Current track

Title

Artist

Γιάννης Φιλιποπολίτης: Έχουμε μια αύξηση 5% στις κρατήσεις για τη σεζόν που αρχίζει σε λίγες ημέρες / Στο «Ναυάγιο» υπάρχει στασιμότητα και στο κάτω αλλά και στο πάνω μέρος

21/03/2024


«Τα μηνύματα για την επερχόμενη τουριστική περίοδο στη Ζάκυνθο είναι θετικά και οι κρατήσεις είναι λίγο πιο πάνω από πέρυσι. Περίπου 5%.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η Γερμανική αγορά έχει «κάτσει», όμως αυτό δεν φαίνεται. Οι χειμωνιάτικες προσφορές τελείωσαν.

Η Ζάκυνθος είναι πιο ακριβός προορισμός από την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω και την Κέρκυρα. Δεν υπάρχει κάποια αρνητική επίπτωση ακόμη από αυτό, όμως οι εταιρείες συχνά-πυκνά μας προειδοποιούν ότι ίσως κάποια στιγμή να μας γυρίσει μπούμερανγκ. Βέβαια η ζήτηση είναι πάντα το στοιχείο που διαμορφώνει τις τιμές και είναι λογικό ως ένα σημείο να υπάρχουν αυξήσεις.

Ισραηλινούς τουρίστες φέτος δεν θα έχουμε στη Ζάκυνθο, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, εξαιτίας του πολέμου. Στην Κρήτη και στη Ρόδο συνέρρεαν κατά χιλιάδες νεαροί Εβραίοι. Πάντοτε η συγκεκριμένη αγορά ήταν απρόβλεπτη. Μας ειδοποιούσαν ότι θα έρθουν συνήθως μία ημέρα πριν.

Επίσης, δεν αναμένονται πολλοί Ρουμάνοι τουρίστες, διότι έχουν θέματα να αντιμετωπίσουν με τις πτήσεις Charter και δεν φρόντισαν έγκαιρα τα slots. Έκαναν αργά τις αιτήσεις τους. Πάντως, όπως και οι λίγοι Βούλγαροι που έρχονται, είναι επισκέπτες με «βαρύ» πορτοφόλι, αφού από αυτούς είδαμε πως είναι το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ και τι χρώμα έχει.

Οι άλλες αγορές είναι σταθερές και τα πράγματα θα πάνε, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, λίγο καλύτερα από πέρυσι. Αυτή είναι η εικόνα που έχουμε και εύχομαι σε όλους να έχουν μια καλή σεζόν.

Ο Δήμος της Ζακύνθου δεν συμμετείχε φέτος σε τουριστικές εκθέσεις, διότι όπως ενημερώθηκα από μέλη της Δημοτικής Αρχής, πέρυσι δεν είχε προϋπολογιστεί ποσό για αυτά τα ταξίδια της εξωστρέφειας. Αυτό αναμένεται να συμβεί του χρόνου, όταν και θα υπάρχει το απαραίτητο μπάτζετ.

Στην τελευταία έκθεση του Βερολίνου συμμετείχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Είχαμε ένα όμορφο περίπτερο, το οποίο όμως δεν βρισκόταν σε καλή θέση. Παρόλα αυτά υπήρχε ο χώρος για να κάνουμε τις επαφές μας.

Όταν οι Αρχές βρίσκονται στις εκθέσεις υπάρχει άλλη βαρύτητα και διευκολύνεται και το δικό μας έργο κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς για να έρθει περισσότερος κόσμος στο νησί. Εξάλλου, πάντα οι ξένοι μας ρωτούν πόσοι επίσημοι θα συμμετέχουν. Θα χαρούμε να δούμε εκπροσώπους και του Δήμου, τους οποίους και θα βοηθήσουμε όπου χρειαστούν.

Για το «Ναυάγιο» υπάρχει στασιμότητα και αυτό συμβαίνει τόσο στην ακτή, όσο και στο πλάτωμα, όπου πέρυσι η Αστυνομία είχε επιβάλλει πρόστιμα και γράφτηκαν σχετικά άρθρα σε Βρετανικά και Γερμανικά ΜΜΕ. Δεν μπορεί να είναι ανοιχτό και κλειστό ταυτόχρονα, διότι αυτό μοιάζει με… κλεφτοπόλεμο. Επίσης, σημαντικό είναι να βρεθεί μια λύση και για τον δρόμο διαφυγής…».


Current track

Title

Artist