Current track

Title

Artist

Διονύσης Τουρκάκης: Επί 80 ημέρες περιμένω οικονομικά στοιχεία από Δήμο και ΔΕΥΑΖ

06/04/2023


«Στις 17 Ιανουαρίου 2023 κατατέθηκαν στο πρωτόκολλο του Δήμου Ζακύνθου και της Δ.Ε.Υ.Α. Ζακυνθου αντίστοιχα δύο αιτήσεις από την παράταξη μας.

Η πρώτη αφορούσε λήψη οικονομικών στοιχείων εσόδων – εξόδων του Δήμου Ζακύνθου ενώ η δεύτερη αφορούσε τέσσερα ερωτηματολόγια οικονομικής, διοικητικής, τεχνικής και αναπτυξιακής λειτουργίας της Δ.Ε.Υ.Α. Ζακυνθου.

Τα ανωτέρω ζητήθηκαν προκειμένου η παράταξη μας να έχει μια συνολική εικόνα των οικονομικών του Δήμου και της λειτουργίας της Δ.Ε.Υ.Α. Ζακύνθου.

Μετά από ογδόντα (80) ημέρες δεν έχουμε ενημερωθεί για την πορεία των αιτήσεων μας και σε προφορικές οχλήσεις δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση.

Εν αντιθέσει με τα ανωτέρω φαίνεται να έχουν χορηγηθεί στοιχεια σε μελετητές, δημοτικούς συμβούλους, υποψηφιους κ.λ.π. καθώς όλοι οι ανωτέρω έχουν γνώσει των θεμάτων που αναφέρουμε αφού σε συνεντεύξεις τους στον τοπικό τύπο η σε παρουσιάσεις τους τα αναφέρουν και θεωρούμε ότι η σοβαρότητα των ατόμων δεν μας επιτρέπει να θεωρούμε ότι ομιλούν αυθαίρετα.

Σήμερα λοιπόν 6 Απριλίου 2023 καταθέσαμε τις αιτήσεις αυτές στην εισαγγελία πρωτοδικών Ζακύνθου ζητώντας να μας δοθεί “έννομο συμφέρον” προκειμένου να μας χορηγηθούν άμεσα τα ανωτέρω στοιχεία. Βέβαια με ενημέρωσαν πως για να έχω έννομο συμφέρον θα πρέπει να υπάρχει αρνητική απάντηση.

Η παράταξη μας ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες, διεκδικώντας την ενημέρωση των πολιτών και την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των θεμάτων θα συνεχίσει να “ενοχλεί” και να απαιτεί το δικαίωμα κάθε πολίτη να γνωρίζει τι συμβαίνει στο Δήμο Ζακύνθου επίσημα και με στοιχεία.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της πολιτικής προστασίας υπενθυμίζω ότι την περίοδο του καρναβαλιού είχαμε τρεις πυρκαγιές. Δεν υπήρξαν πολλές βροχές τον χειμώνα, συνεπώς το έδαφος είναι ξηρό και μπορεί εύκολα να εκδηλωθεί πυρκαγιά, ενώ αυτή τη στιγμή πολλά ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις καθαρίζουν τους χώρους τους και σε διάφορα σημεία έχουν δημιουργηθεί χωματερές.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου έχει μείνει χωρίς υπεύθυνο, διότι η Δημοτική Αρχή είχε από την αρχή πρόβλημα με τη διαχείριση του προσωπικού. Τονίζω πως έως τώρα έχουν παραιτηθεί από την Πολιτική Προστασία τέσσερις Αντιδήμαρχοι: Οι κ.κ. Δημήτρης Κουτσογιάννης, Ανδρέας Μαρινάκης, Χαράλαμπος Βαρβαρίγος και τώρα τελευταία ο Χρήστος Πάστρας. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι υπάρχει πρόβλημα, αφού ο Δήμαρχος δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν να βρεθούν κατηγορούμενοι στα δικαστήρια αν γίνει μια καταστροφή.

Δύσκολο θα είναι το καλοκαίρι και για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Έχω επισημάνει πολλές φορές το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού και με τα χαλασμένα οχήματα, αλλά η Δημοτική Αρχή περί άλλων τυρβάζει. Δεν θέλω να πιστέψω ότι στόχος της είναι να ιδιωτικοποιήσει τα απορρίμματα. Εύχομαι απλώς να αλλάξει ρότα και να πετύχει η Ζάκυνθος να είναι καθαρή. Μπορεί να βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, αλλά προέχει ο τόπος και όχι η μικροπολιτική. Όσα λέμε στόχο έχουν να γίνουν τα πράγματα καλύτερα…».


Current track

Title

Artist