Current track

Title

Artist

Χρήστος Κώνστας: Δεν θα δούμε αποκλιμάκωση των τιμών στα τρόφιμα

12/07/2023


«Όλοι οι ξένοι παράγοντες της οικονομίας, αλλά και οι επενδυτές, ήταν σίγουροι για τη σαρωτική επικράτηση της ΝΔ στις εκλογές, σε αντίθεση με εμένα που έβλεπα τα πράγματα πιο αμφίρροπα.

Αποδείχτηκε ότι είχαν δίκιο. Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση είναι καλή ή κακή. Αυτό θα το κρίνουν οι πολίτες. Εκείνο που σίγουρα γνωρίζω είναι πως όλες οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί έως τώρα βασίζονται στη λογική και εξασφαλίζουν μια κανονικότητα στη χώρα, που αποτελεί και το βασικότερο κριτήριο για να προσελκύσουμε επενδύσεις.

Ακόμη κι όταν η κυβέρνηση κάνει λάθη, αυτά τα διορθώνει άμεσα. Στόχος είναι να μειωθούν οι φόροι και να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών.

Σε ό,τι αφορά την ακρίβεια αυτό είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, το οποίο δεν λύνεται με την αύξηση των μισθών, διότι αν συνέβαινε αυτό οι τιμές θα πήγαιναν όλο και προς τα πάνω. Το θέμα είναι να βοηθηθούν με κάποια επιδόματα οι ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες και η κυβέρνηση το κάνει αυτό.

Δεν θα δούμε αποκλιμάκωση των τιμών στα τρόφιμα. Ακόμη κι αν ο πληθωρισμός μηδένιζε, πλέον τα είδη διατροφής θα έχουν μεγαλύτερες τιμές από ότι στο παρελθόν. Μόνη λύση είναι να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. Έχουμε ρεκόρ ξένων επενδύσεων στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, που στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, και η πρώτη περίοδος της Χρυσής Αυγής, ήταν «προϊόντα» του θυμού των Ελλήνων την περίοδο 2010-2019. Αποκορύφωμα σε όλα αυτά ήταν το δημοψήφισμα. Στα περισσότερα ζητήματα υπήρχαν προτάσεις που δεν βασιζόταν στη λογική, αλλά και στις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών.

Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανακάμψει και να βρει ένα πειστικό αφήγημα προς τους πολίτες και όχι τις «μαύρες μελιτζάνες και τα μαύρα σπίτια» στα σποτ του. Η παραίτηση Τσίπρα ήταν αναμενόμενη μετά από πέντε ήττες και τώρα πιθανότατα η κ. Αχτσιόγλου θα είναι η νέα πρόεδρος.

Το μόνο βέβαιο είναι πως χρειαζόμαστε μια σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση, να δημιουργηθεί ένας δεύτερος Μητσοτάκης που θα έχει να παρουσιάσει άλλες λύσεις στα προβλήματα. Να έχει σαν στόχο να πάει την Ελλάδα μπροστά και όχι να αποτελεί απλώς ένα κόμμα διαμαρτυρίας που συνεχώς καταγγέλλει. Αυτό που λέω αφορά και το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη.

Χρειαζόμαστε μορφωμένους αρχηγούς στην αντιπολίτευση με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Έχει αλλάξει πλέον η πολιτική και δεν μπορούμε να παραμένουμε προσκολλημένοι στον Ανδρέα Παπανδρέου ή στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Αναφορικά με τα εθνικά ζητήματα και εκεί η χώρα μας τα πηγαίνει πολύ καλά. Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε κωλοτούμπα και είπε το πολυπόθητο ναι για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Η Τουρκία ήταν συμπαραγωγός χώρα των F35 και τώρα χαίρεται που θα πάρει F16. Το έχει χάσει το παιχνίδι της διπλωματίας κι ας ελπίσουμε πως κάποια στιγμή θα γίνει ένας σοβαρός συνομιλητής…».


Current track

Title

Artist