Current track

Title

Artist

Διονύσιος Ακτύπης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ θέλει την ιδιωτικοποίηση της Υγείας ενώ εγώ υπερασπίζομαι το δημόσιο χαρακτήρα της/ Ο κόσμος τους έχει καταλάβει γι αυτό τους «μαυρίζει» στις εκλογές

21/12/2023


«Εγώ δεν κάνω τον διοικητή του νοσοκομείου Ζακύνθου, αλλά υπερασπίζομαι τον δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ Α.Ε. που θέλει την ιδιωτικοποίησή του.

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ Α.Ε. στη Ζάκυνθο, έχει φτάσει στο σημείο να απαξιώνει και να εξευτελίζει το δημόσιο νοσοκομείο για ένα γεγονός που ερευνάται και το οποίο αφορά τον μαύρο καπνό σε μία από τις έξι καμινάδες. Ούτε ανάφλεξη υπήρξε, ούτε έκρηξη, ούτε τίποτα από όλα αυτά που ισχυρίζονται.

Θα σας πω ότι υπάρχει εταιρεία που διαχειρίζεται αυτές τις καταστάσεις και η Πυροσβεστική διεξάγει ΕΔΕ για να δούμε τι συνέβη. Το νοσοκομείο μας έχει ελεγχθεί από το Υπουργείο Υγείας και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, η πυρασφάλειά του είναι επαρκής, γι αυτό εξάλλου δεν είχαμε ανάφλεξη.

Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου έφτασε στο σημείο να τραβά φωτογραφίες, αντί να επικοινωνήσει με την διοίκηση του νοσοκομείου. Αν διαπίστωναν πως δεν έχουν γίνει συντηρήσεις, τότε ας έβγαιναν κι ας έλεγαν ό,τι ήθελαν.

Στόχος τους όμως δεν είναι η ενημέρωση, αλλά το πως θα πλήξουν τον Βουλευτή και τη ΝΔ. Γι αυτό έσπευσαν να βγάλουν Δελτίο Τύπου και έφτασαν το θέμα στην Αθήνα και στη Βουλή. Βέβαια, δυστυχώς γι αυτούς τους περίεργους τύπους, που άλλα σκέφτονται το βράδυ κι άλλα λένε το πρωί, υπάρχουν δελτία συντηρήσεων.

Στη Βουλή δεν ψήφισα την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ, αλλά δώσαμε κίνητρα για να εντάξουμε περισσότερους γιατρούς στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Όσο και να μου ασκούν κριτική, η απάντηση είναι οι τελευταίες εκλογές. Από 4.700 ψήφους που είχα πάρει, τώρα με τίμησαν 6.500 συμπολίτες μας. Αυτό κάτι πρέπει να τους λέει. Ζουν στον δικό τους κόσμο όμως, και δεν μπορούν να εξηγήσουν πως γίνεται στις φτωχογειτονιές της Αθήνας η ΝΔ να έχει από 40 έως 45% και αυτοί παίρνουν από 13 έως 17%. Ο κόσμος τους έχει καταλάβει.

Διάβασα κι εγώ δημοσιεύματα εφημερίδων, και συγκεκριμένα του «Βήματος» και της «Καθημερινής» ότι θα σταματήσει η οικοδομική δραστηριότητα στις κορεσμένες τουριστικές περιοχές και μέσα σε αυτές είναι και η Ζάκυνθος.

Δεν ξέρουμε ακόμη τι συμβαίνει επ’ ακριβώς με το θέμα αυτό, γιατί το τελευταίο διάστημα ασχοληθήκαμε με τον προϋπολογισμό. Θα επισκεφθώ τον αρμόδιο υπουργό και θα πούμε περισσότερα τις επόμενες ημέρες. Βλέπετε τι γίνεται κάθε καλοκαίρι με τον βιολογικό και στη Ζάκυνθο είναι απαραίτητο να βελτιώσουμε τις υποδομές μας.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος, κ. Αρετάκης, δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι έχασε τις εκλογές. Πρέπει να πάει κάποιος από τις υπηρεσίες και να του κοινοποιήσει τα αποτελέσματα. Δεν… κοιμάμαι τα βράδια από την κριτική που μου κάνει.

Πρόσφατα δε, μας είπε πως πήγε στον υπουργό Πέτσα και εξασφάλισε χρηματοδότηση. Σας εγγυώμαι πως ούτε τηλεφωνικά δεν έχει μιλήσει με τον συγκεκριμένο υπουργό, πόσω μάλλον να τον δει από κοντά. Δυστυχώς, ψεύδεται. Πολλές φορές του είπα να έρθει μαζί μου στα υπουργεία, αλλά δεν ήθελε. Αυτή είναι η αλήθεια.
Εν πάση περιπτώσει, ο κ. Αρετάκης έκανε τη θητεία του και οι Ζακυνθινοί εξέλεξαν νέο Δήμαρχο.

Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν στη Ζάκυνθο ούτε προσωπικά ζητήματα υπάρχουν. Πήγα με τον κ. Στασινόπουλο σε κάποια υπουργεία, και τηλεφώνησα στον κ. Κώστα Καποδίστρια για να έρθει μαζί μου στο ραντεβού με τον υπουργό για το αλιευτικό καταφύγιο Κερίου που εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση, ενώ το ίδιο θα γίνει και για το λιμάνι στις Βολίμες.

Όποιος έχει αρμοδιότητα για τα έργα στη Ζάκυνθο, θα του τηλεφωνώ για να κάνουμε μαζί τις συναντήσεις. Δεν αποκλείουμε την Αντιπεριφέρεια, όπως κάποιοι έσπευσαν να πουν, ενώ έχω μιλήσει και με τον νέο Περιφερειάρχη, κ. Τρεπεκλή.

Μπορεί η επιλογή της ΝΔ να ήταν η κ. Κράτσα, όμως οι εκλογές τελείωσαν και ο λαός επέλεξε κάτι άλλο. Σεβόμαστε απολύτως τη λαική εντολή. Η διαδικασία ήταν δημοκρατική και δεν έγινε κάποιο πραξικόπημα.

Γίνεται μελέτη στην παρούσα φάση για να περιφραχθεί ο χώρος της μαρίνας από το Λιμενικό Ταμείο. Εντός του 2024 το θέμα αυτό θα διευθετηθεί…».


Current track

Title

Artist