Current track

Title

Artist

Αντώνης Κασιμάτης: Αναμένουμε μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

14/09/2023


«Η επικαιρότητα μας υποχρεώνει να αναφερθούμε στις φωτιές και στις πλημμύρες. Οφείλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μας στους πληγέντες της Θεσσαλίας, που δεν έχουν τα στοιχειώδη για να ζήσουν και αντιμετωπίζουν μια δύσκολη υγειονομική κατάσταση.

Χρειάζεται να δούμε και το πως ανταποκρίθηκε το επιτελικό κράτος της ΝΔ, που στον πέμπτο χρόνο της θητείας του μας μιλά για την κλιματική κρίση που έχει σαν συνέπεια τις φυσικές καταστροφές.

Ακραίες συνθήκες όμως, και ακραία καιρικά φαινόμενα, δεν είχαμε μόνο μετά το 2019, αλλά και πιο πριν, την περίοδο δηλαδή που πρωθυπουργός ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και Περιφερειάρχης η κ. Δούρου. Η επικοινωνιακή καταιγίδα της ΝΔ όμως, έλεγε ανίκανο τον ΣΥΡΙΖΑ και έπεισε την κοινωνία πως θα μας κυβερνήσουν οι άριστοι.

Η απάντησή μας σε αυτόν τον ισχυρισμό είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε πολύ δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, γιατί εμείς δεν είχαμε να διαχειριστούμε τα 33 δις ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης, όπου προβλέπεται και η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, καταφέραμε να πάρουμε προληπτικά μέτρα το 2018 με το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Κινδύνων από πλημμύρες στη χώρα.

Ουσιαστικά σχεδιάσαμε την πρόληψη, όμως το σχέδιο αυτό δεν το επικαιροποίησε η ΝΔ. Παράλληλα, χρησιμοποιήσαμε πολύ γρήγορα τον στρατό τον Σεπτέμβρη του 2018 στις πλημμύρες της Σαμοθράκης και τον Σεπτέμβρη του 2019 στις πλημμύρες του Ρεθύμνου, όπου περιοχές είχαν αποκοπεί λόγω του ότι κατέρρευσαν γέφυρες. Μέσα σε δύο ώρες είχαν φτάσει εκεί δυνάμεις του μηχανικού από τη Βόρειο Ελλάδα.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση δεν ζήτησε έγκαιρα τη συνδρομή του στρατού και να φανταστείτε ότι στη Θεσσαλία υπάρχουν τρεις ταξιαρχίες, βάση ελικοπτέρων, μονάδες του στρατού που φτιάχνουν γέφυρες και αμφίβιες δυνάμεις.

Ας πάμε όμως και στη Ζάκυνθο. Όταν Αντιπεριφερειάρχης στο νησί ήταν ο αείμνηστος Λευτέρης Νιοτόπουλος και Περιφερειάρχης ο Θοδωρής Γαλιατσάτος, στο νησί μας καθαρίστηκαν και διανοίχθηκαν τάφροι σε μήκος 60 χιλιομέτρων, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Επίσης είχε γίνει και μάστερ πλαν για τη Λίμνη Μακρή και το ρέμα Τσιρογιάννη. Η μόνη κυκλοφοριακή παρέμβαση που έχει λάβει χώρα εδώ και χρόνια στο νησί, ήταν αυτή της στρατιωτικής γέφυρας στον Άγιο Χαραλάμπη.

Μπορεί η ΝΔ να κέρδισε πρόσφατα τις εθνικές εκλογές, δαπανώντας πακτωλό χρημάτων στην επικοινωνία και δανειζόμενη 50 δις ευρώ μέσα σε τέσσερα χρόνια, πείθοντας την κοινωνία ότι φέρνει την ελπίδα και την σταθερότητα, η αλήθεια όμως είναι πως παρεμβάσεις ουσιαστικές για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων έγιναν μόνο επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πανελλαδικά όσο και τοπικά.

Είναι αδήριτη η ανάγκη να διαμορφωθεί ξανά μια εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας. Στα πλαίσια αυτά την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί πανελλαδικά η ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Ζάκυνθο θα λειτουργήσουν δύο εκλογικά κέντρα, στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ζακύνθου (Πλατεία Σολωμού) και στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μαχαιράδου (Παλιό Σχολείο έναντι ταχυδρομείου).

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από 08:00π.μ μέχρι 20:00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους. Στην ψηφοφορία μπορούν να συμμετέχουν και νέα μέλη.

Η προσκόμιση της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου αποδεικτικού εγγράφου καθώς επίσης και βεβαίωση ΑΜΚΑ για τις ηλικίες 15 και 16, είναι υποχρεωτική για όλους όσοι θα ψηφίσουν, όπως επίσης και η καταβολή δύο ευρώ.

Καλούμε όλους τους ψηφοφόρους, τους φίλους και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε αυτήν την κορυφαία και κρίσιμη δημοκρατική διαδικασία που θα αναδείξει τη νέα ηγεσία. Η ενδυνάμωση του κόμματος και η δυναμική παρουσία του στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την προάσπιση της δημοκρατίας στη χώρα.  

Υπάρχει ακόμη μια απογοήτευση, ένα μούδιασμα αν θέλετε από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, ωστόσο αναμένουμε μεγάλη συμμετοχή και είμαστε αισιόδοξοι.

Έχετε δίκιο όταν λέτε πως η υποψηφιότητα Κασελάκη, έχει αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως σαν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος θα πω ότι όλες οι υποψηφιότητες είναι αξιόλογες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά αποτελεί την αξιωματική αντιπολίτευση που πρέπει να καταθέσει νέες ιδέες και πρόγραμμα. Μετά τις εκλογές θα προχωρήσουμε ενωμένοι και κατά την άποψή μου δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διάσπασης…».


Current track

Title

Artist