Current track

Title

Artist

Δημήτρης Κάνδηλας: Ο Ν.Αρετάκης απέτυχε στις εκλογές γιατί άργησε να φτιάξει ψηφοδέλτιο/ Έφερα χρήματα στο νησί και υπάρχουν μάρτυρες γι αυτό/ Ο Στ. Κακολύρης έμπαινε στα πόδια των Αντιδημάρχων

27/11/2023


«Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της πόλης έχει αρχίσει και το δέντρο θα ανάψει στις 10 περίπου του Δεκέμβρη, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο.

Έχουμε στολίδια από πέρυσι, αλλά φτιάχνονται και καινούρια. Τα Χριστούγεννα και ο φωτισμός είναι μια καλή ευκαιρία για να αλλάξει λίγο η ψυχολογία μας.

Από ‘κει και πέρα ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον κόσμο που με ψήφισε κι αυτή τη φορά. Πάνω από 580 συμπολίτες μας με εμπιστεύτηκαν ξανά, τη στιγμή μάλιστα που βρισκόμουν στο Νοσοκομείο με πρόβλημα υγείας, το οποίο και πλέον έχω ξεπεράσει. Μετά από καιρό, τώρα αρχίζω να επιστρέφω στην καθημερινότητά μου και να βρίσκομαι με φίλους.

Δυστυχώς, λόγω του Νόμου Βορίδη εγώ δεν εκλέγομαι στη Δημοτική Ενότητα Αρκαδίων. Αντίθετα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο έχουν μπει συνάδελφοι που πήραν γύρω στους 200 σταυρούς. Θεωρώ πως αυτός ο Νόμος είναι άδικος για όσους συμμετέχουμε στον στίβο της πολιτικής και πρέπει να αλλάξει.

Εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα Δημοτική Αρχή και θα είμαι δίπλα της σε ό,τι μου ζητηθεί. Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό του κ. Αρετάκη, γιατί είναι ένας έντιμος άνθρωπος. Προσπάθησε και πάλεψε για να αλλάξει πολλά στο νησί μας.

Απέτυχε να επανεκλεγεί Δήμαρχος, διότι άργησε να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο. Μέσα σε έναν μήνα δεν μπορείς να φτιάξεις συνδυασμό νίκης. Δεν υπήρχε σωστή οργάνωση. Δεν έχω τίποτα με τον Σταύρο Κακολύρη και θα πω ότι μπορεί να έτρεχε, όμως δεν το χειρίστηκε σωστά.

Ο κ. Κακολύρης, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ, έμπαινε στα πόδια των Αντιδημάρχων και έχει ευθύνη γι αυτό ο κ. Αρετάκης. Ο πρόεδρος συναντιόνταν με τα Τοπικά Συμβούλια και δεν ενημέρωνε τους κατά τόπους Αντιδημάρχους. Το ίδιο έκανε στη Δημοτική Ενότητα Αρκαδίων. Αυτό ήταν και το παράπονο του κ. Πάστρα, ο οποίος αποφάσισε να πάει σε άλλον συνδυασμό και να ασχοληθεί με τις περιφερειακές εκλογές.

Ευχαριστώ τον κ. Στασινόπουλο, τον κ. Τσουρουνάκη, τον κ. Τρεπεκλή και την κ. Κράτσα που μου πρότειναν να ενταχθώ στους συνδυασμούς τους, όμως δεν μπορούσα να προδώσω τον κ. Αρετάκη, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια με εμπιστεύτηκε.

Ο κ. Αρετάκης προσπάθησε να ξεχρεώσει το Δήμο και ύστερα έκανε πολλά έργα. Ίσως να έπρεπε να υλοποιήσει πρώτα τις παρεμβάσεις και ύστερα να ασχοληθεί με τα οικονομικά. Με είδε πρόσφατα συμπολίτης μας στο δρόμο και μου ζήτησε συγγνώμη που δεν μας ψήφισε, αναγνωρίζοντας ότι με την άσφαλτο που έπεσε μετά από 50 χρόνια «μαύρισε» όλη η Ζάκυνθος. Ρίξαμε πίσσα στο 90% του οδικού δικτύου του νησιού μας.

Ο κ. Αρετάκης αφήνει πολλά λεφτά στο ταμείο του Δήμου. Η νέα Δημοτική Αρχή θα βρει ένα πολύ καλό «μαξιλάρι». Και μόνο με τις ασφαλτοστρώσεις, έφυγε ένα μεγάλο φορτίο από πάνω της.

Σαν Αντιδήμαρχος Αρκαδίων προχώρησα το γήπεδο του Αγίου Κήρυκα για το οποίο υπάρχουν 600.000 ευρώ. Κάναμε τα τοπογραφικά σχέδια που απαιτούνταν και μάρτυράς μου είναι ο κ. Χάρης Βασιλόπουλος. Προχωρήσαμε τα έργα στη Βαρδιόλα της Κυψέλης και στο θέατρο της Δερματούσας, στο οποίο κάναμε μια εκδήλωση και κάποιοι μας έστειλαν την Αστυνομία.

