Current track

Title

Artist

Διονύσης Ζαμπάζας: Οι αθίγγανοι αφοδεύουν έξω από τα σπίτια μας στα Ταμπάκικα

22/08/2023


«Τα πράγματα είναι πολύ πιο τραγικά από τα όσα αναφέρουμε στην καταγγελία μας. Οι αθίγγανοι αφοδεύουν έξω από τα σπίτια μας, δεχόμαστε απειλές όταν τους κάνουμε παρατήρηση, ενώ είμαστε υποχρεωμένοι μέχρι τα ξημερώματα να ακούμε στη διαπασών Νότη Σφακιανάκη!

Στην ευρύτερη περιοχή συμπολίτης μας πέθανε από λεπτοσπείρωση και το Λιμενικό Ταμείο μάς αναγκάζει να ζούμε με τις ακαθαρσίες των Ρομά. Αποφασίζουν και διατάσσουν μόνοι τους, χωρίς να λογαριάζουν τους μόνιμους κατοίκους.

Κάθε κίνηση για να ωριμάσει θέλει το χρόνο της. Δεν έχουμε κάτι προσωπικό με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, κ. Πλέσσα. Τέσσερα χρόνια δεν τον έχουμε δει ούτε μία φορά. Ούτε καν τον γνωρίζουμε στην όψη. Η αγανάκτησή μας έχει ξεχειλίσει.

Ο κ. Πλέσσας χαρακτήρισε ως… υπόπτους τους 60 κατοίκους που υπογράφουν την αναφορά. Αναρωτιέμαι για το ποιος εξυπηρετεί συμφέροντα. Εγώ που εξαιτίας αυτής της κατάστασης δεν μπορώ να πάω σπίτι μου ή αυτός, που είναι πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και φέρει την ευθύνη για αυτό που συμβαίνει; Αντί να μας ζητήσει συγγνώμη, επιτίθεται.

Λέω στον κ. Πλέσσα ότι οι 60 θα γίνουν 1.060, διότι από την κατάσταση επηρεάζονται και οι κάτοικοι που διαμένουν στο 2ο Γυμνάσιο, στη Φανερωμένη, στα Ταμπάκικα και στα Γύφτικα. Μέσα στην ομάδα μας έχουμε έγκριτο νομικό και θα πάμε βάσει νόμου, διότι δεν ζητάμε παράλογα πράγματα.

Το μόνο που θέλουμε είναι να αναβαθμιστεί μια περιοχή, που βρίσκεται στην μπούκα της Ζακύνθου. Ο κ. Πλέσσας είναι τοποθετημένος, και όχι εκλεγμένος πρόεδρος. Είναι περήφανος για την κατάντια του χώρου που διαχειρίζεται όχι μόνο τώρα που είναι η εμποροπανήγυρη, αλλά και πιο πριν; Αυτό είναι το γούστο του;

Είναι ντροπή για το Λιμενικό Ταμείο, για τον Βουλευτή, για τον Δήμαρχο, για την Περιφέρεια να γιορτάζουμε τη μετακομιδή του σεπτού λειψάνου του Αγίου Διονυσίου με σώβρακα και κιλότες!

Η Ζάκυνθος έχει ένα επίπεδο. Έχουμε τα παραδοσιακά μας πανηγύρια, που εκφράζουν τα έθιμα και τον πολιτισμό μας, και όχι αυτό το γυφτοπάζαρο.

Ακόμη κι αν έμπαιναν τουαλέτες το πρόβλημα αυτό δεν λύνεται. Έρχεται ο κάθε τυχαίος και δυσκολεύει τη ζωή κατοίκων, που μένουν δεκαετίες στην περιοχή. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν πάει άλλο.

Σίγουρα δεν θα συμφωνήσουν όλοι με αυτά που λέω. Υπάρχει κι ένα 10% στους οποίους αρέσει η εμποροπανήγυρη. Ας την πάρουν όμως έξω από τα σπίτια τους για να δούμε αν θα μπορέσουν να ζήσουν. Ακόμη και οι τουρίστες που φωτογραφίζουν αυτή την… ατραξιόν, το κάνουν γιατί τέτοιο Μπαγκλαντές δεν έχουν ξαναδεί στη ζωή τους. Μας προσβάλλει όλο αυτό.

Ως κάτοικοι θα κάνουμε τα πάντα, γιατί δεν έχουμε χούντα. Ακόμη υπάρχει δημοκρατία. Θα πω και κάτι για το Λιμεναρχείο: Καταλαβαίνω πως υπάρχει έλλειψη προσωπικού, όμως το να κατεβαίνουν κάθε μισή ώρα και να τους διώχνουν από τα κηπάρια δεν είναι δύσκολο, διότι μιλάμε για ένα σημείο που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τα γραφεία τους. Μια σκάλα τους χωρίζει, ας κάνουν και λίγη γυμναστική.

Η νέα γενιά έχει απογοητευτεί από όλους αυτούς τους πολιτικάντηδες που διοικούν τον τόπο μας. Όμως, οι νέοι πρέπει επιτέλους να μπούμε μπροστά. Φτάνει με τους 80αρηδες…».


Current track

Title

Artist