Current track

Title

Artist

Αναστασία Θεοδόση-Κοντού: Η ΝΔ είναι ανίκανη να διαχειριστεί σοβαρά θέματα

10/04/2023


«Συμμετέχω στις εθνικές εκλογές ως υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ζακύνθου συνειδητά, διότι βλέπω πως υπάρχει ένα καθαρό και διάφανο πρόγραμμα, που σαν στόχο έχει να γίνουν αλλαγές στον τόπο μας όχι με ευχολόγια, αλλά με συγκεκριμένο σχέδιο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, έχει πολιτικό λόγο, είναι ικανός με ενωτική διάθεση και αυτό πραγματικά με εμπνέει.

Καλούμε τον κόσμο να μας εμπιστευθεί. Σε αυτές τις εκλογές καλούμαστε να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον μας. Η κυβέρνηση, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν την απόλυτη ευθύνη για τα όσα τραγικά συνέβησαν στα Τέμπη.

Παράλληλα, η ΝΔ δεν έχει καταφέρει να ελέγξει την ακρίβεια και έχει μειωθεί δραματικά η αγοραστική αξία του μισθού. Έχω τύχει μπροστά σε περιπτώσεις στο σούπερ μάρκετ, που πολίτες αντιμετωπίζουν τη δυσάρεστη έκπληξη της τιμής που τους ζητούν για τα προϊόντα που αγόρασαν.

Το χειρότερο όμως, είναι πως δεν έχω ακούσει κανέναν από την κυβέρνηση να λέει πως αυτή είναι μια προσωρινή κατάσταση που βιώνουμε. Όσο αφήνεται η αγορά ανεξέλεγκτη, οι μικρομεσαίοι, που αποτελούν και τη μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού, θα δεινοπαθούν. Καλώ τους ανθρώπους αυτούς και τους νέους, να αναλογιστούν πως στην κάλπη της 21ης Μαίου πρέπει να συμμετέχουν μαζικά και να τιμωρήσουν αυτές τις πολιτικές.

Το θέμα με το κλείσιμο του Ναυαγίου αιφνιδίασε ξανά την κοινωνία και δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι η ΝΔ είναι ανίκανη να διαχειριστεί σοβαρά θέματα.

Η έκτακτη αυτοψία στις 8 Μαρτίου του κ. Λέκκα στο Ναυάγιο, την οποία και δεν γνώριζε κανείς, συνδέεται με τα όσα έγιναν στα Τέμπη; Δημιουργήθηκε μια επιτροπή για τη διαχείριση του Ναυαγίου, που εκ του αποτελέσματος δεν μπόρεσε να πράξει τίποτα.

Το Ναυάγιο αυτή τη στιγμή δυσφημίζεται και όπως ξέρετε από τη δουλειά σας, θα είναι πολύ δύσκολο το επόμενο διάστημα να ανατραπεί αυτή η κατάσταση, διότι «κάλλιο να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα».

Ο Βουλευτής Ζακύνθου, κ. Ακτύπης, δεν έχει διαβάσει την αυτοψία του κ. Λέκκα, διότι πουθενά δεν λέει πως πέφτουν βράχοι και στις τρεις ζώνες. Επίσης, έβγαλαν 2,7 εκ. ευρώ και δεν δαπανήθηκε ούτε ένα ευρώ για την προστασία των επισκεπτών και τη συντήρηση του πλοίου. Φτάσαμε στο σημείο να πονάει το δόντι και να κόβουμε το κεφάλι! Είναι απαράδεκτο και αυτή η απόφαση της κυβέρνησης καταδικάζει το νησί μας και όσους ασχολούνται με τον τουρισμό.

Άκουσα προηγουμένως στην εκπομπή σας και την άποψη του κ. Κοπανά, ο οποίος είναι ένας επιστήμονας με κύρος. Είμαι υπέρ των αυτοψιών στην περιοχή και σέβομαι τα επιστημονικά δεδομένα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως το Ναυάγιο θα πρέπει να είναι κλειστό. Να ληφθούν μέτρα και να προχωρήσουμε μπροστά.

Θέλω να πιστεύω πως σε αυτή την προεκλογική περίοδο θα πρυτανεύσει η ψυχραιμία και θα κάνουμε τοποθετήσεις με δυνατή φωνή, γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και χρειάζονται λύσεις.

Χθες είχα την ευκαιρία να παραστώ και στο Τοπικό Συμβούλιο Πόλης, όπου έγινε συζήτηση για όλα τα μεγάλα θέματα του τόπου μας. Άκουσα τον κ. Ακτύπη να λέει πως σε 20 χρόνια θα φτιαχτεί αποχετευτικό δίκτυο από το Καταστάρι και κάτω. Αυτό σημαίνει ότι για να αποκτήσουν αποχέτευση τα ορεινά θα περάσουν 50 χρόνια! Ο Βουλευτής έπρεπε να είχε έρθει σε ρήξη σε πολλά θέματα με την κυβέρνηση, αλλά δεν το βλέπω…».


Current track

Title

Artist