Current track

Title

Artist

Ανδρέας Μαρινάκης: Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων χρειάζεται έργα υποδομής

28/08/2023


«Ο κ. Γιάννης Τρεπεκλής, με τον συνδυασμό του οποίου κατέρχομαι ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, δεν είναι για μένα μια γνωριμία της τελευταίας στιγμής. Ο ίδιος είναι συνάδελφος αρχιτέκτων μηχανικός και έχουμε κοινούς γνωστούς.

Αυτοδιοικητικά είναι πετυχημένος. Έχει διατελέσει επί δύο τετραετίες Δήμαρχος Κερκύρας και διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να πάει την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μπροστά, αφού η σημερινή Περιφερειακή Αρχή δεν έπραξε τα δέοντα.

Επειδή στη ζωή μου δεν έχω μάθει να μηδενίζω τίποτα, θα πω ότι τα έργα μικρής εμβέλειας που εκτελούνται τώρα από την παρούσα Περιφερειακή Αρχή, δρομολογήθηκαν από την εποχή που περιφερειάρχης ήταν ο κ. Γαλιατσάτος. Η κ. Κράτσα δεν αφήνει μελέτες και δεν έλυσε βασικά προβλήματα υποδομής, όπως είναι το νερό και τα σκουπίδια.

Το γεγονός πως επτά Αντιπεριφερειάρχες παραιτήθηκαν από τον συνδυασμό της κ. Κράτσα και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, εντάσσονται στον συνδυασμό του κ. Τρεπεκλή, αποδεικνύει πως τα πράγματα δεν πήγαν καλά για την ίδια.

Οι πολιτικές διεργασίες πάντα γίνονται σε προσωπικό επίπεδο ή πάνω σε προγραμματικές θέσεις. Δεν γνωρίζω να αποχώρησαν άνθρωποι που πρόσκεινται στον κ. Γάσπαρο. Οι μόνες παραιτήσεις στη Ζάκυνθο είναι οι δύο κυρίες που είχαν ανακοινωθεί από τον κ. Τρεπεκλή.

Πλέον ο συνδυασμός μας είναι συμπληρωμένος και υπάρχουν ήδη 17 υποψήφιοι. Ο επικεφαλής μας έχει αφήσει μία θέση κενή, όμως και αυτή θα συμπληρωθεί. Πιθανότατα αύριο θα ανακοινωθούν όλα τα ονόματα.

Συμμετέχω ενεργά στη διαμόρφωση του προγράμματος του συνδυασμού «Ιόνια Εποχή». Έχουμε θέσει σε προτεραιότητα 24 έργα. Όπως είπα και πιο πάνω, μελέτες δεν έχουμε, συνεπώς πρέπει να τις κάνουμε εμείς, να εντάξουμε στη συνέχεια τα έργα και να τα συμβασιοποιήσουμε.

Θα ήταν ουτοπικό αν σας έλεγα πως και τα 24 θα εκτελεστούν μέσα στην επόμενη πενταετία, διότι εκτός από τις μελέτες πρέπει να πείσουμε αυτούς που θα τα χρηματοδοτήσουν για την αναγκαιότητά τους.

Θέματα όμως, όπως νερό, αποχέτευση και σκουπίδια θα προχωρήσουν οπωσδήποτε. Μεγάλη σημασία έχει και το ποιος θα εκλεγεί Δήμαρχος. Αυτή είναι μια απόφαση που θα πάρουν οι συμπολίτες μας και δεν θα μπω σε κάποια αντιπαράθεση. Εκείνο που θα πω είναι πως Βουλευτής-Περιφερειάρχης και Δήμαρχος οφείλουν να συνεργάζονται για το καλό των τοπικών κοινωνιών, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις.

Στην Περιφέρεια αυτά τα 4 χρόνια είχαμε πολιτικούς από το ίδιο ουσιαστικά κόμμα κι όμως δεν έγινε κάτι σημαντικό. Η εντοπιότητα ενός υποψήφιου δεν λέει κάτι. Το θέμα είναι να έχει την εμπειρία και τη γνώση για να χρησιμοποεί όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Γνωρίζεται πως προέρχομαι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Μάθαμε πως η κ. Μαρία Δρυ θα είναι υποψήφια Περιφερειάρχης. Όλο αυτό έγινε την τελευταία στιγμή και δείχνει μια αδυναμία.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους. Εξάλλου, υπάρχει και δεύτερος γύρος. Ζητώ τη στήριξη των Επτανησίων στον συνδυασμό του κ. Τρεπεκλή, διότι είναι ένα υπερκομματικό και ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο. Ο κόσμος να μην επιλέγει τους εκπροσώπους του με βάση τα κόμματα, αλλά να δίνει θετική ψήφο σε αξιόλογα και έμπειρα στελέχη από όλους τους χώρους…».


Current track

Title

Artist