Current track

Title

Artist

Χρήστος Ξένος-Καπετάνιος: Είμαι κοντά στον Γιώργο Στασινόπουλο

05/01/2023


«Το… «θαύμα» της Αυτοδιοίκησης έχει συμβεί στα Τρίκαλα, μια περιοχή την οποία επισκέφθηκα για ολιγοήμερες διακοπές. Συναντήθηκα με τον Δήμαρχο Τρικάλων, Δημήτρη Παπαστεργίου, και πήγα στο Δημαρχείο, όπου πραγματικά είδα μια τέλεια οργάνωση. Ο Δήμαρχος είναι μηχανολόγος και παίζει την τεχνολογία στα δάχτυλα. Εντυπωσιάστηκα όταν είδα πως υπάρχει ένα control room μέσα από το οποίο ο κύριος Παπαστεργίου παρακολουθεί τα πάντα σε ό,τι αφορά τις υποδομές στο Δήμο του, όπως είναι η υδροδότηση, το οδικό δίκτυο, η ελεγχόμενη στάθμευση και πολλά άλλα πράγματα.

Στα Τρίκαλα δεν υπάρχει αυτό το αίσχος που συναντά κανείς στη Ζάκυνθο με τα αυτοκίνητα πάνω στα πεζοδρόμια. Το 50% από τα έσοδα της ελεγχόμενης στάθμευσης, ο κύριος Παπαστεργίου τα δίνει για να πληρώνει λογαριασμούς κι άλλες υποχρεώσεις των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών του! Παράλληλα, ο μύλος των ξωτικών έχει πάνω από 2 εκ. ευρώ έσοδα και χιλιάδες κόσμου έχουν περάσει από εκεί. Πραγματικά αυτός ο Δήμαρχος με εντυπωσίασε και γι αυτό του πρότεινα την Πρωτομαγιά του 2023 να έρθει στο νησί, να φέρει και πέντε λεωφορεία με Τρικαλινούς πολίτες που δεν έχουν υψηλά εισοδήματα και να τους φιλοξενήσω στα ξενοδοχεία μου. Επιθυμία μου είναι να γίνει μια ημερίδα με τη συμμετοχή όλων των υποψήφιων Δημάρχων της Ζακύνθου, ώστε ο κύριος Παπαστεργίου να καταθέσει την τεχνογνωσία του και να ακούσουμε όλοι πως τα έχει καταφέρει στον τόπο του.

Έχω ακούσει διάφορα ονόματα στη Ζάκυνθο ότι ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι, όπως είναι οι κύριοι Στασινόπουλος και Τσουρουνάκης. Και με τους δύο έχω καλή σχέση, όμως δεν κρύβω τη μεγάλη μου συμπάθειά στον Γιώργο Στασινόπουλο. Πριν από 1,5 χρόνο περίπου ήρθε και με βρήκε, λέγοντάς μου πως θα θέσει υποψηφιότητα για τη Δημαρχία και ζήτησε την βοήθεια μου. Του απάντησα ότι αφού ακούς και συνεργάζεσαι και επειδή έχεις και κάποια καλά δείγματα σαν Αντιπεριφερειάρχης, προχώρα και είμαι κοντά σου. Ακούω και άλλα ονόματα όπως Αρετάκης Γάσπαρος, Καποδίστριας αλλά το σημαντικότερο είναι πως μετά τις εκλογές πρέπει όλοι να είναι μια γροθιά.

Η άτυπη επιτροπή τουρισμού του Δήμου που έφτιαξε ο κύριος Αρετάκης με τη συμμετοχή τη δική μου και του κυρίου Φιλιποπολίτη, ουσιαστικά δεν λειτούργησε ποτέ. Εμείς κάναμε τις προτάσεις μας, που όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν σαν ευαγγέλιο, αλλά ο Δήμαρχος δεν υλοποίησε καμία από αυτές, συνεπώς και εμείς αποτραβηχτήκαμε από αυτή τη διαδικασία. Δεν χρειάζονται λεφτά για να γίνουν αυτονόητα πράγματα στο νησί μας, όμως για κάποιο λόγο δεν πράττουν τίποτα αυτοί που διοικούν.

Στις 31 Δεκεμβρίου του 2026 θα λήξει το ταμείο ανάκαμψης, το οποίο έχει 72 δις ευρώ. Για να πάρει ένας τόπος λεφτά όμως πρέπει να έχει και τις αντίστοιχες μελέτες. Γενικός Γραμματέας στο υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης του κ. Πιερρακάκη είναι το Ζακυνθινόπουλο, Θανάσης Στάβερης, που έχει τη διάθεση να βοηθήσει την πατρίδα του να πάρει χρηματοδοτήσεις, όμως κανείς από τους αιρετούς μας δεν έχει πάει σε αυτόν για να συνεργαστούν! Λυπάμαι πολύ για όσα συμβαίνουν.

Ο τουρισμός θα πάει πολύ καλά και το 2023, όμως η Ζάκυνθος χρειάζεται υποδομές. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο…».


Current track

Title

Artist