Current track

Title

Artist

Ανδρέας Μαρινάκης: Ο Γ. Τρεπεκλής θα διοικήσει καλύτερα την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

02/10/2023


«Τα μηνύματα για τον συνδυασμό «Ιόνια Εποχή» και τον Γιάννη Τρεπεκλή είναι θετικά. Μπορεί στα στοιχήματα των εταιρειών να είμαστε το φαβορί, αλλά εμείς δεν τζογάρουμε. Βασιζόμαστε στους πολίτες και στη δουλειά.

Ο κ. Τρεπεκλής έχει εκλεγεί δύο φορές Δήμαρχος στην Κέρκυρα και έχει εμπειρία για να αναλάβει τη θέση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας.

Τον γνωρίζω αρκετά χρόνια, αφού είμαστε και οι δύο μηχανικοί. Η Ζάκυνθος έμεινε πίσω γιατί όσοι εκλέχθηκαν στο παρελθόν σκεφτόταν και δεύτερη τετραετία και το πως θα φωτογραφηθούν. Ο κ. Τρεπεκλής δεν έχει χρίσμα από κανένα κόμμα, προέρχεται από τη ΝΔ, όπως κι εγώ από το ΠΑΣΟΚ. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να διεκδικεί δυναμικά από την κυβέρνηση και να μην είναι κομματικά εγκάθετος.

Για να γίνουν έργα χρειάζονται μελέτες. Η Περιφερειακή Αρχή βάζει στόχους, τους οποίους υλοποιεί ο Δήμος. Δυστυχώς, αυτή την τετραετία δεν ήταν καλή η συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας.

Ο κ. Αρετάκης φοβήθηκε μήπως εκτελέσει η Περιφέρεια έργα που ανήκουν στο Δήμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η έτοιμη μελέτη για την αναβάθμιση του Πνευματικού Κέντρου, την οποία ο Δήμαρχος δεν την προχώρησε.

Στην αρχή της θητείας του έκανα, αφιλοκερδώς, μελέτη για την αναβάθμιση του γηπέδου του Αγγερικού, ύψους 450.000 ευρώ. Παραλίγο να χάσουμε το έργο αυτό με υπαιτιότητα του κ. Αρετάκη, όμως μετά από συνεννόηση που είχα με τον Βουλευτή, Διονύση Ακτύπη, δόθηκε παράταση στο έργο 2,5 χρόνια και τα λεφτά αυξήθηκαν στις 600.000 ευρώ. Αυτή είναι η ιστορία ενός έργου, για το οποίο έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος.

Αν έχει κάποια έργα στα σκαριά η Περιφερειακή Αρχή της κ. Κράτσα, βεβαίως και θα τα υλοποιήσουμε, δεν θα τα πετάξουμε. Για το παλιό νοσοκομείο στη Ζάκυνθο θα σας πω ότι ο κ. Τρεπεκλής ήταν αυτός που στην Κέρκυρα εξασφάλισε στέγη για αστυνομικούς και πυροσβέστες. Αυτό σημαίνει πως ξέρει τον τρόπο για να γίνει κάτι αντίστοιχο κι εδώ. Μην ξεχνάτε πως ό,τι μελέτες χρειαστούν θα τις φτιάξουμε εμείς ως μηχανικοί.

Το εργοστάσιο στον Λίβα θα έπρεπε να παραδοθεί το τέλος του 2023 και δεν έχει ξεκινήσει καν. Αντίθετα φτιάχνουν ένα κύτταρο, που θα έπρεπε να είναι για την υγειονομική ταφή των υπολειμμάτων, και μέσα σε αυτό τοποθετούν σύμμεικτα σκουπίδια σε κυβάκια.

Το αν πηγαίνουν σκουπίδια στην Τριανταφυλλιά ή όχι, είναι κάτι που θα το ελέγξουμε, όπως και πολλά άλλα πράγματα. Λαμβάνουμε πολλές πληροφορίες καθημερινά, αλλά δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν αν πρώτα δεν γίνει ο απαραίτητος έλεγχος.

Υπάρχει μια οφειλή του Δήμου στον περιφερειακό ΦΟΔΣΑ από τον Δήμο, που ανέρχεται σε 1,5 εκ. ευρώ. Γενικότερα ο Δήμαρχος έχει ένα θέμα με τις πληρωμές.

Βρίσκομαι στο τέλος της επαγγελματικής μου πορείας ως μηχανικός και έχω διευθετήσει όλα τα θέματα στο γραφείο με τους συνεργάτες μου. Ως εκ τούτου έχω και τον χρόνο, αλλά και τη διάθεση να ασχοληθώ με την Περιφέρεια και είναι μια απόφαση που δεν την πήρα με ελαφρά την καρδία.

Η Περιφέρεια είναι ένας θεσμός που επεβλήθη ουσιαστικά από την Ευρωπαική Ένωση, ώστε να έχει επιτελικό ρόλο τόσο στα έργα, όσο και στην απορρόφηση των κονδυλίων. Όταν ήρθε η ώρα να κατατεθούν προτάσεις για το ΕΣΠΑ 2021-2027, ο μοναδικός που απουσίαζε ήταν ο Δήμος Ζακύνθου.

Αν εμείς εκλεγούμε στην Περιφέρεια είναι σαφές ότι δεν θα παραλάβουμε ένα λευκό χαρτί. Δεν θα κρύψουμε πράγματα κάτω από το χαλί και θα ενημερώσουμε τους πολίτες των νησιών μας.

Το γεγονός ότι κυβερνητικά στελέχη μας λένε ότι στηρίζουν την κ. Κράτσα, δείχνει μια αδυναμία. Όλα αυτά είναι φιέστες που δεν πείθουν τον κόσμο.

Καλώ τους πολίτες να ψηφίσουν τον Γιάννη Τρεπεκλή για επόμενο Περιφερειάρχη και αν επιθυμούν να σταυρώσουν κι εμένα, ώστε να έχω τη δυνατότητα να προσφέρω στα κοινά με τη γνώση του μηχανικού….».


Current track

Title

Artist