Current track

Title

Artist

Διονύσης Τουρκάκης: Δεν θα αποζημιωθούν όσοι πολίτες δεν προσκομίσουν στη ΔΕΥΑΖ αποδείξεις και τιμολόγια/ Έχει δίκιο ο κ. Αρετάκης που μας ασκεί κριτική γιατί θα έπρεπε να του κάνουμε μήνυση

18/01/2024


«Μετά την εκσκαφή βρήκαμε τον αγωγό της υδροδότησης, ο οποίος είναι σκουριασμένος, όμως πουθενά, και μιλώ για τα φρεάτια έως και το «24 ώρες», δεν υπάρχει πετρέλαιο.

Προσπαθούμε να αλλάξουμε τη διαδικασία με την οποία δίνουμε νερό στον κόσμο και πλέον θα πηγαίνουν υδροφόρες σε περιοχές, χωρίς να χρειάζεται να τηλεφωνεί ο κόσμος.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 1.000 αιτήσεις για χορήγηση νερού, ενώ ο Δήμος συνεργάζεται με όλους τους υδρομεταφορείς και δεν θα επαναληφθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Οι υδρομεταφορείς θα πληρωθούν από το κονδύλι της έκτακτης ανάγκης. Μόλις ολοκληρωθεί η εκσκαφή και δεν βρεθεί κάτι, θα σκεπάσουμε τον αγωγό και θα δοθεί νερό σε λίγες ημέρες.

Όποιος γνωρίζει τον ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας ή τον πρατηριούχο που του χύθηκε πετρέλαιο στο δρόμο, όπως έχω ακούσει κι εγώ, να έρθει να το καταθέσει εγγράφως.

Θα καλέσουμε και τον Αναπληρωτή Δήμαρχο, κ. Ακτύπη, να έρθει να καταθέσει από τη στιγμή που ανέφερε ότι είδε κάποιον να ρίχνει πίτουρα.

Έχει δίκιο ο κ. Αρετάκης που μας ασκεί κριτική, διότι κανονικά σε αυτόν έπρεπε να υποβάλλουμε μήνυση! Ακόμη είναι πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ μέχρι να δοθεί το «πράσινο φως» για εμάς από την Αποκεντρωμένη Κρατική Διοίκηση. Έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη μη αντικατάσταση του αγωγού στην οδό Φιλικών και υποστηρίζει ότι κάτι πάμε να κρύψουμε.

Όσον αφορά το ΤΕΕ, τονίζω ότι σεβόμαστε τον θεσμικό του ρόλο, ως επίσημος σύμβουλος του κράτους, όμως μου επιτέθηκαν με το που ανέλαβα. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε ο κ. Μοθωναίος στην εκπομπή του κ. Αναγνωστόπουλου, αλλά και η ανακοίνωσή τους με την οποία με χαρακτήρισαν νεόκοπο πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ.

Για το πρόβλημα που έχει ανακύψει, μίλησα με τους πρώην προέδρους της ΔΕΥΑΖ, κ.κ. Αβράμη και Κόκκορη. Με τον κ. Άκη Κοντονή δεν έτυχε να επικοινωνήσω.

Σε λίγες ημέρες θα έρθει κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ στο νησί για να συνεργαστούμε ευρύτερα σε θέματα υδροδότησης, ενώ είμαστε σε καθημερινή επαφή με τη Διεύθυνση Υγείας που έχει προτείνει τα ντεπόζιτα να καθαριστούν με ζεστό νερό και σαπούνι.

Δεν υπάρχει περίπτωση και έχετε δίκιο όταν το επισημαίνετε, να αποζημιωθούν πολίτες χωρίς να διαθέτουν τιμολόγια και αποδείξεις για τις δαπάνες που έκαναν είτε να καθαρίσουν τα ντεπόζιτά τους είτε να τα αντικαταστήσουν. Θα κάνουμε αυτοψίες, θα υποβάλλουν αιτήσεις με τα συγκεκριμένα παραστατικά και στη συνέχεια η ΔΕΥΑΖ θα ζητήσει κονδύλι από την Πολιτική Προστασία. Αυτή είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόταση του κ. Τσουρουνάκη για να γίνει Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΖ ο κ. Σταύρος Κακολύρης, λέω ότι δεν έχω πρόβλημα. Αν κάποιο άλλο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου σχολίασε την πρόταση αυτή, είναι προσωπική του αντίδραση…».


Current track

Title

Artist