Current track

Title

Artist

Διονύσης Μουζάκης-Μποζόνος: Η Δημοτική Αρχή απέτυχε και στα ζητήματα της Παιδείας

05/12/2023


«Βρισκόμαστε στο 2023 και πραγματικά σε πολλά σχολεία του νησιού μας η κατάσταση που επικρατεί είναι απογοητευτική. Πιάστηκε η καρδιά μας με την εικόνα που αντικρίσαμε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που κάναμε ως συνδυασμός «Δύναμη Ελπίδας».

Ο Σύλλογος Γονέων πίεσε τη Δημοτική Αρχή για να μην πέσουν οι σοβάδες στα κεφάλια των παιδιών και φαίνεται πως κάτι πάει να γίνει, έστω και αργά.

Τώρα πληροφορηθήκαμε για το πρόβλημα στις τουαλέτες του 1ου Δημοτικού, που και εκεί πρέπει να υπάρξει παρέμβαση άμεσα.

Από την εμπειρία που έχω στα κοινά θα σας πω ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου δύσκολα θα βάλουν υπογραφή για να βεβαιώσουν πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος στα σχολεία, δεδομένου ότι σε πολλά από αυτά απουσιάζει η μελέτη στατικότητας.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του 2ου Δημοτικού, όπου οι γονείς έψαχναν παντού τη συγκεκριμένη μελέτη μήπως τη χρειασθούν για να τη βάλουν στο φάκελο της ενεργειακής αναβάθμισης και δεν την έβρισκαν. Συνεπώς, ποιος υπάλληλος θα βάλει την υπογραφή του ότι ένα σχολείο είναι ασφαλές;

Δίνουμε μεγάλο βάρος όλοι στον τουρισμό και ασχολούμαστε με τα σχολεία τον Σεπτέμβρη, όταν αυτά ανοίγουν. Κανονικά θα έπρεπε με το που τελειώνει η σχολική χρονιά να γίνεται η καταγραφή των προβλημάτων και να λαμβάνει χώρα έγκαιρη παρέμβαση.

Όλα είναι θέμα σωστού προγραμματισμού. Ταυτόχρονα είναι απαραίτητο στη Ζάκυνθο να εφαρμοστούν τα Σχέδια Πόλης, ώστε να αξιοποιηθούν οι χώροι που υπάρχουν για την ανέγερση νέων σχολικών συγκροτημάτων.

Να ξέρετε πως πρόβλημα υπάρχει και με τη στέγη του κλειστού γυμναστηρίου μπάσκετ στην Παναγούλα, εκεί δηλαδή όπου παίζει η ΑΓΕΖ και γυμνάζονται 500 και πλέον παιδιά του 2ου Λυκείου.

Έμπαιναν νερά και είχε διαμαρτυρηθεί τόσο η ομάδα της ΑΓΕΖ, όσο και οι καθηγητές. Ζήτησα στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Σπίνο, να υπάρξει παρέμβαση και να μπει ουσιαστικά ένα ελενίτ, όμως ακόμη περιμένουμε.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε η κατανομή των χρημάτων που έχουν έρθει από τον ΟΣΚ για τα σχολεία. Λεφτά υπάρχουν, όμως ακόμη κι αν δεν είχαμε θα έπρεπε να βρεθούν άλλοι τρόποι για να αποκαταστήσουμε τις φθορές στα σχολεία.

Πολιτική βούληση απαιτείται, η οποία δυστυχώς απουσιάζει. Ως νεοεκλεγέντας Δημοτικός Σύμβουλος επισημαίνω ότι θα είμαστε δίπλα στη νέα Δημοτική Αρχή για το θέμα των σχολείων.

Σε ό,τι αφορά την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, σημειώνω πως η φιλοσοφία του κ. Αρετάκη είναι διαφορετική από τον τρόπο που λειτουργεί το Δημόσιο. Ήταν αδύνατον να κάνει όσα θα ήθελε ενδεχομένως, διότι δεν εμπιστεύθηκε ούτε τους στενούς του συνεργάτες. Η δημαρχιακή του θητεία είναι αποτυχημένη…».


Current track

Title

Artist