Current track

Title

Artist

Διονύσης Τουρκάκης: Οι αστοχίες στα απορρίμματα συνεχίζονται από τη Δημοτική Αρχή

06/07/2023


«Δεν υπάρχει καμία διάθεση από τη Δημοτική Αρχή να βελτιωθεί η κατάσταση με τα απορρίμματα και οι αστοχίες των παρελθόντων ετών, δυστυχώς συνεχίζονται και φέτος.

Από τον Γενάρη του 2023 η Υπηρεσία Καθαριότητας έλεγε του Δημάρχου ότι πρέπει να πάρει προσωπικό. Τελικά ήρθαν 13 άτομα, ενώ η απόφαση του κ. Αρετάκη προέβλεπε 68 προσλήψεις. Θα φανεί στην πορεία που είναι οι υπόλοιποι που λείπουν, αν έχουν καταγραφεί και τι ακριβώς έχει γίνει.

Ο κύριος Δήμαρχος πέρα από το να καταγγέλλει, οφείλει και να εφαρμόζει τον Κανονισμό της Καθαριότητας. Αν λοιπόν έχει υποψίες ότι κάποιοι πετούν τα σκουπίδια τους επίτηδες έξω από τους άδειους κάδους και υπάρχει σκοπιμότητα, τότε οφείλει είτε να τους πιάσει και να τους επιβάλλει τα πρόστιμα που προβλέπονται ή να μαζέψει τα σκουπίδια τους. Άλλη λύση δεν υπάρχει.

Η κατάσταση με τα σκουπίδια έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουμε επιπλέον 60 με 70 τόνους, ημερησίως! Ο Δήμαρχος είναι απαραίτητο να αντιληφθεί πως έχει την ευθύνη για να είναι καθαρό το νησί μας.

Από κει και πέρα πρέπει όλοι όσοι διεκδικούμε τον δημαρχιακό θώκο να πούμε ξεκάθαρα στον κόσμο αν είμαστε υπέρ της ιδιωτικοποίησης ή όχι.

Κατά την άποψή μου κάτι τέτοιο θα επιφέρει αύξηση δημοτικών τελών και δεν θα έχουμε και εξασφαλισμένες υπηρεσίες, διότι ο ιδιώτης πρέπει να έχει 150 άτομα προσωπικό, να διαθέτει 20 απορριμματοφόρα και πλυστικά μηχανήματα. Απαιτείται δηλαδή ένα πολύ μεγάλο μπάτζετ και όταν δεν πληρώνεται από τον Δήμο, η αποκομιδή θα σταματά και θα έχουμε ξανά προβλήματα.

Εξάλλου, η εμπειρία του παρελθόντος με τον ιδιώτη κ. Ρέντζο στην ανακύκλωση, απέδειξε πως οι ιδιώτες δεν αποτελούν λύση. Ο άνθρωπος αυτός προσέφερε έκπτωση 100%, πήρε τη δουλειά με μηδέν κέρδος και κάποιοι εργαζόμενοι που απασχολούσε είναι ακόμη απλήρωτοι!

Οι μέρες που διανύουμε είναι πονηρές και δεν θέλουμε να χαρακτηριστούμε ως υποκινητές της αυριανής κινητοποίησης για τα απορρίμματα. Η παράταξή μου και τα μέλη αυτής δεν θα συμμετέχουν. Εγώ θα δώσω το παρών ως ένας απλός Ζακυνθινός πολίτης και όχι με την ιδιότητα του υποψήφιου Δημάρχου.

Δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σας πως η κόντρα του Δημάρχου με τον περιφερειακό ΦΟΔΣΑ είναι εικονική για να δοθούν τα σκουπίδια σε ιδιώτη. Διότι αν συμβαίνει αυτό και ανοίξει το ΚΔΑΥ με τον ιδιώτη, τότε θα μιλάμε για σκάνδαλο!

Αυτό που λέω είναι πως ο κ. Αρετάκης είναι μέλος του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ και ότι αυτή η αντιπαράθεση για τα οικονομικά δεν θα έπρεπε να προκύψει μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου. Πρόκειται για γινάτι των δύο πλευρών και είναι απαραίτητο να τα βρουν.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις ιδιωτικοποιήσεις θέλω να προσθέσω ότι η κυβέρνηση έχει εκδηλώσει τις προθέσεις της σχετικά και αυτό επιβραβεύτηκε από τον κόσμο στις τελευταίες εκλογές. Υπάρχει τέτοια τάση να δοθούν κάποια πράγματα σε ιδιώτες. Οι σοσιαλιστικές απόψεις του παρελθόντος είναι πια μειοψηφικές.

Λόγω των εθνικών εκλογών έχει καθυστερήσει λίγο το πρόγραμμα του συνδυασμού μας, το οποίο θα παρουσιάσουμε στις 31 Ιουλίου. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Όπως βλέπετε εμείς δεν έχουμε επιλέξει την κοινωνική πολιτική των πανηγυριών και δεν είναι αυτοσκοπός μας η εκλογή.

Αυτό που θέλουμε είναι τους δύο μήνες που απομένουν μέχρι τις δημοτικές εκλογές, να παρουσιάσουμε στην κοινωνία κάθε πτυχή του προγράμματός μας και να μας κρίνει βάσει αυτού και των θέσεων που έχουμε για τα προβλήματα του τόπου μας, χωρίς να περιμένουμε πως θα τις υιοθετήσουν όλοι.

Πριν από 1.5 χρόνο έχω προβλέψει ότι ο κ. Αρετάκης δεν θα είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος, διότι γνωρίζει πως η πολιτική που ακολούθησε τα τελευταία χρόνια δεν έχει καμία ανταπόκριση στον κόσμο…».


Current track

Title

Artist