Current track

Title

Artist

Άγγελος Σεβαστιάδης: Όταν η ορχήστρα δεν πάει καλά φταίει ο μαέστρος Δήμαρχος

27/12/2022


«Τον πολίτη τον ενδιαφέρει να υπάρχει καθαριότητα και να γίνονται έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα όλων. Με θλίβει το γεγονός πως αυτή η δημοτική αρχή δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά σε τίποτα. Όταν στους πρώτους πέντε μήνες της θητείας μου ως Αντιδήμαρχος Αρτεμισίων είχα πει πως όταν μια ορχήστρα δεν παίζει καλά αλλάζεις τον μαέστρο και όχι τους μουσικούς, είχα γίνει το «κόκκινο πανί». Αμέσως μετά αποχώρησα γιατί δεν μπορούσα να συνεννοηθώ με τον κύριο Αρετάκη. Κατά καιρούς το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τόσο ο Βουλευτής όσο και η Περιφέρεια, που παρά πολλές φορές έχουν προσπαθήσει να βοηθήσουν το Δήμο.

Υπάρχουν πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία από ευρωπαϊκά προγράμματα και δεν αξιοποιεί κανένα από αυτά ο Δήμος. Ο επόμενος Δήμαρχος δεν θα βρει μελέτες, ενώ τα όποια έργα εκτελούνται τώρα τα είχε προγραμματίσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Κολοκοτσά. Θυμάστε όλοι ότι με την ψήφο τη δική μου και του κυρίου Μαρινάκη στην Οικονομική Επιτροπή γίνεται το Open Mall στην οδό Ταβουλάρη, ένα έργο που ο κύριος Αρετάκης το κατηγορούσε και δεν το ήθελε.

Βέβαια και εκεί, όπως και στην πλακόστρωση του ΟΤΕ, υπάρχουν πολλές κακοτεχνίες κι αν ήξερα πως τα πράγματα θα εξελιχθούν κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν θα έδινα θετική ψήφο.

Στην Ταβουλάρη δεν έπρεπε οι κολώνες του φωτισμού να μπουν η μία τόσο κοντά στην άλλη, ενώ απουσιάζει το πράσινο και τα «έξυπνα» παγκάκια που θα έχουν φορτιστές, όπως συμβαίνει σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδος.

Εμείς οι νεότεροι που εκλεγήκαμε με τον συνδυασμό του Δημάρχου ουδέποτε διοικήσαμε το Δήμο και ως εκ τούτου δεν διαχειριστήκαμε και χρήματα. Είμαστε ειλικρινείς απέναντι στην κοινωνία και είχαμε τη διάθεση να προσφέρουμε, όμως αυτό δεν εκτιμήθηκε από τον κύριο Αρετάκη. Ζούμε μια παρωδία και το βαλς των χαμένων ονείρων των νέων ανθρώπων με την παρούσα Δημοτική Αρχή.

Ο κύριος Αρετάκης έχοντας ως πρόσχημα την έκτακτη ανάγκη, έκανε τα πάντα για να ιδιωτικοποιήσει τα απορρίμματα. Αγνόησε τους υπηρεσιακούς του παράγοντες, αδιαφόρησε για τους 39 συμβασιούχους οδοκαθαριστές και υπονόμευσε τις δημοτικές υπηρεσίες και τον κοινωνικό τους χαρακτήρα. Εύχομαι να βγω ψεύτης αλλά οι Ζακυνθινοί θα πληρώσουν πολύ ακριβά το μάρμαρο με αύξηση των δημοτικών τελών, όπως έγινε με την ύδρευση και την αποχέτευση.

Οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων είναι μια χάβρα Ιουδαίων και ντρέπομαι που υπάρχει αυτή η κατάσταση.Με ευθύνη του προέδρου έχει καταλυθεί κάθε έννοια δημοκρατίας. Ο Δήμαρχος λειτουργεί με τη λογική του «one man show” και δεν έχει προγραμματίσει προσλήψεις προσωπικού στο Δήμο, κάτι που περιέγραψε διεξοδικά και ο κύριος Διονύσης Τουρκάκης.

Ήρθα στη Ζάκυνθο ως «ξένος» και θέλω να ευχαριστήσω την κοινωνία για την αγάπη της και την αγκαλιά που μου προσέφερε. Ό,τι πέτυχα στη ζωή μου το κατάφερα με πολύ κόπο και δουλειά. Δεν με απασχολεί αυτή τη στιγμή το δικό μου πολιτικό μέλλον, αλλά το πολιτικό μέλλον της Ζακύνθου ώστε να γίνουν βήματα μπροστά. Πάντα πίστευα και θα συνεχίσω να πιστεύω σε νέους και άφθαρτους ανθρώπους…».

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist