Current track

Title

Artist

Δημήτρης Ποταμίτης: Απλήρωτος ο εργολάβος για την ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Δημοτικού σχολείου

10/07/2023


«Το τελευταίο χρονικό διάστημα είμαι οξύς απέναντι στη Δημοτική Αρχή, γιατί τόσο εγώ, όσο και οι υπόλοιποι γονείς, έχουμε διαπιστώσει ότι δεν είναι αξιόπιστοι. Δεν μπορούμε να κάνουμε άλλο υπομονή, γιατί γνωρίζουμε πως είναι ψεύτες.

Από τον Μάιο του 2022 ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Νικήτας Σπίνος, μας λέει πως θα φτιάξει το υπόστεγο, ώστε τα παιδιά του νηπιαγωγείου που στεγάζονται στο βόρειο τμήμα του σχολείου να μπορούν να πηγαίνουν στην τουαλέτα δίχως να βρέχονται.

Μιλάμε για μια ελαφριά κατασκευή και έχουν πάρει μέτρα τέσσερα διαφορετικά συνεργεία, όμως ακόμη δεν έχει γίνει το έργο. Τονίζω πως τα παιδιά διασχίζουν μια απόσταση 12 περίπου μέτρων μέχρι να φτάσουν στην τουαλέτα.

Εκτός των άλλων, ο εργολάβος που έχει αναλάβει την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου και θα έφτιαχνε και το υπόστεγο παραμένει απλήρωτος, με συνέπεια να μην ολοκληρώνει τις υπόλοιπες εργασίες, όπως είναι η μόνωση των οροφών! Αποδεικνύει μάλιστα με έγγραφα πως από τις 500.000 ευρώ που ήταν να πάρει ζήτημα είναι να του έχουν καταβληθεί οι 100.000 ευρώ!

Επισημαίνω πως ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ήταν «φτωχός» για την ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Δημοτικού Σχολείου, αφού είχαν εγκριθεί 400.000 ευρώ. Με παρέμβαση του Συλλόγου Γονέων και της διεύθυνσης του σχολείου, ο βουλευτής, κ. Ακτύπης, εξασφάλισε από το υπουργείο Εσωτερικών κονδύλι ύψους 100.000 ευρώ, κι έτσι το συνολικό ποσό έφτασε τις 500.000 ευρώ. Ο Δήμος όμως, ενώ έχει τα λεφτά δεν πληρώνει τον ανάδοχο!

Η Δημοτική Αρχή πάντα… κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλυβα! Στις 15 Ιουνίου που έγινε η γιορτή της αποφοίτησης στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, παρευρέθηκαν μαθητές από σχολείο της Φλόριντας μαζί με τους Ελληνοαμερικανούς δασκάλους τους. Εκεί ο κ. Σπίνος επιχείρησε να παρουσιάσει ως δώρα του Δήμου όσα είχε αγοράσει ο Σύλλογος Γονέων για να δώσει στους επισκέπτες μας!

Ταυτόχρονα οι κουρτίνες του σχολείου είναι δωρεά από γνωστό ξενοδόχο της Ζακύνθου, ο οποίος μας ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του και δεν ήθελε να εκδώσουμε ούτε ευχαριστήριο. Κι αυτό προσπάθησε να το καρπωθεί ως δικό του έργο ο Δήμος!

Με παρέμβαση του Εισαγγελέα κόπηκαν τον Ιούνιο, και όχι τον χειμώνα όπως είχαμε ζητήσει, τα κλαδιά του ευκάλυπτου στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας! Ο κ. Σπίνος είχε σταματήσει πρωτύτερα τις εργασίες κοπής του δένδρου για περιβαλλοντικές ευαισθησίες.

Επίσης την καλοκαιρινή περίοδο ο Αντιδήμαρχος Παιδείας δεν επιτρέπει στους διευθυντές των σχολείων να παίρνουν χρήματα από τις Σχολικές Επιτροπές και να γίνονται παρεμβάσεις στα διδακτήρια τώρα που τα παιδιά δεν είναι εκεί. Όλα αυτά που περιγράφω αποδεικνύουν την αδιαφορία του Δήμου για το 3ο Δημοτικό.

Σήμερα ο κ. Σπίνος λέει ότι ασφαλτόστρωσε το δρόμο γύρω από τα Τηγάνια των Αλυκών. Μόνο που ο χώρος γύρω από τις παλιές Αλυκές έχει άλλες δύο πλευρές. Δύο από τις τέσσερις επομένως, αποκαταστάθηκαν, και όχι όλος ο χώρος.

Η δημοτική οδός από τη διασταύρωση προς τα ενοικιαζόμενα δωμάτια “MARIA STUDIOS” και προς Χαρτάτα έχει μαύρα χάλια. Έτσι θα την αφήσει η Δημοτική Αρχή;

Οι υδροφόρες έχουν καταστρέψει τις συνδετήριες οδούς από Ε.Ο. Ζακύνθου-Βολιμών προς νέο δρόμο στα Ξύγκια. Περνούν από σοκάκια στα οποία δεν επιτρέπεται η κίνηση βαρέων οχημάτων και μάλιστα έχει ασχοληθεί με το θέμα αυτό και το Αστυνομικό Τμήμα Κατασταρίου. Ούτε ερπύστριες δεν μπορούν να περάσουν από εκεί, αλλά ο Δήμος δεν ενδιαφέρεται…».


Current track

Title

Artist