Current track

Title

Artist

Διονύσης Μουζάκης-Μποζόνος: Παράλληλο σύστημα στο Πνευματικό Κέντρο δίνει άμεσα νερό σε κάποιους και τους άλλους τους αφήνει στην αναμονή επί μέρες/ Καταντήσαμε επαίτες για το πολυτιμότερο αγαθό

16/01/2024


«Αυτά που θα σας περιγράψω τα έζησα εγώ ο ίδιος και προβαίνω σε δημόσια καταγγελία για να γνωρίζουν οι πολίτες το τι ακριβώς συμβαίνει.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο και σοβαρό. Από αυτά που μαθαίνω, δεν φαίνεται πως θα επιλυθεί γρήγορα. Υπήρξε ένα ατύχημα, που θα μπορούσε να συμβεί στον οποιοδήποτε.

Συνομίλησα με τον ιδιοκτήτη του πρατηρίου υγρών καυσίμων, που πήγε πετρέλαιο στην πολυκατοικία της οδού Φιλικών. Ο άνθρωπος αυτός μου εξήγησε πως του έπεσαν 40 με 50 λίτρα το πολύ. Από αυτή την ποσότητα φαίνεται πως ελάχιστη έφτασε στον αγωγό, μπορεί 10 με 15 λίτρα.

Και αυτός, όπως κι εγώ, πιστεύουμε ότι αυτή η ποσότητα δεν ήταν τόσο μεγάλη για να δημιουργηθεί πρόβλημα τέτοιας έκτασης στο νησί και να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δημοτική Κοινότητα Ζακυνθίων.

Ήταν ένα ατύχημα που συνέβη την Πέμπτη και οι διοικούντες της ΔΕΥΑΖ το βράδυ της ίδιας ημέρας αντιλήφθησαν πως κάποιοι συμπολίτες μας μύριζαν πετρέλαιο στα ντεπόζιτά τους. Αναρωτιέμαι για ποιον λόγο την Παρασκευή το πρωί έδωσαν νερό, από τη στιγμή που γνώριζαν το πρόβλημα. Θεωρώ πως από την πλευρά της ΔΕΥΑΖ υπήρξε αστοχία σχετικά με αυτό.

Το πιο περίεργο όμως είναι άλλο: Ως θιγόμενος κάτοικος της περιοχής του Αγίου Διονυσίου, αρχικά πήρα τηλέφωνο και στη συνέχεια πήγα στο Πνευματικό Κέντρο για να αιτηθώ αφενός να μου καθαρίσουν το ντεπόζιτό μου και, αφετέρου, να μου φέρουν νερό.

Συνομίλησα με μια κοπελιά, η οποία ήταν λογικό να μη γνωρίζει πότε θα εξυπηρετηθώ και με έστειλε στην προισταμένη της, η οποία μου ανέφερε πως πρέπει να περιμένω τουλάχιστον τρεις ημέρες. Στη συνέχεια της είπα να μου καθαρίσουν το ντεπόζιτο κι εγώ θα έπαιρνα νερό από αλλού, όμως η απάντηση ήταν ίδια.

Στην πορεία συνάντησα τυχαία έναν φίλο στο δρόμο και μου είπε πως εξυπηρετήθηκε από τη ΔΕΥΑΖ την επόμενη κιόλας ημέρα. Συζητώντας μαζί του αντιλήφθηκα πως υπάρχει κι άλλη παράλληλη λίστα στο Πνευματικό Κέντρο και δίνεται εντολή για να γίνεται τάχιστη εξυπηρέτηση!

Εδώ έχουμε έναν διαχωρισμό των πολιτών, κάτι που δεν είναι επιτρεπτό. Μας κατάντησαν επαίτες για λίγο νερό με άλλους να το παίρνουν άμεσα και με άλλους να περιμένουν επί μέρες, έχοντας γραφτεί σε μια λίστα χωρίς αριθμό και σειρά προτεραιότητας.

Θέλω να πω ότι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ, κ. Τουρκάκης, αντιμετωπίζει μια κρίση και κάνει τον αγώνα του. Κάποιοι άλλοι όμως απ’ ότι φαίνεται, κάνουν πολιτική με το νερό έχοντας δημιουργήσει παράλληλο σύστημα, εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει.

Εύχομαι με την έκτακτη ανάγκη στην οποία κηρύχθηκε η Ζάκυνθος, να ξεπεραστούν οι αγκυλώσεις και η Αρχαιολογική Υπηρεσία, για να λυθεί το πρόβλημα με τον αγωγό.

Συμφωνώ με την πρότασή σας ο κ. Τουρκάκης να έρθει σε επαφή και να κάνει μια σύσκεψη με πρώην προέδρους της ΔΕΥΑΖ, που ενδεχομένως έχουν κάποιες προτάσεις. Αυτό δεν θα είναι υποτιμητικό για τον κ. Τουρκάκη.

Προσθέτω πως σε αυτή τη συνάντηση καλό θα ήταν να λάβουν μέρος και παλιοί Διευθυντές της ΔΕΥΑΖ. Εισροή πετρελαίου στο δίκτυο υδροδότησης είχαμε, σε μικρότερη βέβαια έκταση, το 2016 στο Ρόιδο. Καταλαβαίνω πως οι σημερινοί διοικούντες θα είναι επιφυλακτικοί εις το εξής και θα διστάσουν να δώσουν νερό στον κόσμο, αν πρώτα δεν είναι βέβαιοι πως το δίκτυο έχει καθαρίσει. Θα πρέπει όμως όλοι να καταλάβουν, ότι δεν είμαστε πολίτες δύο ταχυτήτων…».


Current track

Title

Artist