Current track

Title

Artist

Γιώργος Αναγνωστόπουλος: Σπουδαίες προσωπικότητες του αθλητισμού προβάλλουν τη Ζάκυνθο δίχως κόστος για εμάς

11/08/2023


«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στους δρόμους αυτή την περίοδο, διότι συμβαίνουν καθημερινά πολλά τροχαία ατυχήματα, στα οποία εμπλέκονται ΙΧ, καθώς και «γουρούνες».

Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στους εργαζόμενους του νοσοκομείου και στα πληρώματα του ΕΚΑΒ. Αυτούς τους ανθρώπους που σώζουν ζωές χρειάζεται να τους σεβόμαστε και να μην τους παρεξηγούμε.

Χιλιάδες επίσης περιστατικά καταλήγουν στα ιδιωτικά ιατρεία, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα να αποσυμφορίζεται το νοσοκομείο. Μάλιστα επισημαίνω πως το ΕΚΑΒ της Πάτρας τηλεφωνεί όταν υπάρχει ταυτόχρονη ανάγκη για ασθενοφόρο και οι εταιρείες στέλνουν τα δικά τους.

Δυστυχώς, και φέτος το επίπεδο του τουρισμού είναι χαμηλό. Οι ξυλοδαρμοί ιδιαίτερα στο Λαγανά δίνουν και παίρνουν και χρειάζεται το θέμα αυτό να το αντιμετωπίσουμε συνολικά.

Στο νησί έχουν έρθει μόλις τρεις λιμενικοί, οι οποίοι θα υπηρετήσουν εδώ για έναν μήνα. Υπάρχει πλέον διευθέτηση της κυκλοφορίας στο λιμάνι κατά την αποβίβαση επιβατών και οχημάτων από το καράβι.

Το θέμα που απασχόλησε έντονα την εβδομάδα που πέρασε, ήταν ο μωβ κάδος που έφερε για την ανακύκλωση ρούχων και παπουτσιών ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γιώργος Τσουρουνάκης. Με που έκανε την ανάρτηση θυμήθηκε ο Δήμος πως έχει και αυτός δύο παρόμοιους κάδους, οι οποίοι ήταν αφημένοι επί μήνες στο κοινωνικό παντοπωλείο και μόλις προχθές τους τοποθέτησαν σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Υπάρχει όμως μια σημαντική διαφορά: Τα ρούχα και τα παπούτσια που θα συγκεντρώνει ο Δήμος δεν θα τα παίρνουν οι Ζακυνθινοί συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη, αλλά η εταιρεία με την οποία έχει υπογραφεί σύμβαση και η οποία θα δίνει 80 ευρώ σε δωροεπιταγή ανά τόνο, χρήματα με τα οποία θα αγοράζονται τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο.

Αντίθετα, τα ρούχα και τα παπούτσια από τον μωβ κάδο του συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας για τη Ζάκυνθο» του κ. Τσουρουνάκη, όσα είναι σε καλή κατάσταση θα αποδίδονται στους συμπολίτες μας.

Το θέμα είναι στο νησί να υπάρχουν κάδοι όλων των χρωμάτων, και ιδιαίτερα πράσινοι και μπλε, για να μπορούμε να αφήνουμε τα σκουπίδια και τα ανακυκλώσιμα, χωρίς να χρειάζεται να τα κουβαλάμε από τα χωριά στην πόλη. Αν και ήρθαν κάποιοι κάδοι, εντούτοις δεν υπάρχει καμία διαφορά σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που ανέβασε συμπολίτης μας στην περιοχή της Παναγούλας, όπου λόγω έλλειψης κάδων έχει σχηματιστεί χωματερή. Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή μας έχει απογοητεύσει σε ό,τι έχει να κάνει με την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Υπάρχουν όμως και θετικά στο νησί μας. Έρχονται για διακοπές σπουδαίες προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού. Στη Ζάκυνθο βρίσκεται ο μπασκετμπολίστας, Σάσα Βενζέκοφ, ενώ πριν μερικές ημέρες σε βίλα στο Μαραθία έμεινε ο προπονητής μπάσκετ, Γιασικεβίτσιους, ο οποίος φιλοξένησε για μερικές ημέρες τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, κ. Γιαννακόπουλο.

Όλο αυτό λειτουργεί ευεργετικά για το νησί μας, διότι αυτούς τους ανθρώπους τους ακολουθούν εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο και κάθε φωτογραφία που ανεβάζουν στα social media είναι μια τεράστια προβολή για τη Ζάκυνθο και μάλιστα χωρίς κόστος…».


Current track

Title

Artist