Current track

Title

Artist

Διονύσης Ακτύπης: Κάνω τα πάντα για να λύσω τα προβλήματα των υποδομών

14/06/2023


«Με ευθύνη του κ. Τσίπρα που ψήφισε την απλή αναλογική όταν γνώριζε πως οι συνεργασίες δεν είναι στην κουλτούρα και το dna γενικότερα των Ελλήνων και ότι κανείς δεν θέλει να συμμαχήσει με κανέναν σε ό,τι αφορά τα άλλα κόμματα, βρισκόμαστε ξανά σε προεκλογική περίοδο με τη ΝΔ να έχει πάρει 41% και να έχει διαφορά 20 ποσοστιαίων μονάδων από τον δεύτερο και 30 από τον τρίτο.

Μόνο εμείς έχουμε πρόγραμμα διακυβέρνησης και γι’ αυτό βλέπεται πως η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται. Αυτό που συμβαίνει είναι προς όφελος της χώρας, διότι σε ένα παγκόσμιο ασταθές περιβάλλον, χρειαζόμαστε μια σταθερή κυβέρνηση που θα αντιμετωπίζει με επάρκεια και επιτυχώς όλες τις προκλήσεις.

Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός έχει μια ξεκάθαρη, και όχι θολή, στάση στα πράγματα. Ποτέ δεν καβάλησε καλάμι. Ζητάει αυτοδυναμία και όχι ηγεμονία. Εξάλλου, έχει αποδείξει ότι σέβεται τους πολίτες και τα άλλα κόμματα. Ακόμη κι αν η ΝΔ έχει 180 βουλευτές δεν θα προχωρήσει από μόνη της στην αλλαγή του Συντάγματος, αλλά θα ζητήσει τη συναίνεση ενός τουλάχιστον κόμματος. Και ο,τι λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται. Έχει υλοποιήσει όλες του τις υποσχέσεις.

Παλαιοθόδωρος: Η δημοκρατία μας είναι στέρεη και νοθεία στις εκλογές δεν γίνεται. Ο κ. Παλαιοθόδωρος δεν θα έπρεπε να κάνει μια τέτοια δήλωση. Υπήρξε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τώρα είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Τον εκτιμώ κατά τα άλλα, όμως καλό είναι να αποφεύγονται τέτοιες κουβέντες.

Μπακογιάννη: Η παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου στις εκλογές της Ροδόπης ήταν ωμή. Το λένε αυτό και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο πρόεδρος των Πομάκων. Υπήρχε ουρά 25 χιλιομέτρων ανθρώπων που ήρθαν από τη Γερμανία για να ψηφίσουν δύο Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν δηλώσει πως είναι Έλληνες πολίτες και μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να τα βάλει όλα αυτά κάτω από το χαλί, όμως εμείς θα διαμαρτυρηθούμε στην Τουρκία, ώστε να μην επεμβαίνει στο εσωτερικό της χώρας μας. Η ουσία δεν είναι στα όσα είπε η κ. Μπακογιάννη, αλλά στα όσα έγιναν. Δεν λέω πως ο κ. Τσίπρας είναι τουρκόφιλος. Όμως, ο Ερντογάν έχει δηλώσει πως θα ήθελε εκείνον πρωθυπουργό στη χώρα και όχι τον κ. Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη λανθασμένη άποψη ότι τα κάνει όλα καλώς και δεν απομακρύνει κανένα στέλεχός του που δημιουργεί προβλήματα, σε αντίθεση με τη ΝΔ που τίθενται εκτός όσοι δεν συμβαδίζουν με τις θέσεις και τις αρχές του κόμματός μας.

Ιδιωτικοποίηση νερού: Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στο υπερταμείο για 99 χρόνια την ΕΥΑΘ και την ΕΥΔΑΠ, τα τοπικά στελέχη του κόμματος αυτού εγκαλούσαν εμένα για το τι θα ψηφίσω στη Βουλή, λέγοντας ιδού η Ρόδος ιδού και το νερό κ. Ακτύπη. Κοιτάξτε, με παλλινωδίες πολιτική δεν κάνεις και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν.
Σε ό,τι αφορά τη Ζάκυνθο, λέω πως κάθε Δήμος υποχρεούται από τη νομοθεσία να έχει ΔΕΥΑ. Στην Κέρκυρα με τους 3 Δήμους, η ΔΕΥΑ εκεί «έσπασε» σε τρία κομμάτια. Χρειάζεται μελέτη εξυγίανσης για τη ΔΕΥΑΖ και είναι προφανές πως πέντε μήνες πριν τις εκλογές δεν μπορείς να πάρεις τέτοιες σοβαρές αποφάσεις για συγχώνευση με το Δήμο, χωρίς να έχεις πρωτύτερα στα χέρια σου και μια οικονομοτεχνική μελέτη. Ως εκ τούτου, δεν συμφωνώ να καταργηθεί.

