Current track

Title

Artist

Άγγελος Σεβαστιάδης: Έχασε έργα και νέους ανθρώπους από δίπλα του ο Δήμαρχος

08/08/2023


«Η κοινωνία μας γνωρίζει τι ακριβώς κάνει ο καθένας και τους πολίτες τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, που μπορεί να έλθει όταν υπάρχει ομοψυχία των παραγωγικών φορέων.

Η Δημοτική Αρχή του κ. Αρετάκη είναι γεγονός ότι κάνει μια προσπάθεια να επικαρπωθεί πολιτικά ένα έργο που ήταν έτοιμο από τον τέως Δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά κι εγώ έχω μάθει να αναγνωρίζω.

Το εν λόγω έργο χρηματοδοτήθηκε από το «Πράσινο Ταμείο», καθυστέρησε 19 ολόκληρους μήνες με ευθύνη της παρούσας Δημοτικής Αρχής, η οποία ζητά τώρα και το χειροκρότημα για το αυτονόητο.

Εγώ και ο κ. Ανδρέας Μαρινάκης είχαμε την πρώτη ρήξη με τον κ. Αρετάκη, όταν στην Οικονομική Επιτροπή ψηφίσαμε να γίνει η ανάπλαση της οδού Ταβουλάρη, τη στιγμή που ο Δήμαρχος δεν το ήθελε αυτό. Δεν περίμενε πως εμείς θα δίναμε θετική ψήφο στην πρόταση αυτή. Τώρα βέβαια ίσως ο Δήμαρχος να κατάλαβε το λάθος του και γι’ αυτό να υλοποίησε το έργο.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα όμως, εναντιώθηκε σε όλο αυτό και κώφευε. Η Δημοτική Αρχή Αρετάκη θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν και θα είναι μια «μαύρη σελίδα» για τον τόπο. Το διακύβευμα είναι πως δεν αφήνει μελέτες για τους επόμενους, όπως βρήκε αυτή από τον κ. Κολοκοτσά.

Τώρα ο κ. Αρετάκης καλεί τους νέους να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του, όμως τέσσερα χρόνια δεν τους έδωσε καμία απολύτως σημασία και πραγματικά ο Δήμαρχος γελοιοποιεί την όλη κατάσταση με το να δίνει το προσωπικό του τηλέφωνο τώρα που τους έχει ανάγκη.

Εγώ από την πρώτη στιγμή δεν μπόρεσα να ταιριάξω με αυτόν τον άνθρωπο. Από δίπλα του όμως, έφυγαν κι άλλοι νέοι και αξιόλογοι συμπολίτες μας. Ο Παναγιώτης Δρόσος που ανέλαβε για ένα διάστημα τον αθλητισμό έφυγε, το ίδιο έπραξε και ο Νίκος Καλαμαράς που προσπάθησε να βοηθήσει στην ψηφιακή διακυβέρνηση του Δήμου. Αποχώρησε και η Ανδριανή Μαρίνου-Ξύδη, καθώς και ο Πάνος Λυκουργιώτης, που ασχολούνταν με τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Ούτε και ο Γιώργος Μοθωναίος έμεινε, διότι δεν τον βοήθησαν για να ετοιμάσει τους φακέλους με τις άδειες των σχολείων.

Το προεκλογικό αφήγημα του κ. Αρετάκη το 2019 πως όλοι είναι κλέφτες και απατεώνες, έχει πλέον καταρρεύσει, διότι φαίνεται ξεκάθαρα πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος συνεργάζεται με διάφορους για τα προσωπικά του συμφέροντα και όχι για αυτά του Δήμου.

Μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος έδωσε με απευθείας ανάθεση και για διάστημα από τις 11 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου σε ιδιώτη την αποκομιδή των απορριμμάτων στο Λαγανά με το ποσό των 180.000 ευρώ. Μετά την προσφυγή της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων θα φανεί η παράβαση της κείμενης νομοθεσίας και ο Δήμαρχος τα επόμενα χρόνια θα απολογείται και δεν θα έχει το ακαταδίωκτο, όπως νομίζει, λόγω της ηλικίας του.

Ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος ψήφισα την ανάθεση της αποκομιδής σε ιδιώτη, γιατί όλοι μας βρεθήκαμε μπροστά σε ένα τεράστιο δίλημμα που αφορούσε τα σκουπίδια στους δρόμους και τους κινδύνους που ελλόχευε αυτό για τη δημόσια υγεία και τα παιδιά μας. Να ξέρει όμως ο κ. Αρετάκης πως ο Ζακυνθινός λαός δεν είναι κουτός και έχει καταλάβει τα παιχνίδια με τους ιδιώτες που κάνει.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή έχασε και τα 3,5 εκ. ευρώ που είχε εξασφαλίσει ο τέως υπουργός, Σταύρος Κοντονής, επειδή πάνω έγραφε Ηγουμενίτσα και όχι Ζάκυνθος. Οπισθοδρόμηση υπάρχει και στον πολιτισμό. Με εξαίρεση τα πανηγύρια, που αποτελούν την άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά, έχουν έρθει ελάχιστες θεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις. Είμαστε πίσω και από τα Κρέστενα.

Να υπενθυμίσω επίσης πως ο σημερινός Δήμαρχος έλεγε σακατεμένους τους ηλικιωμένους και τα ΑΜΕΑ, δεν έδωσε στρώματα για τη φιλοξενία μεταναστών και ομολόγησε πως δεν υπάρχουν ατασθαλίες στη ΔΕΥΑΖ, χωρίς όμως να ζητήσει μια συγγνώμη από τους κ.κ. Παναγιώτη Αβράμη και Κώστα Κόκορη, για τους οποίους άφηνε σκιές ότι είναι κλέφτες. Όταν δεν έχεις στοιχεία, είσαι κοινός συκοφάντης.

Ρίχνει άσφαλτο προεκλογικά με στόχο να θολώσει τα νερά και να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου για την απραξία του επί μια τετραετία. Εφιστώ την προσοχή σε όσους στελεχώνουν τον συνδυασμό του και ιδιαίτερα στους νέους, γιατί πλέον ο Δήμαρχος δεν είναι άγνωστος στην κοινωνία όπως το 2019…».


Current track

Title

Artist