Current track

Title

Artist

Αντώνης Κασιμάτης: Προκλητικές οι δηλώσεις του Υπουργού Χρυσοχοίδη για τη Ζάκυνθο/ Αλγεινή εντύπωση μας κάνει η σιωπή του Βουλευτή, του Δημάρχου και του Αντιπεριφερειάρχη

08/02/2024

«Είναι γεγονός πως έχουμε μια έξαρση της βίας στα γηπεδα, μεταξύ των νέων ανθρώπων, μέσα στις οικογένειες με τις γυναικοκτονίες, αλλά και στις κινητοποιήσεις. Από την πλευρά του κράτους υπάρχει η κατασταλτική βία.

Την ίδια στιγμή μας απασχολεί και η εγκληματικότητα, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοίδη, να κάνει διαπιστώσεις και να προβαίνει σε προκλητικές δηλώσεις για τη Ζάκυνθο.

Έχουν ειπωθεί πολλά για την ασφάλεια του πολίτη. Καθημερινά όμως, βλέπουμε να υπάρχει ξεκαθάρισμα λογαριασμών με εκτελέσεις και η κυβέρνηση όλα αυτά τα αντιμετωπίζει με μια επικοινωνιακή διαχείριση.

Δυστυχώς, δεν έχουμε κάνει σοβαρά βήματα στο θέμα αυτό. Έχουμε βιαιοπραγίες και θυμίζω τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, αλλά και εκείνη του οπαδού της ΑΕΚ από Κροάτες χούλιγκαν.

Όλα αυτά τα γεγονότα που περιγράφω μπορεί να μην ταυτίζονται, αλλά είναι βέβαιο πως συνδέονται.

Χρειάζεται μια ευρύτερη κινητοποίηση της κοινωνίας, των φορέων, της Αυτοδιοίκησης, ώστε ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός πέρα από διαπιστώσεις, λες και είναι σχολιαστής, να παρουσιάσει ένα σχέδιο αντιμετώπισης.

Δεν γνωρίζει ο κ. Χρυσοχοίδης ότι στη Ζάκυνθο υπηρετούν 125 αστυνομικοί μόλις, όταν οι οργανικές θέσεις είναι 158; Δεν ξέρει για την υποστελέχωση και για το ότι σε περιοχές της Ζακύνθου δεν γίνονται περιπολίες; Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων έχει αναφερθεί, κατ’ επανάληψη, σε όλα αυτά.

Η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια. Δεν μπορεί ο συγκεκριμένος Υπουργός να κρεμάει το νησί στα μανταλάκια και να προβληματίζει μελλοντικούς επισκέπτες μας για το εάν πρέπει να έρθουν τελικά εδώ, χωρίς να δίνει λύση.

Ο Βουλετής, κ. Ακτύπης, συμφωνεί με όσα δηλώνει ο υπουργός; Τι έχουν να πουν ο Δήμαρχος, κ. Στασινόπουλος, και ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, κ. Καποδίστριας, οι οποίοι δεν έχουν πέσει από τον ουρανό, αφού και στο παρελθόν ήταν σε πολιτικές θέσεις ευθύνης. Γιατί αυτή η σιωπή; Γιατί σφυρίζουν αδιάφορα;

Το νησί μας έχει τουρισμό. Μπαίνει πολύς κόσμος στο νησί και υπάρχουν παράνομες και εγκληματικές δραστηριότητες. Μέσα σε έναν χρόνο είχαμε 13 νεκρούς από ναρκωτικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει σκοπό να αναδείξει με τη δράση του αυτά τα σοβαρά ζητήματα, προσπερνώντας την επικοινωνιακή συσκότιση που επιχειρεί η ΝΔ γιατί θέλει να αλλάζει την ατζέντα, μέσω της χειραγώγησης των ΜΜΕ.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδίκασε, για δεύτερη φορά, την Ελλάδα. Αυτό αφορά το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία και την ελευθερία του Τύπου. Η πρώτη φορά που είχαμε ανάλογη καταδίκη ήταν την περίοδο 1967-1974, δηλαδή στα μαύρα χρόνια της δικτατορίας.

Παρακολουθούν τα στελέχη τους και τον αρχηγό του στρατού, αλλά δεν μπορούν να κάνει το ίδιο για τους εγκληματίες. Όλοι νομίζω καταλαβαίνουν το τι γίνεται.

Αύριο Παρασκευή και ώρα 7 το απόγευμα, στη Λέσχη ο Ζάκυνθος, θα κάνουμε προσυνεδριακό διάλογο με την παρουσία του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χαράς Καφαντάρη, η οποία νωρίτερα θα συναντηθεί με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ζακύνθου, με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΖ και με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων…».


Current track

Title

Artist