Ασθενοφόρα-ΕΚΑΒ: Η αντιπολίτευση γνωρίζει πως επί των ημερών της η κατάσταση με την έλλειψη ασθενοφόρων, ήταν χειρότερη. Δεν θα ισχυριστώ πως επί ΝΔ λύθηκε το πρόβλημα, όμως συνδικαλιστές του ΕΚΑΒ δηλώνουν πως πέρυσι ήταν καλύτερη χρονιά σε σχέση με τις προηγούμενες.
Στη Ζάκυνθο έχουμε δύο ασθενοφόρα το πρωί, δύο ασθενοφόρα και μερικές φορές τρία το απόγευμα, κι ένα το βράδυ. Μάλιστα οι διακομιδές στην Κυλλήνη γίνονται από τους εργαζόμενους που έχουν ρεπό, ενώ πολλές φορές εξυπηρετούν και τα ιδιωτικά ασθενοφόρα και μάλιστα αφιλοκερδώς, κατόπιν συμφωνίας που έχει γίνει.
Είναι χαρακτηριστικό πως στις 23 Ιουνίου του 2019 όταν και θα ερχόταν από την Έδεσσα πληρώματα του ΕΚΑΒ σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, η τότε διοίκηση του νοσοκομείου που ήταν διορισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ, αρνήθηκε να χορηγήσει τέσσερις μερίδες φαγητό, γιατί δεν προβλεπόταν από τον προϋπολογισμό.
Θα πρέπει να αντιληφθούν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν προέρχονται από παρθενογένεση και ότι ήταν μοιραίοι την περίοδο της διακυβέρνησής τους.

Μηχανήματα και προσωπικό στο νοσοκομείο: Το νοσοκομείο Ζακύνθου έχει ενισχυθεί με καινούριο γαστροσκόπιο και κολονοσκόπιο, διότι τα παλιά δεν συντηρήθηκαν. Ενημερώθηκα όμως, και αυτό μου έκανε εντύπωση, ότι χάλασαν και μάλιστα ταυτόχρονα. Είναι ένα θέμα που θα το δούμε μετά τις εκλογές, όπως επίσης και την ενίσχυση με έναν γαστρεντερολόγο, διότι τις κολονοσκοπήσεις τώρα τις κάνει εξειδικευμένος χειρουργός.
Υπάρχει πρόβλημα με την έλλειψη γιατρών στην παθολογική κλινική, όμως η ορθοπεδική έχει πλέον πέντε γιατρούς, η γυναικολογική έξι και η καρδιολογική τρεις.
Κάθε γιατρός που θέλει να δουλέψει στο νοσοκομείο, θα μπαίνει σε αυτό και δεν θα χάνουμε την ευκαιρία να τον προσλαμβάνουμε.
Επίσης, έχουμε τρεις νεφρολόγους και ευχαριστώ δημόσια την κ. Κατσαρού που έμεινε στη θέση της με ειδική τροπολογία και δεν βγήκε ακόμη στη σύνταξη για να βοηθήσει. Ήρθε νεφρολόγος από την Κομοτηνή και πραγματικά στο θέμα αυτό ήμασταν τυχεροί, γιατί με αυτή την ειδικότητα δεν υπάρχουν πολλοί γιατροί στην Ελλάδα.
Η κυβέρνηση Σαμάρα άφησε 80 γιατρούς στο νοσοκομείο Ζακύνθου, το 2019 είχαμε 58 με τον ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τους αύξησε σε 73.

Σχολεία: Είμαι ικανοποιημένος από την πορεία των εργασιών στα διδακτήρια του νησιού μας και τονίζω πως όταν διεκδικείς με πυγμή κονδύλια, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάρεις χρηματοδοτήσεις.
Είναι σε εξέλιξη 12 μελέτες, με τις έξι από αυτές να έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Στο τέλος της επόμενης τετραετίας, στόχος μου είναι να έχει ανακαινιστεί το 80% των σχολείων μας.
Τα προηγούμενα χρόνια ήρθαν στο νησί 2 εκ. ευρώ επιπλέον χρήματα για τις συντηρήσεις των σχολείων, σε σχέση και με όσα λαμβάνει ο Δήμος από το κράτος για τον σκοπό αυτό.

Ναυάγιο: Θα δοθεί 1 εκ. ευρώ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για όσα χρειάζονται να γίνουν στο Ναυάγιο. Πρέπει το πλοίο «Παναγιώτης» να συντηρηθεί και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα γι αυτό. Το 2018 δεν εφάρμοσαν ούτε τη μελέτη Λέκκα που προέβλεπε ζώνες στην περιοχή.
Σαν να μην έφτανε αυτό το 2016 παραχώρησαν στο ΤΑΙΠΕΔ το φυλάκιο των Βολιμών και μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να πάνε εκεί οι λιμενικοί. Τελικά, τώρα το υπουργείο Ναυτιλίας θα πληρώνει ενοίκιο στο ΤΑΙΠΕΔ, θα συνδεθεί το ρεύμα και οι λιμενικοί θα εγκατασταθούν στο σημείο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε εγκλήματα και μας κουνάει και το δάκτυλο.

