Current track

Title

Artist

Αποστόλης Κάρτσακας: Το ΠΑΣΟΚ έβαλε μυαλό και αλλάζει

30/12/2022


«Τα όσα έγιναν με την Ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή θα αποτελούσαν δυνητικό πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ αν ο πρόεδρος του κόμματος δεν αντιδρούσε άμεσα και δεν προχωρούσε στη διαγραφή της. Εμείς δεν είμαστε η ΝΔ που δεν διαγράφει τους Πάτσηδες και κρύβεται πίσω από το τερτίπι ότι η υπόθεση έχει πάει στη Δικαιοσύνη. Θέλω να συγχαρώ τον κύριο Ανδρουλάκη διότι με την κίνησή του απέδειξε πως το ΠΑΣΟΚ αλλάζει και έχει βάλει μυαλό σε σχέση με το παρελθόν. Είχαμε 44% και πέσαμε στο 4,7% από λάθη που έγιναν και τα οποία δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Για τις δημοσκοπήσεις έχω να πω ότι τα ποσοστά που μας δίνουν δεν είναι αυτά που θα θέλαμε, όμως ταυτόχρονα δεν τους δίνω και μεγάλη σημασία, γιατί θυμίζω πως το 2019 στο ΠΑΣΟΚ έδιναν 4% και μερικές εταιρείες μας είχαν και εκτός Βουλής. Τα γεγονότα τις διέψευσαν. Παράλληλα το 2004 έλεγαν πως κερδίζει ο Καραμανλής και εν τέλει νικητής αναδείχθηκε ο Κώστας Σημίτης. Έχουν πέσει πολλές φορές έξω. Δημοσκοπική εταιρεία της Ευρώπης δίνει στο ΠΑΣΟΚ 17,6%. Εγώ πιστεύω πως θα πάρουμε το 15% των ψήφων του ελληνικού λαού.

Γίνονται συζητήσεις με προσωπικότητες που θα μπορούσαν να στελεχώσουν το βουλευτικό ψηφοδέλτιο στη Ζάκυνθο. Δεν αποκλείουμε κανέναν. Αναζητούμε ανθρώπους ικανούς, ηθικούς και με άποψη. Μετά τις γιορτές θα έρθει κλιμάκιο από τα κεντρικά και θα γίνει μια ανοικτή συγκέντρωση. Δεν θέλω να αναφερθώ δημόσια σε κάποια τοπικά προβλήματα που υπάρχουν. Πολλά από αυτά που ακούγονται είναι και υπερβολές. Τα όποια ζητήματα θα δρομολογηθούν.

Υπηρετούν σκοπιμότητες όσοι μας εμπλέκουν σε συνεργασίες με άλλα κόμματα. Υπάρχει δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα γίνει πρωθυπουργός μόνο σε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ ο κύριος Τσίπρας είπε ότι δεν θα γίνει πρωθυπουργός μειοψηφίας. Εμείς σαν ΠΑΣΟΚ ζητάμε ισχυρή λαική εντολή. Δεν θα βάλουμε την Ελλάδα σε περιπέτειες, αλλά δεν θα κάνουμε ξανά το ίδιο λάθος όπως τότε στη συνεργασία Σαμαρά-Βενιζέλου, όπου κυβερνούσε ο Σαμαράς και την πλήρωνε το ΠΑΣΟΚ.

Ο κόσμος είδε «άσπρες μέρες» μόνο με τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σημίτη. Αν δεν υπήρχε το ΠΑΣΟΚ πολλά έργα στη Ζάκυνθο δεν θα είχαν γίνει, όπως το νέο αεροδρόμιο και κάποια σχολεία. Την Ελλάδα την έβαλε στα μνημόνια ο Κώστας Καραμανλής με το έλλειμμα που άφησε. Πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου ήταν να δημιουργηθεί ευρωπαϊκό Δ.Ν.Τ όμως δεν το δέχθηκαν και μας έστειλαν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πρόταση Παπανδρέου επίσης ήταν και το ευρωομόλογο, το οποίο οι Ευρωπαίοι υιοθέτησαν 12 χρόνια μετά! Το ΠΑΣΟΚ
πλήρωσε λάθη και παραλείψεις άλλων. Όποιος πάει να ψηφίσει στις εκλογές να έχει μαζί του κι έναν λογαριασμό της ΔΕΗ.

Είναι κρίμα για τη Ζάκυνθο του πολιτισμού να έχει τα σκουπίδια στους δρόμους και η κατάσταση να είναι χειρότερη από το 2017 που Δήμαρχος ήταν ο Κολοκοτσάς. Λυπάμαι που θα το πω αλλά ο κύριος Αρετάκης κορόιδεψε τους Ζακυνθινούς…»

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist