Current track

Title

Artist

Διονύσης Ζαμπάζας: Έφτασε η στιγμή να γίνουν ριζικές αλλαγές στον τόπο μας

06/09/2023


«Μπορεί η εμποροπανήγυρη να τελείωσε, όμως εμείς οι κάτοικοι στα Ταμπάκικα συνεχίζουμε τη νομική προσπάθεια και με την στήριξη αρκετών Ζακυνθινών, αναμένονται σοβαρές εξελίξεις.

Από ‘κει και πέρα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Δύναμη Ελπίδας για τη Ζάκυνθο» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Γιώργο Τσουρουνάκη. Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά για όλο τον κόσμο και βρίσκονται πίσω από την Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου, ενώ ήδη έχει αναρτηθεί στο σάιτ του συνδυασμού το πρόγραμμά μας και σε λίγες ημέρες θα φτάσει στα χέρια όλων και σε έντυπη μορφή.

Στο πρόγραμμά μας υπάρχουν οι θέσεις μας και οι προτάσεις μας για όλα τα σοβαρά προβλήματα του τόπου, όπως είναι το νερό, τα απορρίμματα, το αποχετευτικό, τα σχολικά κτήρια, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός. Είναι απαραίτητο να εκσυγχρονιστούν οι αθλητικές μας εγκαταστάσεις.

Ο κ. Γιώργος Τσουρουνάκης, με τον οποίο αποφάσισα να συμπορευτώ με μία και μόνο συνάντηση που έκανα μαζί του, είναι ένας ικανός άνθρωπος και αυτό το έχει δείξει στην προσωπική του και επαγγελματική του πορεία.

Έχει εμπιστοσύνη στους νέους ανθρώπους, ακούει τη γνώμη τους, ξέρει να συνθέτει απόψεις, δεν ακολουθεί παλιομοδίτικη συνταγή στην πολιτική και το κυριότερο είναι πως έχει γούστο και όραμα για μια καλύτερη Ζάκυνθο. Θέλει τα νέα παιδιά να πάρουν τη σκυτάλη.

Ο συνδυασμός μας είναι ένα κράμα εμπειρίας και ενθουσιασμού. Θεωρώ πως αυτή τη φορά οι Ζακυνθινοί θα επιλέξουν σωστά.

Επιθυμία μας είναι η πόλη να γίνει ανθρώπινη. Να λύσουμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα με περιφερειακά πάρκινγκ, να αξιοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση ο χώρος της μαρίνας, να υπάρχει καθαριότητα και να μη σταθμεύουν πάνω στα πλακόστρωτα τα ΙΧ. Να αποκτήσουμε το ύφος και το χρώμα που πρέπει σε σημαντικά σημεία, όπως είναι το παραλιακό μέτωπο και η πλατεία Αγίου Μάρκου.

Λύσεις υπάρχουν, όμως έως τώρα δεν είχαμε θέληση από αυτούς που διοίκησαν. Στο εξωτερικό έχουν μάθει να πηγαίνουν με τα πόδια ή να χρησιμοποιούν μίνι μπας, ποδήλατα και ηλεκτρικά πατίνια. Μια τέτοια νοοτροπία πρέπει να αποκτήσουμε κι εμείς.

Ο κ. Τσουρουνάκης και όσοι τον πλαισιώνουμε είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αλλαγές και να μην ακολουθούμε αναχρονιστικές αντιλήψεις στον τόπο μας. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση του Δήμου μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Ο συνδυασμός μας θα εμπιστευθεί ειδικούς, με τους οποίους συνεργαζόμαστε ήδη για την επόμενη ημέρα. Προσωπικά δεν έχω ανάγκη για κάποια θέση στο Δήμο. Το μόνο που επιθυμώ είναι να εκλεγεί Δήμαρχος ο κ. Τσουρουνάκης, γιατί από όσους κατεβαίνουν είναι ο καταλληλότερος.

Η Ζάκυνθος έχει χάσει την πολιτιστική της ταυτότητα. Έχουμε ξεχάσει τις «Ομιλίες», τα δημοτικά θέατρα υπολειτουργούν. Πρέπει να επιστρέφουμε στις καντάδες, να παρουσιάζουμε τους Ζακυνθινούς χορούς και να στηρίξουμε τις Φιλαρμονικές μας. Δεν επιτρέπεται η αρχαιότερη φιλαρμονική στην Ελλάδα να μην έχει δικό της κτήριο και να στεγάζεται σε οίκημα που παραχώρησε η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου. Φίλος μου επέστρεψε μετά από χρόνια στη Φιλαρμονική και μου έλεγε πρόσφατα ότι δεν έχουν να αγοράσουν ούτε μερικά μπουκαλάκια νερό! Προφανώς στην παρούσα Δημοτική Αρχή δεν ασχολούνται με τον πολιτισμό, γιατί μετράνε τα κουκιά…».


Current track

Title

Artist