Current track

Title

Artist

Αθηνά Αρβανιτάκη: Η παράταξη «Μένουμε Ιόνιο» θίγει τα ζητήματα του Λίβα και του παλιού νοσοκομείου/ Να αφήσουμε όλοι τις φλυαρίες και να ασχοληθούμε σοβαρά με τα προβλήματα των αγροτών

21/02/2024


«Ο συνδυασμός «Μένουμε Ιόνιο», με επικεφαλής την κ. Μαρία Δρυ, έχει βάλει στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων σοβαρά θέματα της Ζακύνθου, που μας έχουν απασχολήσει τα τελευταία χρόνια.

Επισκέφθηκα πρόσφατα το κτήριο του παλιού νοσοκομείου και δεν μπορούσα να μπω μέσα. Εδώ και 12 χρόνια βρίσκεται σε εγκατάλειψη και είναι ένας χώρος «φάντασμα». Έχει κλαπεί οτιδήποτε υπήρχε εκεί μέσα από κλιματιστικά, γραφεία μέχρι και τα πορτοπαράθυρα.

Προφανώς και υπάρχουν ευθύνες που αφέθηκαν στην τύχη τους 5.500 τετραγωνικά μέτρα. Την ώρα μάλιστα, που δημόσιες υπηρεσίες, όπως η ΑΑΔΕ, αλλά και σχολεία βρίσκονται σε ιδιωτικά ακίνητα και πληρώνουμε αρκετά χρήματα για ενοίκια.

Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Θέλω να τονίσω πως οι ερωτήσεις που έχουμε υποβάλλει είναι καλοπροαίρετες και σαν στόχο έχουν να δοθούν απαντήσεις για το ποια μέτρα θα ληφθούν.

Το άλλο ζήτημα είναι η κατάσταση που επικρατεί στον Λίβα. Είχα πάει το 2019, αλλά και τώρα πρόσφατα. Πραγματικά έχει δημιουργηθεί μια οριακή και επικίνδυνη κατάσταση με 120.000 τόνους απορριμμάτων να είναι δεματοποιημένα.

Η μελέτη έχει γίνει πριν από 15 χρόνια και πρέπει να επικαιροποιηθεί γιατί η περιοχή εκεί συνεχώς αλλάζει. Σίγουρα και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, ενώ τα πράγματα δεν προχωρούν άμεσα εξαιτίας και της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή του Περιφερειάρχη, κ. Τρεπεκλή, να είναι η κ. Μοθωναίου στον περιφερειακό ΦΟΔΣΑ, εμείς, όπως σας είπα και πιο πριν, θέλουμε να είμαστε καλοπροαίρετοι και κάποια πράγματα κρίνονται από την τοπική μας κοινωνία.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τι θα γίνει με τη λειτουργία του Λίβα κι αν θα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, λόγω του γεγονότος πως έχουν δεσμευθεί τα έσοδα του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ.

Πρέπει αυτή να είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαστε με τα σκουπίδια, γιατί βρισκόμαστε στο 2024 και το πρόβλημα είναι απαραίτητο να λυθεί.

Σε ό,τι αφορά τη σχέση που έχουμε με τους δύο Αντιπεριφερειάρχες στο νησί, υπογραμμίζω πως μιλάμε συχνά μαζί τους, δεν υπάρχει κάποια διαφωνία έως τώρα και γενικότερα έχουμε τα αυτιά μας και τα μάτια μας ανοιχτά για το καλό της Ζακύνθου.

Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να γίνει δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές και όλος ο κομματικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Οι αγρότες μας έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται. Το λάδι μπορεί να έχει εξαιρετική τιμή, αλλά η ποσότητα είναι λίγη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στη σταφίδα και στα σταφύλια. Ο πρωτογενής τομέας είναι ο βασικός πυλώνας και ύστερα ακολουθεί ο τουρισμός.

Τα ελληνικά προϊόντα πωλούνται ακριβότερα στην Ελλάδα και φθηνότερα στο εξωτερικό. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται αυτό. Επίσης στη Ζάκυνθο δεν έχουμε σφαγεία. Πρέπει να αφήσουμε όλοι τις φλυαρίες και να ασχοληθούμε με αυτά τα ζητήματα, όπως και με τις μειωμένες επιδοτήσεις…».


Current track

Title

Artist