Current track

Title

Artist

Διονύσης Τουρκάκης: Παραιτήθηκα από πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων για να μην τους χειραγωγήσω πολιτικά

04/05/2023


«Η συμμετοχή μου στη δημοτική παράταξη « Με Όραμα για το Αύριο» ως επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και οι πολιτικές θέσεις και τοποθετήσεις που αυτό συνεπάγεται, με οδήγησαν να υποβάλλω την παραίτηση μου από Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων, όπου έγινε δεκτή από το διοικητικό συμβούλιο.

Θα ήθελα να συγχαρώ τη νέα Πρόεδρο του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων, κυρία Αθηνά Μποτώνη και να της ευχηθώ από καρδιάς καλή πορεία στο έργο της.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, για την εμπιστοσύνη, τη στήριξη και την καλή συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα, για όσα μαζί παλέψαμε, διεκδικήσαμε, πετύχαμε ή έστω προσπαθήσαμε.

Προσωπικά θεωρώ ότι οι υπάλληλοι είναι το βασικότερο κύτταρο λειτουργίας του Δήμου και σκοπός του φορέα που τους εκπροσωπεί είναι πρωτίστως το δημόσιο συμφέρον και η προάσπισή του, καθώς και να ενημερώνεται για τα προβλήματα και να τα επικοινωνεί στη δημοτική αρχή, να διεκδικεί καλύτερες συνθήκες εργασίας και μέσω του διαλόγου και της συνεργασίας να προκύπτουν ωφέλιμες λύσεις, που θα προάγουν την βελτίωση της εργασίας και των παρεχόμενων υπηρεσιών στους δημότες.

Ένας ακόμα λόγος που συντέλεσε στην απόφασή μου είναι ότι η πολιτική χειραγώγηση έστω και ενός υπαλλήλου από τη θέση που κατείχα ως Πρόεδρος, είναι κάτι που δεν θα επιθυμούσα ποτέ και είναι εκτός φιλοσοφίας μου,
όπως επίσης και το να χρησιμοποιείται ο τιμητικός τίτλος του προέδρου των δημοτικών υπαλλήλων και να δηλώνεται σε κάθε ευκαιρία για ψηφοθηρικούς λόγους.

Η κάθε είδους χειραγώγηση ομάδων εργαζομένων, με σκοπό την ψήφο τους είναι κάτι που με βρίσκει εντελώς αντίθετο και σε καμία περίπτωση δεν προάγει το ήθος και την πολιτική.

Επίσης, εκτός φιλοσοφίας μου είναι η χρήση δημόσιας επιτελικής θέσης, από την οποία θα είχα απολαβές από το ελληνικό δημόσιο (μισθός, επαφή με το κοινό), προκειμένου να προσελκύσω υποψηφίους και ψηφοφόρους.

Η πολιτική είναι προσφορά στον τόπο και το κοινωνικό σύνολο, βασιζόμενη στην έντιμη και αληθινή σχέση με τον ψηφοφόρο και όχι στην όποια πίεση στον οποιονδήποτε, προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο του.

Η πορεία, τόσο η ατομική όσο και του συνδυασμού μας, είναι συνυφασμένη με την αλήθεια, την εντιμότητα, την καθαρότητα και την ξεκάθαρη θέση απέναντι στους πολίτες της Ζακύνθου και αυτό θα συνεχίσουμε έως το τέλος.

Το να συμμετέχεις στις δημοτικές εκλογές είναι μια επώδυνη θα έλεγα διαδικασία, διότι χρειάζεται να βρεις πολλούς ανθρώπους με τους οποίους αφενός πρέπει να έχεις «χημεία» και, αφετέρου, να διαθέτουν χρόνο και διάθεση για να συμμετάσχουν στα κοινά και να αφήσουν τις δουλειές τους.

Ο συνδυασμός μου έχει πολιτικό πλάνο και προχωρά. Στις 30 Μαίου, λίγες ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές, θα παραχωρήσουμε συνέντευξη Τύπου, και στις 18 Ιουλίου θα παρουσιαστούν οι βασικοί άξονες του προγράμματός μας.

Γίνονται συνεχώς αλλαγές σε ό,τι αφορά τα Τοπικά Συμβούλια. Πριν από μισό μήνα πρόεδρος στο χωριό έβγαινε από τον συνδυασμό του νέου Δημάρχου, και τώρα αποφασίστηκε να είναι αυτός που πλειοψηφεί την πρώτη Κυριακή. Τα Τοπικά Συμβούλια θα έπρεπε να απεμπλακούν από τα δημοτικά ψηφοδέλτια και κατά τη γνώμη μου το καλύτερο θα ήταν οι τρεις λίστες με ξεχωριστά τους υποψήφιους Δημάρχους, τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και τους υποψήφιους στα χωριά.

Τα πράγματα με την καθαριότητα δεν πάνε καλά. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν μόνο τρία απορριμματοφόρα και γίνονται λιγότερα δρομολόγια κατά 50% περίπου. Υπάρχει επίσης τεράστιο πρόβλημα με τα ογκώδη. Το καλοκαίρι θα το περάσουμε με την παρούσα Δημοτική Αρχή. Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους κι ας πράξουν αναλόγως ενόψει δημοτικών εκλογών…».


Current track

Title

Artist