Current track

Title

Artist

Αναστασία Θεοδόση-Κοντού: Το ποσοστό που πήρε η ΝΔ δεν αποτελεί την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα προβλήματα

15/06/2023


«Συνεχίζουμε με χαρά τις περιοδείες σε όλη τη Ζάκυνθο και ερχόμαστε σε επαφή με τους συμπολίτες μας. Σήμερα θα είμαστε σε Τσιλιβί, Τραγάκι και Κυψέλη, ενώ αύριο Παρασκευή θα πάμε σε Καλλιπάδο, Κάτω Γερακάρι, Μέσο Γερακάρι, Άνω Γερακάρι και Αλικανά.

Τα θέματα που μας θέτουν είναι αυτά που απασχολούν την επικαιρότητα. Βλέπουμε ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους σε καρότσες φορτηγών, επειδή δεν υπάρχουν ασθενοφόρα.

Το ΠΑΣΟΚ θέλει ένα ισχυρό κράτος και στήριξη του ΕΣΥ. Τόσο η ΝΔ με το νομοσχέδιο Γκάγκα, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ υποβάθμισαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και θέλουν να το ιδιωτικοποιήσουν. Είναι χαρακτηριστικό πως λείπουν 700 διασώστες από το ΕΚΑΒ.

Βλέπουμε επίσης στελέχη της ΝΔ να θέλουν να αφήσουν χωρίς περίθαλψη τους καρκινοπαθείς στο τελευταίο στάδιο, διότι δεν υπάρχει προσδόκιμο ζωής. Το μεγάλο ποσοστό που πήρε η ΝΔ στις εκλογές δεν αποτελεί και κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

Μέσα σε 48 ώρες είχαμε τρεις θανάτους λόγω έλλειψης ασθενοφόρων και ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε πως ο ελληνικός λαός έχει κρίνει με την ψήφο του.

Είδαμε επίσης την κ. Μπακογιάννη να μιλά κατά τρόπο αδιανόητο στους Έλληνες μουσουλμάνους, αν και θεωρούσαμε πως τέτοιες συμπεριφορές είχαν μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Στις εκλογές επικράτησε η τρομοκρατία της αυτοδυναμίας με τον ενδοιασμό από τον κόσμο να μην κυβερνήσει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι δεν συνεισέφερε πουθενά όταν είχε την τύχη της χώρας στα χέρια του.

Πρέπει όμως να σταθούμε και στο ναυάγιο που έγινε στην περιοχή της Πύλου. Δυστυχώς, οι προσφυγικές ροές λόγω των πολέμων, αλλά και της κλιματικής αλλαγής που έχει εκτοπίσει από τις εστίες του το 1/3 του πληθυσμού του Πακιστάν, θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα. Μιλάμε για έναν αναγκαστικό ξεριζωμό και για προσβολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Απαιτείται λοιπόν να αναθεωρήσει η Ευρωπαική Ένωση και η χώρα μας τη νομοθεσία πάνω στο ζήτημα αυτό. Δεν είναι δυνατόν να βλέπουν από το ελικόπτερο ότι ένα πλωτό μέσο δεν είναι αξιόπλοο και να μην επεμβαίνει κανένας, διότι δεν το επιτρέπει το νομοθετικό πλαίσιο.

Δεν πρέπει να θρηνήσουμε άλλα θύματα και η Μεσόγειος ας μην γίνει νεκροταφείο ανθρωπίνων ψυχών. Δεν συμμερίζομαι τα όσα είπε σε λεκτικό επεισόδιο που είχε με διαμαρτυρόμενους η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η γνώμη της όμως, μου είναι σεβαστή.

Εξάλλου, τα προβλήματα λύνονται σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και όχι από την προεδρία της Δημοκρατίας. Είναι θλιβερό στα αμπάρια του πλοίου να είναι κλειδωμένοι γυναίκες και παιδιά και κανείς να μην κάνει τίποτα, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να αγνοούνται.

Στις περιοδείες που κάνουμε, οι πολίτες θέτουν και το ζήτημα με τη μη αποκομιδή των απορριμμάτων, το οποίο προκαλεί πρόβλημα και στον τουρισμό. Η Δημοτική Αρχή είναι υπεύθυνη και οφείλει να βρει τη λύση.

Ο τουρισμός στη Ζάκυνθο δεν πήγε καλά τον Μάιο και ένας από τους λόγους είναι και το κλειστό Ναυάγιο. Όλα συνέβησαν αιφνίδια και κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν άφησαν να κατεβαίνει ο κόσμος στην «πράσινη ζώνη» της ακτής από τη στιγμή, που σύμφωνα και με την αυτοψία Λέκκα, δεν υπήρχαν κομμάτια από βράχους εκεί, παρά το γεγονός πως ο κ. Ακτύπης το υποστήριζε αυτό για να δικαιολογήσει την απόφαση, κάτι όμως που ήταν αναληθές. Είχαμε παραπληροφόρηση και απαιτείται να γίνει αναδιατύπωση στην απόφαση που έχει ληφθεί, ώστε εκεί να αποβιβάζονται έως 370 άτομα.

Η ΝΔ μας λέει ότι για την ακρίβεια ευθύνονται εξωγενείς παράγοντες και ότι το θέμα αυτό θα ρυθμιστεί από την ίδια την αγορά. Αυτό το υποστήριζαν και υποψήφιοί της στο νησί. Εκείνο που θα γίνει όμως είναι ότι εξαιτίας αυτής της κατάστασης που επικρατεί θα κλείσουν τα μικρομάγαζα.

Από την άλλη, η ΝΔ ομολογεί την αδυναμία και την απροθυμία της να κάνει ελέγχους στην αγορά. Το ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει από την πρώτη στιγμή να μειωθεί ο ειδικός φόρος στα καύσιμα, όπως και ο ΦΠΑ στα τρόφιμα.

Στελέχη όμως του συγκεκριμένου κόμματος, όπως ο κ. Σκέρτσος, μας έλεγαν πως τα μέτρα αυτά θα ευνοήσουν τους ολιγάρχες και ότι λόγω των μεσαζόντων η μείωση του ΦΠΑ δεν θα φτάσει στους καταναλωτές. Η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση άφησε ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια.

Αν η ΝΔ πάρει ξανά το ποσοστό της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης με την ενισχυμένη αναλογική μπορεί να φτάσει έως και 170 έδρες, συνεπώς θα έχουμε μια παντοδυναμία και όχι αυτοδυναμία.

Σε περίπτωση που τώρα χάσει έως και 6 ποσοστιαίες μονάδες και η Βουλή είναι επτακομματική, η ΝΔ θα βρει τις έδρες που θα της λείπουν για να σχηματίσει κυβέρνηση από τη δεξιά πολυκατοικία και τα Ακροδεξιά κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα, το οποίο απέχει παρασάγγας από τις θέσεις και τις απόψεις της ΝΔ…».


Current track

Title

Artist