Current track

Title

Artist

Γιάννης Ζήβας: Η «Λαική Συσπείρωση» πορεύεται με βάση τη συλλογικότητα

22/09/2023


«Θα είναι επιτυχία για το λαό μας να εκλέξει Δήμαρχο, που θα προασπίζεται τα συμφέροντά του και αυτός θα είναι ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γιώργος Κωνσταντίνου.

Είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Αρκαδίων και ταυτόχρονα πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου στο νησί.

Εμείς οι αγρότες αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα με τη σταφίδα, το λάδι και την έλλειψη σφαγείων. Οι μόνοι που μας έχουν στηρίξει είναι οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ούτε ο Βουλευτής, ούτε η Περιφερειάρχης, ούτε ο Δήμαρχος έχουν ακούσει τα αιτήματά μας για να επιβληθούν κατώτατες τιμές στην πώληση των αγροτικών προϊόντων. Καταθέσαμε ψήφισμα στον Δήμαρχο, μας είπε πως θα μας καλέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά δεν το έκανε ποτέ.

Ήρθε η ώρα στη Ζάκυνθο να επιλέξουμε κάτι διαφορετικό. Να εκφραστεί στην κάλπη η αγανάκτηση του κόσμου. Διεκδικούν το Δήμο τέσσερις συνδυασμοί και έχουμε δύο διαφορετικές πολιτικές.

Η μία υπηρετεί το ξενοδοχειακό κεφάλαιο και αυτό αφορά τους τρεις άλλους συνδυασμούς, ενώ η «Λαική Συσπείρωση» υπηρετεί τα συμφέροντα του Ζακυνθινού λαού. Η κοινωνία πρέπει να αποδείξει ότι έχει τα κριτήρια και την ικανότητα να επιλέγει σωστά.

Έχω εμπιστοσύνη στον Ζακυνθινό λαό. Δήμαρχο δεν σε κάνουν οι φωτογραφήσεις στα πανηγύρια ή σε άλλες κοινωνικές δραστηριότητες, αλλά η μαχητικότητα που έχεις επιδείξει στην καθημερινότητά σου για να βοηθήσεις τους συμπολίτες σου.

Να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας και να έχουμε τη συνείδησή μας καθαρή. Ο συνδυασμός μας έχει υποψήφιους από όλα τα λαϊκά στρώματα. Ο κ. Κωνσταντίνου δεν έθεσε υποψηφιότητα για να το παίξει σωτήρας και αυτοδημιούργητος. Εμάς μας ενδιαφέρει η συλλογικότητα. Με αυτόν τον τρόπο πορευόμαστε.

Δεν νοείται το 2023 να τρέχει υφάλμυρο νερό στις βρύσες μας, το οποίο θα έπρεπε να δίνεται δωρεάν, και η Ζάκυνθος να βρωμάει λόγω σκουπιδιών και λυμάτων.

Αυτό συμβαίνει επειδή όσοι εκλέχθηκαν δεν εξυπηρέτησαν τα συμφέροντα του λαού, αλλά των ιδιωτών. Χαρακτηριστική είναι η απευθείας ανάθεση της αποκομιδής των σκουπιδιών στο Λαγανά από τη σημερινή Δημοτική Αρχή.

Στόχος μας είναι να μειωθούν τα δημοτικά τέλη. Δεν μπορεί να πληρώνει τα ίδια λεφτά ένα σπίτι με ένα ξενοδοχείο, όταν αυτό παράγει απορρίμματα ενός χωριού. Θα αυξήσουμε τα τέλη στο μεγάλο κεφάλαιο, όπως είναι τα ξενοδοχεία, τα σούπερ μάρκετ, οι τράπεζες και τα πολυκαταστήματα. Να πληρώνουν όσοι πρέπει τα τέλη παρεπιδημούντων και οι υπηρεσίες κοινής ωφελείας χρήματα για τις κολώνες και τα καφάο τους.

Έχουμε κάνει άνοιγμα σε όλο τον κόσμο, χωρίς να μας απασχολεί αν είναι δεξιός ή αριστερός. Εκείνους που δεν θέλουμε είναι τους φασίστες. Μας ενώνουν τα κοινά προβλήματα. Να έχουμε παιδικές χαρές, δημοτικά ιατρεία και φροντιστήρια, όπως συμβαίνει στην Πάτρα.

Θυμάμαι πολύ καλά τις ημέρες που συμπολίτες μας κατεστράφησαν από τις πλημμύρες. Πήγαμε τότε σε περιοχές, όπως το Γαιτάνι και το Ρόιδο για να παρέχουμε βοήθεια ως «Λαική Συσπείρωση».

Ζητήσαμε να χρηματοδοτηθούν 100% όσοι υπέστησαν ζημιές και να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα. Τώρα για τον σάλο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες, είναι προφανές ότι εμείς δεν θα κάνουμε μικροπολιτική ούτε θα παίξουμε το παιχνίδι με τα μαχαίρια και τα πιρούνια των αντιπάλων ψηφοδελτίων. Για εμάς την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει την έχει πάντα ο ελεγκτικός μηχανισμός…».


Current track

Title

Artist