Current track

Title

Artist

Γιώργος Καλλιακμάνης
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ

Άπραγος ο Μ. Χρυσοχοίδης για την εγκληματικότητα στη Ζάκυνθο/ Έχουμε μια κυβέρνηση διαπιστώσεων και το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τη μόνη σοβαρή πολιτική πρόταση

15/05/2024


«Οι Ευρωεκλογές είναι για εμάς τους υποψήφιους ένας ευχάριστος μαραθώνιος, γιατί ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς συμπολίτες μας. Χθες ήμουν στην Κεφαλονιά και σήμερα βρίσκομαι στις Σέρρες.

Ένας άνθρωπος που ασχολείται με την πολιτική θα πρέπει να ενδιαφέρεται για τον πολίτη και όχι για το προσωπικό του συμφέρον. Θα πρέπει να έχει το αίσθημα της προσφοράς μέσα του. Η χώρα δεν χρειάζεται επαγγελματίες πολιτικούς, αλλά ανθρώπους μέσα από την κοινωνία κι ένας τέτοιος είμαι κι εγώ, γι αυτό και αποφάσισα να είμαι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο και ανήκω διαχρονικά.

Υπηρέτησα τον πολίτη για αρκετά χρόνια μέσα από την Αστυνομία και εξάρθρωσα πολλά κυκλώματα που έκαναν εμπορία ανθρώπων. Το 2005 ο τότε Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Μίλερ, με βράβευσε για την προσφορά μου.

Η θεωρία του Νόμου και της Τάξης έχει καταρρεύσει τα τελευταία χρόνια με ευθύνη των κυβερνήσεων. Οι αστυνομικοί δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, αλλά η Πολιτεία αδιαφορεί.

Χρειάζονται λοιπόν προτάσεις και δράσεις στην Ευρώπη για την ασφάλεια των πολιτών, για την κλιματική κρίση, για την ακρίβεια, καθώς και για πολλά άλλα θέματα που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών.

Είναι απαραίτητο με παρέμβαση της Ευρώπης να ελεγχθεί η αισχροκέρδεια και να μπει πλαφόν στις τιμές. Να στηριχθούν οι βιολογικές καλλιέργειες, αλλά και όλες οι επιχειρήσεις στον τουρισμό, ανεξάρτητα από το έαν είναι μικρές ή μεγάλες.

Δυστυχώς, έχουμε μια κυβέρνηση διαπιστώσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης, που δήλωσε πως η Ζάκυνθος είναι η πιο εγκληματογόνος περιοχή, αλλά δεν μας είπε τι έχει κάνει ο ίδιος γι αυτό που φέρει και την ευθύνη.

Ξέρω πολύ καλά τι γίνεται στο Λαγανά, γιατί τα τελευταία 10 χρόνια έρχομαι για διακοπές και μένω στην περιοχή. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου και ο πρόεδρος εκεί, κ. Κώστας Καραγκούνης, προσπαθούν να υπάρξει ενίσχυση της αστυνόμευσης, όμως να ξέρετε πως πολλές φορές οι αρμόδιοι δεν θέλουν ούτε να τον συναντήσουν και άρα ούτε να τον ακούσουν.

Η κυβέρνηση λειτουργεί ως… αντιπολίτευση. Την ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία. Ερήμην του λόγου του το έχει πει αυτό και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Στη συνέχεια βέβαια προσπάθησε να το «μαζέψει», αλλά γλώσσα λανθάνουσα αλήθειες λέει.

Διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει σοβαρότητα στην πολιτική. Όχι από όλους, αλλά από τους περισσότερους. Επειδή βγαίνω συχνά στα ΜΜΕ της χώρας δέχθηκα δύο προτάσεις από άλλα κόμματα για να μπω στο ψηφοδέλτιό τους, γιατί σκέφτηκαν πως επειδή είμαι γνωστός θα φέρω και ψήφους.

Κατά την πολύχρονη πορεία μου στην Αστυνομία δεν είχα «κομματική σημαία». Διάλεξα να κατέλθω στις Ευρωεκλογές με το ΠΑΣΟΚ και θα το έκανα ακόμη και να μην άνηκα εκεί, διότι είναι η σοβαρή πρόταση για τον πολίτη και είναι το μόνο κόμμα που αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τα προβλήματα του…».

 


Current track

Title

Artist