Παράλληλα, βοήθησα στο να σβηστεί το πρόστιμο του 1,5 εκ. ευρώ που επιβλήθηκε στο Δήμο της Ζακύνθου για την απουσία ναυαγοσωστών στις ακτές του νησιού μας. Το ίδιο είχε συμβεί και σε αλλά μέρη της Ελλάδας. Πήγα στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και συνάντησα τον φίλο μου γενικό γραμματέα, κ. Κυριαζόπουλο, ο οποίος μετά από λίγες ημέρες μίλησε με τον πρώην Λιμενάρχη, κ. Τζούρτζο, και το θέμα διευθετήθηκε με τον Δήμο να γλιτώνει το συγκεκριμένο πρόστιμο, όταν άλλοι Δήμοι στην Ελλάδα είχαν ήδη πληρώσει. Εγώ όπως βλέπετε μιλάω με ονόματα.

Ταυτόχρονα σε συννενόηση με τον φίλο μου και πρώην υπουργό Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, εξασφάλισα 300.000 ευρώ για τις ασφαλτοστρώσεις στη Δημοτική Ενότητα Αρκαδίων. Μάλιστα υπήρξε και σχετική επικοινωνία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τον αρμόδιο υπάλληλο, κ. Νίκο Γιατρά. Δυστυχώς, από τα λεφτά αυτά μόνο το 1/5 χρησιμοποιήθηκε για την ενότητά μου, διότι ο κ. Κακολύρης έστειλε την άσφαλτο σε άλλες περιοχές. Την έκανε τη δουλειά του, γι αυτό και πήρε 900 ψήφους.

Ο κ. Αρετάκης δεν ήξερε από πολιτική, όμως είναι έντιμος. Το παράπονό μου είναι ότι δεν έβγαλε μία ανακοίνωση που να μιλά για όλα αυτά που πετύχαμε και να αναφέρεται και στη δική μου συμβολή. Μετά από ενέργειές μου εξάλλου, δόθηκαν 5,5 εκ. ευρώ στη ΔΕΥΑΖ για παλιά χρέη. Μάρτυράς μου είναι ο κ. Λαζαρίδης στο Υπουργείο Εσωτερικών. Στο τελευταίο συνέβαλλε και ο Βουλευτής, κ. Ακτύπης.

Είχα καλή συνεργασία με όλους τους Αντιδημάρχους, αλλά σας λέω πως δεν υπήρχε ομόνοια. Να είναι όλοι καλά. Πιστεύω πως ο κ. Αρετάκης δεν ήθελε να βάλει εκ νέου υποψηφιότητα για Δήμαρχος. Κάναμε μια συγκέντρωση ως συνδυασμός τις προηγούμενες ημέρες και είπαμε κάποια πράγματα. Δεν εγκαταλείπω το χώρο της πολιτικής, ωστόσο δεν θα παραμείνω στον συνδυασμό «Αρετή και Τόλμη» και δεν θα πολιτευτώ άλλο με αυτόν.

Είμαι φίλος με τον κ. Αβραμόπουλο, με τον κ. Τσιάρα και με τον κ. Χατζηδάκη. Δεν με ενδιαφέρει να διορίσω κάπου τα παιδιά μου, αλλά προσπαθώ πάντα να βοηθήσω τον τόπο μου.

Κατηγορήθηκα άδικα ότι έκλεισα το υπαίθριο δημοτικό θέατρο. Εγώ είπα στον κ. Αρετάκη να λειτουργεί ο χώρος, όμως ο Δήμαρχος μου απάντησε σωστά πως δεν υπήρχε οικοδομική άδεια και αν γινόταν ένα ατύχημα εκεί, θα πηγαίναμε όλοι φυλακή! Τώρα το υπαίθριο θέατρο είναι καθ’ όλα νόμιμο.

Ένα άλλο ψέμα που ειπώθηκε τώρα τελευταία προέρχεται από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αφορά το νέο δημοτικό θέατρο. Κατ’ αρχήν να πω ότι από τον θεατρικό θίασο ο Δήμος έλαβε 500 ευρώ ως ενοίκιο ημερησίως, και όχι 1.000 ευρώ όπως έγραψαν κάποιες κυρίες στην ανακοίνωσή τους.

Ο θεατρικός επιχειρηματίας έκλεισε την κεντρική πόρτα γιατί δεν υπήρχε ούτε ένας εκπαιδευτικός να επιτηρεί και υπήρχε φόβος μήπως κάποιο παιδί βγει στο δρόμο. Από την πλευρά του Δήμου υπήρχε εκεί ο ηχολήπτης, κ. Αλέξανδρος Κάνδηλας. Οι πόρτες εσωτερικά ήταν ανοιχτές.

Το κτήριο του δημοτικού θεάτρου είναι μεταλλικό και πληροί όλες τις προδιαγραφές. Υπάρχει πυρασφάλεια και έχει ακολουθεί ό,τι επιτάσσει το γράμμα του νόμου. Μίλησα και με τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας, κ. Κατσίμπελη. Ίσως οι κυρίες αυτές καταφέρθηκαν εναντίον μας για πολιτικούς σκοπούς.

Λέω στους Ζακυνθινούς πως η Δημοτική Αρχή Αρετάκη κινήθηκε με εντιμότητα και προσπάθησε να λύσει οξυμένα προβλήματα στο νησί μας…».


Current track

Title

Artist