Current track

Title

Artist

Δημήτρης Βερτζάγιας: Η κυβέρνηση κάνει συγκάλυψη των ευθυνών για τα Τέμπη/ Το ΠΑΣΟΚ θέλει τα μη κρατικά πανεπιστήμια με την προϋπόθεση να μην έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα

05/03/2024


«Η ελληνική κοινωνία ζητά απονομή δικαιοσύνης για το δυστύχημα στα Τέμπη και όλοι οφείλουμε να αγωνιστούμε για να συμβεί αυτό.

Τα 57 θύματα σίγουρα δεν γυρνάνε πίσω, όμως πρέπει να πω ότι ως Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ζακύνθου μας θλίβει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, διότι η κυβερνητική πλειοψηφία έχει σαν στόχο τη συγκάλυψη. Γι αυτό άλλωστε, αποχώρησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Κανείς δεν ασχολείται με το πόρισμα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα και τις ευθύνες που επιρρίπτει στους πρώην Υπουργούς Μεταφορών, κ.κ. Καραμανλή και Σπίρτζη, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το μπάζωμα των στοιχείων. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας λέει ότι για αυτό ευθύνεται ο Υφυπουργός Τριαντόπουλος, με τον ίδιο να λέει πως δεν έδωσε καμία τέτοια εντολή. Το μόνο σίγουρο είμαι πως όλα αυτά συνέβησαν μετά την απομάκρυνση των κατεστραμμένων βαγονιών, συνεπώς ψεύδεται ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης.

Αν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής είχαν κληθεί όλοι οι μάρτυρες που προτάθηκαν, τότε η κοινωνία θα διαφωτιζόταν περισσότερο. Επίσης να πω ότι η Δικαιοσύνη κινείται με ρυθμούς χελώνας. Μπορεί να είναι ανεξάρτητη, αλλά θα περιμέναμε μεγαλύτερη ευαισθησία από τους δικαστές.

Για τα τοπικά ζητήματα, έχω ξαναπεί πως η νέα Δημοτική Αρχή χειρίστηκε σωστά το ζήτημα με την εισροή πετρελαίου στο δίκτυο υδροδότησης, με τη διαφορά πως έπρεπε να σκάψει στο σημείο αμέσως και όχι μετά από δέκα ημέρες και αφού προηγήθηκε η πίεση των κομμάτων, των δημοτικών παρατάξεων και των μηχανικών.

Παράλληλα ως Νομαρχιακή Επιτροπή, καταδικάζουμε την επίθεση που έγινε εντός του Δημοτικού Συμβουλίου στον κ. Κωνσταντίνο Πέττα από τον Σύλλογο των Υδρομεταφορέων.

Όλοι γνωρίζουμε στη Ζάκυνθο ότι το νερό μεταφέρεται με τις ρόδες και όχι με τα δίκτυα. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να σταματήσει τις αήθεις επιθέσεις και η ΔΕΥΑΖ να φροντίσει για την επίλυση του προβλήματος, δίνοντας ταυτόχρονα και τις μετρήσεις για το νερό στη δημοσιότητα, ώστε να μην μας δημιουργούνται διάφορες υποψίες.

Επειδή είπατε στην εκπομπή σας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο με την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και μας εξισώσατε με τον ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζω πως λέμε ναι στην ίδρυσή τους, αρκεί να μην έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα, ενώ μπαίνουν και μια σειρά από άλλες παραμέτρους. Το ΠΑΣΟΚ, εξάλλου, είχε ψηφίσει την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Στις 14 Φεβρουαρίου κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στην Αθήνα και μίλησε με αρκετούς Βουλευτές του κόμματος. Τέθηκαν ζητήματα, όπως το Ναυάγιο, ο παλαιός αιγιαλός και η ύδρευση-αποχέτευση. Θα γίνουν ερωτήσεις το επόμενο διάστημα στη Βουλή και συμπληρώνω πως κακώς ο Βουλευτής, κ. Ακτύπης, πανηγυρίζει για τον παλιό αιγιαλό, γιατί το θέμα αυτό δεν λύθηκε…».


Current track

Title

Artist