνθος να έχει πολλές βροχές και εμείς να σκεφτόμαστε την αφαλάτωση, που δημιουργεί πρόβλημα στο περιβάλλον και είναι κοστοβόρα. Πρέπει να πάμε σε εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.

Περιφερειακός ΦΟΔΣΑ: Την περίοδο που ήμουν πρόεδρος στο Σύνδεσμο Καθαριότητας, το πρόβλημα με τα σκουπίδια το είχαμε λύσει και αυτό το αποδέχονται και πολιτικοί μου αντίπαλοι. Τώρα προέκυψε ο περιφερειακός ΦΟΔΣΑ, που αποτελεί ένα τερατούργημα. Δεν μπορεί ο Δήμαρχος της Κέρκυρας που δεν έχει ολοκληρωμένη εικόνα να αποφασίζει για τα απορρίμματα στη Ζάκυνθο. Όλο αυτό που έγινε είχε σαν κίνητρο τη δημοπράτηση του έργου. Τα πράγματα στον Λίβα δεν είναι καλά και θα χρειαστεί νέο κύτταρο για την υποδοχή των σκουπιδιών. Δεν υπάρχει εύρυθμη λειτουργία όπως ακούμε κατά καιρούς. Η κατάσταση έχει χειροτερέψει.

Δημοτικό Συμβούλιο: Πολλές από τις προτάσεις που έκανε ο συνδυασμός μας υιοθετήθηκαν από το Σώμα, όμως δεν εφαρμόστηκαν.
Απευθυνθήκαμε στην Αποκεντρωμένη Κρατική Διοίκηση και δεν είμαστε ευχαριστημένοι, αφού δεν είδαμε να παρεμβαίνει στη Δημοτική Αρχή.

Επιχώρια περιουσία: Ένα θέμα το οποίο ο Δήμος έπρεπε να είχε προχωρήσει, είναι κι αυτό.
Είχαμε μια αγορά εδάφους, που βαφτίστηκε ως επένδυση του Κατάρ. Αν ο Δήμος είχε κατοχυρώσει την περιουσία του και συγκεκριμένα τα 8.000 στρέμματα στην Αναφωνήτρια και τα 3.000 στρέμματα περίπου στις Μαριές, τίποτα από όλα αυτά δεν θα συνέβαινε.

Εκλογές: Δίνεται μια ευκαιρία στον τόπο μας να αλλάξει πορεία με κεντρικό σύνθημα και στόχο να υπάρχει δικαιοσύνη παντού. Θέλουμε μια διαφορετική ανάπτυξη και λέμε όχι στον μαζικό τουρισμό. Χρειάζεται ορθολογική διαχείριση των φυσικών μας πόρων. Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει κάποιος, γιατί από τη ΝΔ δεν έχει να περιμένει κάτι άλλο…».


Current track

Title

Artist