Σκουπίδια- Λίβας: Το εργοστάσιο στον Λίβα προχωρά και ήδη το ένα κύτταρο είναι έτοιμο. Παλιότερα είχαμε πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων γιατί ο Σκοπός ήταν κλειστός. Τώρα χώρος υπάρχει, όμως έχουμε ζήτημα με την αποκομιδή, που η ευθύνη ανήκει στο Δήμο.
Η εικόνα έξω είναι χείριστη και δεν μας τιμά αυτό που συμβαίνει με τα σκουπίδια στους δρόμους.

Έργα: Η κυβέρνηση έχει χρηματοδοτήσει το Δήμο με πακτωλό χρημάτων και αυτό το αναγνωρίζει η Δημοτική Αρχή.
Θα δοθούν 30.000 ευρώ για να γίνει μελέτη που αφορά και το πόσιμο νερό στο νησί μας.
Δεν αρκεί μόνο ο Βουλευτής όμως. Τα έργα γίνονται για τον κόσμο και όσο οι Ζακυνθινοί με επιλέγουν θα προσπαθώ για το καλύτερο και να είμαι ωφέλιμος.
Χρειάζεται όμως να καταλάβουμε πως δεν είμαστε μόνιμοι. Το νησί μας στο παρελθόν έχει πληρώσει αντιπαραθέσεις μεταξύ της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού. Θα κάνω τα πάντα για να λύσω τα προβλήματα των υποδομών. Στεναχωριέμαι όταν οι πολίτες λένε πως δεν βλέπουν έργα με τα λεφτά που στέλνει η κυβέρνηση και μου τηλεφωνούν αγανακτισμένοι, ζητώντας μου να κάνω κάτι γιατί μπορεί να μην είναι στην αρμοδιότητά μου, αλλά είμαι ο Βουλευτής.
Ας καταλάβουμε πως θα πρέπει να γίνονται έργα γιατί από αυτό επωφελούμαστε όλοι και να μην ασχολούμαστε με το ποιος θα είναι ο φορέας υλοποίησης, γιατί αυτό λίγη σημασία έχει.

Βιολογικός: Όταν είχε κατασκευαστεί ο βιολογικός εξυπηρετούσε μόνο τις ανάγκες της πόλης και του Αργασίου. Τώρα δέχεται τα λύματα όλων των περιοχών.
Κατασκευάστηκαν αποχετευτικά δίκτυα και το μόνο που έκαναν είναι να τα ρίχνουν στον βιολογικό ανεπεξέργαστα.
Στόχος μου είναι η κατασκευή τριτοβάθμιου βιολογικού, ώστε να βγαίνει από εκεί νερό που θα είναι κατάλληλο για πότισμα. Υπάρχει πλάνο και θα πρέπει να ανακουφιστεί και η περιοχή των Αμπελοκήπων, που δίπλα σε αυτή υπάρχει το αεροδρόμιο με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια κακή εικόνα.
Όταν φτιάχτηκε το νέο νοσοκομείο οι κάτοικοι του Γαιτανίου ήταν εναντίον του αποχετευτικού δικτύου, γιατί νόμιζαν πως θα μυρίζει.
Τελικά διαπίστωσαν πως δεν υπάρχουν οσμές και τώρα μου ζητούν να γίνει το έργο της αποχέτευσης στην περιοχή.
Θα πρέπει να γίνει κι ένας κόμπακτ βιολογικός στο Τσιλιβί, όμως και εκεί υπάρχει ζήτημα με τη χωροθέτηση.

Περιφερειακές-Δημοτικές εκλογές: Μπροστά μας έχουμε τις εθνικές εκλογές και οι άλλες έπονται.
Αυτό που θέλω να πω στον κόσμο είναι ότι η κάλπη είναι άδεια και θα πρέπει να προσέλθουν μαζικά ξανά, στηρίζοντας την αρχική επιλογή που έκαναν στην 21η Μαίου. Πρέπει να ολοκληρωθεί ο στόχος.
Δεν είναι δημοτικές εκλογές που οι σύμβουλοι βγαίνουν την πρώτη φορά και μετά εκλέγονται οι Δήμαρχοι. Για να είμαι Βουλευτής στο Νομό πρέπει να ψηφιστώ ξανά, αυτή τη φορά χωρίς σταυρό. Χρειαζόμαστε μια αυτοδύναμη Ελλάδα και η ψήφος στη ΝΔ είναι εγγύηση γι αυτό…».


Current track

Title

Artist