Current track

Title

Artist

Δημήτρης Κάνδηλας: Έχουμε κάνει πολλά έργα στη Δημοτική Ενότητα Αρκαδίων

07/08/2023


«Παρεμβαίνω στην εκπομπή σας για να πω ότι όταν αποκάλεσα «προεδράκο» τον προέδρο του Βανάτου, κ. Τιμόθεο Στραβοπόδη, το έκανα καλοπροαίρετα και όχι με αρνητική χροιά.

Από κει και πέρα του λέω πως τα έργα τα κάνει ο Δήμος και η Περιφέρεια, ως εκ τούτου δεν φωτογραφιζόμαστε σε τίποτα δικό του.

Σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Ζακύνθου έχουμε ασφαλτοστρώσει πολλούς δρόμους στη Δημοτική Ενότητα Αρκαδίων και μάλιστα ένας από το Βανάτο προς την περιοχή της Κουκουναριάς ήταν εγκαταλελειμμένος για χρόνια.

Σε ό,τι αφορά τα χόρτα ο υπάλληλος των Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Νίκος Γιατράς, έχει κάνει τη μελέτη και με τα τρακτέρ έχουν καθαριστεί πολλά χιλιόμετρα οδικού δικτύου και μάλιστα έγινε παρέμβαση και σε επιπλέον σημεία. Το έργο αυτό το έχει αναλάβει ο κ. Τσίπρας.

Από αυτό γίνεται ευκόλως αντιληπτό ότι τα χόρτα τα έκοψε ο Δήμος και όχι η Περιφέρεια. Τώρα αν έμειναν κάποιοι μικροί δρόμοι και έστειλε μηχάνημα η κ. Μοθωναίου στον κ. Στραβοπόδη, είναι κάτι που δεν το γνωρίζω.

Επίσης σας αναφέρω ότι όλα τα χωριά στη Δημοτική Ενότητα Αρκαδίων έχουν πεζή καθαριότητα και το πρόγραμμα το βγάζω εγώ προσωπικά.

Δεν έχω προστριβές με κανέναν πρόεδρο. Μερικές φορές δεν είναι δυνατόν να καλύπτεις όλα τα γούστα, ωστόσο και επειδή με γνωρίζετε χρόνια προσπαθώ πάντα να υπάρχει συνεννόηση και με ήρεμο τρόπο να λύνουμε τα όποια θέματα προκύπτουν και το σημαντικότερο είναι πως δεν κρατάω κακίες.

Επειδή έγινε ολόκληρο θέμα με το ποντίκι στο Βανάτο, θα πω κάτι που δεν ήθελα να το γνωστοποιήσω όλο αυτόν τον καιρό. Εγώ με ίδιους πόρους και από μόνος μου είχα ρίξει φαρμάκι για τα τρωκτικά πέριξ του Δημαρχείου. Εδώ στην περιοχή υπάρχουν πολλά χωράφια, σταφίδες και χόρτα, γι αυτό μαζεύονται ποντίκια.

Όπως ξέρετε η μυοκτονία είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας και αυτό το λέω όχι για να αντιδικήσω με κάποιον, αλλά για να γνωρίζουν οι πολίτες τι γίνεται. Η μυοκτονία στο κτήριο του Βανάτου έλαβε χώρα από τον Δήμο την ίδια κιόλας ημέρα.

Δίπλα στο δημοτικό κτήριο υπάρχουν τρεις ακόμη κάδοι κι έχω ζητήσει από τον διευθυντή καθαριότητας, κ. Αρβανιτάκη, να φύγουν από εδώ και σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο να βρεθούν άλλοι χώροι για να τοποθετηθούν. Ο κ. Στραβοπόδης ζήτησε να μείνουν ως έχουν μέχρι του Αγίου, όμως κάτι τέτοιο δεν το αποδεχόμαστε.

Αν το Τοπικό Συμβούλιο του Βανάτου δεν μας υποδείξει χώρους για τους κάδους, τότε θα τους βάλουμε εμείς με τον κ. Αρβανιτάκη όπου κρίνουμε απαραίτητο.

Προσθέτω ακόμη ότι ως Αντιδήμαρχος και πάντα σε συνεργασία με τον κεντρικό Δήμο, φωτίσαμε την πλατεία των πεσόντων, τοποθετήσαμε παγκάκια στη Φανερωμένη και ασφαλτοστρώσαμε αρκετούς δρόμους με χρήματα που είχα εξασφαλίσει από το υπουργείο Μεταφορών. Τα επισημαίνω αυτά με ευγένεια και σεβασμό. Δεν σταματήσαμε ακόμη κι όταν αντιμετώπισα πρόβλημα υγείας.

Υπάρχει όμως και ο πολιτισμός. Στις 16 Αυγούστου στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο, διοργανώνουμε εκδήλωση για τον Διονύσιο Σολωμό με τοπικά πολιτιστικά σχήματα και με ελεύθερη είσοδο. Παρουσιαστής θα είναι ο φίλος Αλέξης Κωστάλας, ενώ συμμετέχουν η κ. Δεμέτη και η σκηνοθέτις Μαρία Λουίζα-Παπαδόπουλου.

Τόσο το υπαίθριο θέατρο, όσο και το νέο δημοτικό θέατρο στην παραλιακή παραχωρούνται σε πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού μας, χωρίς να πληρώνουν οικονομικό αντίτιμο στο Δήμο και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά.

Δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα για τυχόν παράπονα της κ. Κάρμεν Ρουγγέρη, αφού ουδέποτε ήρθε σε επικοινωνία μαζί μου για οποιαδήποτε παραχώρηση χώρου.

Να πω ακόμη ότι δεν ήρθαν φέτος μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου στη Ζάκυνθο για να δώσουν συναυλία, όχι γιατί ευθυνόμαστε εμείς, αλλά γιατί τα πρακτορεία με τα οποία συνεργάζονται αυτοί οι καλλιτέχνες δεν μπορούσαν να τους δώσουν τα υπέρογκα ποσά των 30.000 και 40.000 ευρώ που ζητούσαν.

Τα θεατρικά δίνουν 500 ευρώ στο Δήμο και μόνο αν κόψουν πολλά εισιτήρια καταβάλλουν το 15% επί των εισπράξεων. Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία στην εκπομπή σας και γνωστοποιώ πως στις 21 Αυγούστου έχουμε άλλη μια εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο. Θα έρθουν ο κ. Ανδρεάτος και η κ. Φιλίνη…».


Current track

Title

Artist