Current track

Title

Artist

Διονύσης Τουρκάκης: Ο Αρετάκης απέτυχε και καταγγέλλει αόριστα

02/02/2023


«Από το 2003 παρακολουθώ τα Δημοτικά Συμβούλια που γινόταν στον πρώην Δήμο Αρκαδίων και μετέπειτα στον Δήμο Ζακύνθου. Η πολιτική είναι το μεράκι μου. Αργότερα υπηρέτησα σε διευθυντικές θέσεις στο Δήμο και διαπίστωνα πως η δουλειά που κάναμε με τις μελέτες δεν προχωρούσε, διότι δεν υπήρχε η απαραίτητη πολιτική βούληση. Η προσπάθεια έμενε ημιτελής. Αυτός είναι και ο λόγος που με ώθησε στο να διεκδικήσω τον δημαρχιακό θώκο.

Είναι δύσκολα τα πράγματα στο Δήμο Ζακύνθου. Αφενός θα αντιμετωπίσει κάποιος τα οικονομικά προβλήματα και, αφετέρου, δεν έχει αξιοποιηθεί όλα αυτά τα χρόνια το προσωπικό με τους περισσότερους Δημάρχους να επιλέγουν τη λύση των εξωτερικών συνεργατών. Ο Δήμος λειτουργεί σαν επιχείρηση. Ο συνδυασμός μου «Με όραμα για το αύριο» έχει ζητήσει την παροχή αναλυτικών οικονομικών στοιχείων και από τον Δήμο, αλλά και από την ΔΕΥΑΖ. Έχουν περάσει 15 ημέρες και ακόμα περιμένουμε τη Δημοτική Αρχή να μας απαντήσει.

Η ομάδα των συνεργατών μου κι εγώ δεν συμφωνούμε με τα πεπραγμένα της θητείας Αρετάκη. Δεν έχει πετύχει και δεν αξιοποίησε τους πόρους και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα
μπορούσε. Σε πολλές περιπτώσεις οι απευθείας αναθέσεις που έχει κάνει είναι παράτυπες!

Όταν ήμουν στη Διεύθυνση Καθαριότητας του είχα επισημάνει, πότε σε χαμηλούς και πότε σε υψηλούς τόνους, τα προβλήματα που υπάρχουν και με τα απορριμματοφόρα και με την έλλειψη προσωπικού. Έχω έγγραφα για όλα αυτά. Την περίοδο που στον Δήμο είχαμε 140 εργαζόμενους από τον ΟΑΕΔ είχαμε καθαρίσει διάφορα σημεία στην πόλη, τα νεκροταφεία, πολλά φρεάτια κι άλλους χώρους. Μόλις έφυγαν αυτοί τα πάντα τελμάτωσαν.

Με 150.000 ευρώ μπορούν να φτιαχτούν τα απορριμματοφόρα του Δήμου και να έχουμε 17 οχήματα σε πλήρη λειτουργία στο δρόμο. Για λίγα λεφτά έχει αχρηστευτεί το μεγαλύτερο μέρος του μηχανοκίνητου στόλου και αυτό είναι λυπηρό.

Ο κύριος Αρετάκης δεν εμπιστεύεται κανέναν και έχει διαμορφώσει άποψη, χωρίς να υπολογίζει τι του λες. Γι αυτόν είναι όλοι λαμόγια, όμως δεν έχει δώσει καμία υπόθεση σε δικηγόρο, ώστε να βγει κάποιο πόρισμα και να το αποστείλει στη Δικαιοσύνη. Το μόνο που κάνει είναι να επιδίδεται σε αόριστες καταγγελίες, εκμεταλλευόμενος πολλές φορές και το λαϊκό συναίσθημα. Ο Εισαγγελέας δεν θα διοικήσει τον Δήμο και λέω πως ούτε την περίοδο Δημαρχίας Αρετάκη (2019-2023) έχουν συνταχθεί ισολογισμοί στο Δήμο!

Πέρα από την αποκομιδή των απορριμμάτων έχουμε και τους κοινόχρηστους χώρους. Χρειάζονται τουλάχιστον 60 άτομα, τα οποία θα διαμοιραστούν στα χωριά, αλλά και στην πόλη, προκειμένου να καθαρίζονται τα κηπάρια και να γίνεται απρόσκοπτα η πεζή καθαριότητα.

Ο δικός μου συνδυασμός δεν βιάζεται και δεν αγχώνεται να ανακοινώσει ονόματα. Έχουμε τη γνώση και δεν δικαιούμαστε να αποτύχουμε. Πρώτα βγάλαμε το λογότυπο του συνδυασμού, θα συντάξουμε το πρόγραμμά μας και στη συνέχεια η ονοματολογία, με την οποία ασχολείστε περισσότερο εσείς οι δημοσιογράφοι. Έχουμε διαφορετική φιλοσοφία από τους άλλους υποψήφιους.

Εκτός από εμάς ο μόνος που έχει ανακοινώσει επίσημα πως θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος είναι ο φίλος, Ιάκωβος Κονταράτος. Διαφωνώ μαζί του και σε αυτό που είπε σε εσάς πως ο Δήμαρχος είχε σωστό σχέδιο αρχικά. Δεν είμαστε όλοι λαμόγια, ούτε έχουμε κάνει την κομπίνα επιστήμη, όπως μας κατηγορούσε όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Γενικότερα διαφέρουμε με όλους. Ούτε δουλειές τάζουμε στον κόσμο ούτε και λεφτά. Εκείνο για το οποίο δεσμευόμαστε είναι για ανταποδοτικές υπηρεσίες προς τον πολίτη και για εξωστρέφεια. Βλέπω ανταπόκριση των πολιτών στην προσπάθεια που κάνουμε για συγκρότηση συνδυασμού, όμως την ίδια στιγμή υπάρχει δυσπιστία, προβληματισμός και αδιαφορία για τα κοινά θα έλεγα. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις συνεργασίες, θα πρέπει αυτοί που θα μας πλησιάσουν να ενστερνιστούν τις θέσεις μας για τα ζητήματα του Δήμου.

Ο Δήμαρχος δεν διεκδίκησε την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού και αυτός είναι έτοιμος να εκραγεί, ενώ η μελέτη που του είχαμε καταθέσει ύψους 3 εκ. ευρώ για να πάρει ο Δήμος 10 ηλεκτρικά οχήματα και σκούπες, ποτέ δεν προχώρησε!

Ως Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων έχουμε στείλει πέντε έγγραφα στον Εισαγγελέα για την απαράδεκτη συμπεριφορά που έχει η Αντιδήμαρχος, Βίβιαν Καψαμπέλη, απέναντι σε εργαζόμενους. Με τους υπόλοιπους Αντιδημάρχους της Δημοτικής Αρχής δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη συνεργασία μας.

Δεν είμαι κομματικοποιημένος. Είπαν πως κατεβαίνω με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μερικοί ανέφεραν ότι είμαι «μπροστινός» της Νέας Δημοκρατίας. Ούτε επιχειρηματικά συμφέροντα εξυπηρετώ και καλώ όλους να μην με μπερδεύουν με άλλους. Ανακοίνωσα πρώτος ότι κατεβαίνω υποψήφιος στο Δήμο, γιατί εγώ δεν περιμένω να γίνουν πρώτα οι εθνικές εκλογές, όπως λένε άλλοι. Το πιθανότερο είναι πως θα βγει ξανά η ΝΔ και ο κύριος Ακτύπης. Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι και δεν χρειάζεται καμία αναμονή…».


Current track

Title

Artist