Current track

Title

Artist

Γιάννης Γκούσκος: Έργα και πολιτισμός οι στόχοι μου αν εκλεγώ στην Περιφέρεια

25/08/2023


«Κατ’ αρχήν να πω ότι η σκέψη μου είναι στους ανθρώπους που αυτές τις ημέρες δοκιμάζονται από τις μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν στην Ελλάδα. Γνωρίζουμε πολύ καλά στη Ζάκυνθο, από τους σεισμούς του 1953, πόσο τραγικό είναι να χάνεις το σπίτι σου και το μέλλον σου να προδιαγράφεται ζοφερό.

Σε ό,τι αφορά τώρα την υποψηφιότητά μου στις περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό της κ. Ρόδης Κράτσα, αυτό συνέβη για δύο λόγους: Α) Μια ζωή ανήκω στο χώρο της Κεντροδεξιάς και η νυν Περιφερειάρχης έχει πάρει το χρίσμα από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Β) Με κέντρισε η προσωπικότητα, η δυναμικότητα και η πείρα που έχει η κ. Κράτσα στα θέματα της Ευρώπης.

Για τις παραιτήσεις Αντιπεριφερειαρχών θα πω ότι αυτές θα έπρεπε να είχαν γίνει πολύ νωρίτερα, από τη στιγμή που διαφωνούσαν με την κ. Κράτσα, και όχι λίγες ημέρες πριν κατατεθούν τα ψηφοδέλτια. Δεν θα απομειώσω το έργο κανενός, όμως από την άλλη η επικεφαλής μας έκανε πολύ καλά που δεν δέχθηκε εκβιασμούς για θέσεις, όπως γράφει στην ανακοίνωσή της, γιατί αυτό δεν θα ήταν σωστό και δημοκρατικό για τους υπόλοιπους που συμμετέχουν στο συνδυασμό της.

Έχουν γίνει αρκετά έργα τα τελευταία 4 χρόνια στο νησί μας, όπως στην οδοποιία και σε εκκλησίες. Οι ανάγκες για υποδομές όμως, δεν τελειώνουν ποτέ. Αρχικά, έχουμε το εργοστάσιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Η Ζάκυνθος για πρώτη φορά έχει που να πάει τα σκουπίδια της. Θα μπουν φίλτρα και δεν θα περνάει απολύτως τίποτα στον υδροφόρο ορίζοντα.

Από ‘κει και πέρα η αποκομιδή των απορριμμάτων είναι στην ευθύνη του Δήμου, ο οποίος πρέπει να κάνει κατάλληλο προγραμματισμό και να εκμεταλλεύεται όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή του για να φέρει εις πέρας αυτό το έργο.

Είμαι ταχυδρόμος και μιλάω με αρκετό κόσμο. Από τις συζητήσεις αυτές έχει σχηματιστεί η εντύπωση πως τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε αγαστή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου και αυτό συνέβαινε χωρίς να φέρει την ευθύνη η κ. Κράτσα. Πολλά έργα μπορούσαν να γίνουν, όπως τα σφαγεία, όμως ο Δήμος δεν συνέταξε την απαραίτητη μελέτη.

Τώρα η Περιφέρεια έχει μελέτη ύψους 400.000 ευρώ για να γίνουν αποστραγγιστικά έργα στο δρόμο Αλυκές-Ξύγκια και να ενωθεί ο βόρειος οδικός άξονας με το αεροδρόμιο, ενώ ανάλογη παρέμβαση θα έχουμε και στα Τηγάνια των Αλυκών. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα έργα που έχουν προγραμματιστεί από τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή για την επόμενη περίοδο.

Η μεγάλη μου αγάπη είναι ο πολιτισμός και η κουλτούρα του τόπου μας. Συμμετέχω σε θεατρικά σχήματα και σε χορωδίες. Θα ήθελα να έχουμε στη Ζάκυνθο φεστιβάλ με ομιλίες, εβδομάδα θεάτρου και ό,τι άλλο εκπροσωπεί την πολιτιστική μας ταυτότητα. Θα παλέψω για όλα αυτά, εφόσον ο κόσμος με τιμήσει με την εμπιστοσύνη του…».


Current track

Title

Artist