Current track

Title

Artist

Δημήτρης Γιακουμέλος - Χαλικερος
Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου

Φυσικά δεν λέμε να κλείσουμε τον βιολογικό. Μιλάμε να γίνει μία σοβαρή παρέμβαση για να καθαριστεί το ποτάμι και επιτέλους να θέσουμε τις βάσεις για να λύσουμε αυτό το χρόνιο πρόβλημα

17/06/2024


Στην εκπομπή “Καλημέρα Ζάκυνθος” και στον δημοσιογράφο, Γιώργο Αναγνωστόπουλο μίλησε σήμερα το πρωί (17/06) ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη “Δύναμη Ελπίδας”, Δημήτρης Γιακουμέλος – Χαλικερος.

Ο κ. Γιακουμέλος αναφέρθηκε σε διάφορα προβλήματα που ταλανίζουν το νησί τα τελευταία χρόνια και ενημέρωσε τους ακροατές της εκπομπής για το τι ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής.

Δρόμος του Πιπερη

“Θεωρώ ότι έχω καταντήσει λίγο γραφικός πάνω σε αυτό το κομμάτι, διότι εδώ και πάρα πολύ καιρό είμαι αυτός που έχει αναδείξει το θέμα. Έχω καταφέρει, βέβαια, να ρίξουν τα φώτα τους πάνω στο συγκεκριμένο θέμα τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ο κ. Παναγιώτης Κόκλας.

Όπως γνωρίζουμε και έχουμε ξαναπεί, είναι ένας στενός δρόμος που σε καθημερινή βάση γίνονται ατυχήματα και αυτό οφείλεται διότι οι εφαρμογές πλοήγησης προωθούν τους τουρίστες να περνούν από εκεί ως σύντομο δρόμο, κυρίως προς Τσιλιβί.

Σε μία συζήτηση που είχα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, τον κ. Κόκλα μου είπε ότι βρίσκονται στη διαδικασία της σύνταξης της μελέτης, οπότε αναμένουμε…”.

Η λυματολασπη (και) στο ποτάμι του ΞΙΦΙΤΑ

“Ανέβασα αυτή την φωτογραφία για να ευαισθητοποιούν επιτέλους και να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά με αυτό το θέμα. Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της περιοχής. Και αν πάρουμε και δούμε την ιστορία του βιολογικού θα δούμε ότι δεν θα έπρεπε να περνάει από το συγκεκριμένο ποτάμι.

Και αν το τραβήξουμε και το πλατιασουμε μπορούμε να δούμε ότι με βάση την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, απαγορεύονται να πέφτουν επεξεργασμένα ή απεξεργαστα λύματα σε λίμνες και ποτάμια.

Θα ήθελα να κάνω μία έκκληση στις αρμόδιες υπηρεσίες της δημόσιας υγείας, ακόμα και στον κ. Τουρκάκη (τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ) και στον κ. Φαραο (Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΖ) ότι από τη στιγμή που έχει “φύγει” αυτή η λυματολασπη και είναι στάσιμη στο συγκεκριμένο σημείο ελλοχεύει κίνδυνος δημόσιας υγείας!!!

Δεν σας λέω για τις οσμές που είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό και δεν μπορεί να σταθεί άνθρωπος (φανταστείτε τι τραβάνε οι μόνιμοι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής. Δεν ανοίγουν τα παράθυρά τους επί 24ωρης βάσης). Επίσης, λόγω της στασιμότητας του νερού υπάρχουν κουνούπια και φανταστείτε να σας τσιμπήσει τι μόλυνση θα πάθετε.

Στο σημείο αυτό θα γυρίσω το χρόνο πίσω και θα σας πάω την περίοδο που είχαμε την εισροή πετρελαίου στον αγωγό του νερού. Μια υπεύθυνη από τη δημόσια υγεία είχε αναφέρει ότι δεν μπορούσε να φανταστεί ένα μικρό παιδί να μυρίσει το πετρέλαιο στο νερό. Γι’αυτό το λόγο τα έκλεισε όλα. Φυσικά δεν λέμε να κλείσουμε τον βιολογικό. Μιλάμε να γίνει μία σοβαρή παρέμβαση για να καθαριστεί το ποτάμι και επιτέλους να θέσουμε τις βάσεις για να λύσουμε αυτό το χρόνιο πρόβλημα”.

Για την πορεία της νέας δημοτικής αρχής το πρώτο εξάμηνο της θητείας της

“Πέρασαν ήδη έξι (6) μήνες από την θητεία της νέας δημοτικής αρχής. Ήταν αυτή που δύο (2) χρόνια πριν τις εκλογές είχαν στήσει το ψηφοδέλτιο τους και είχαν πείσει τον ζακυνθινό λαό ότι είναι άξιοι, οι πλέον ικανοί και οι πλέον γνωστές έως ότου να πάρουν τις τύχες των ζωών μας στα χέρια τους. Οπότε, δεν έχουν αναλάβει δα και τον Δήμο Αθηναίων!!! Έχουν αναλάβει τον Δήμο Ζακύνθου με τα γνωστά, μεγάλα προβλήματα του, που είναι η καθαριότητα, η αποκομιδή των σκουπιδιών, ο βιολογικός και το νερό”.

 


Current track

Title

Artist