Current track

Title

Artist

Παναγιώτης Αβράμης: Ο Δήμαρχος προσπαθούσε να με πείσει να τα βρούμε με την Τράπεζα Πειραιώς!

20/04/2023


«Τον Νοέμβριο του 2019 ενώ οι σύμβουλοι του Δημάρχου στην Οικονομική Επιτροπή, αλλά και εμείς στη μειοψηφία του λέγαμε πως πρέπει να πάρει δεύτερο νομικό στο Δήμο, διότι ο φόρτος εργασίας είναι μεγάλος, εκείνος μειοψήφισε (8-1) και είπε πως θα το διερευνήσει το θέμα.

Τονίζω πως τον Μάρτιο του 2019 υπήρχε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για πρόσληψη και δεύτερου δικηγόρου. Στη συνέχεια και παρότι ο ίδιος αναγνώρισε την πολλή δουλειά που υπάρχει με τις νομικές υποθέσεις που καταφθάνουν στο Δήμο, επί τέσσερα χρόνια δεν έχει πράξει απολύτως τίποτα.

Σωστά λοιπόν ο Δικηγορικός Σύλλογος Ζακύνθου έκανε μηνυτήρια αναφορά, διότι ο κ. Αρετάκης έστω και στη λήξη της θητείας του πρέπει να μάθει πως υπάρχουν διαδικασίες τις οποίες οφείλει να ακολουθεί.

Αφήνει συνεχώς τις προθεσμίες να εξαντλούνται και κάνει απευθείας αναθέσεις είτε σε νομικούς είτε όμως, και σε εργολάβους.

Προεκλογικά έλεγε πως όποιο έργο δεν παίρνει έκπτωση πάνω από 20%, τότε υπάρχει διαπλοκή και διαφθορά. Ο ίδιος άνθρωπος πήρε σχεδόν μηδενική έκπτωση για το έργο στο Λίβα. Ο προϋπολογισμός είναι 15 εκ. ευρώ και δόθηκε έκπτωση μόλις 36.000 ευρώ, όταν εμείς, και αναφέρομαι στην περίοδο Δημαρχίας Μποζίκη, για έργο προϋπολογισμού 11 εκ. ευρώ, που αφορούσε την υδροδότηση της Ζακύνθου λάβαμε έκπτωση 36%, δηλαδή η ΔΕΥΑΖ εξασφάλισε 4 εκ. ευρώ! Αυτά είναι τα μεγέθη κι ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Έχω προσφύγει για συγκεκριμένο έργο στη Δικαιοσύνη και θεωρώ ότι θα αποδοθεί τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, έστω και με καθυστέρηση. Ο κ. Αρετάκης δεν διοικεί το μαγαζάκι του, αλλά τον Δήμο Ζακύνθου.

Αντί να πάρει έναν νομικό ακόμη, που θα κόστιζε έως 1.200 ευρώ το μήνα, προτίμησε να δαπανά πολύ περισσότερα χρήματα. Αν ήθελε εξειδικευμένες νομικές υπηρεσίες, θα μπορούσε να απευθυνθεί στην ΚΕΔΕ και στην Ένωση ΔΕΥΑ Ελλάδος, όπως έκανα εγώ στο παρελθόν και γλιτώναμε 5.000 ευρώ που θα έπρεπε να δώσουμε αν πηγαίναμε αλλού.

Χάσαμε έργα, απωλέσαμε εκπτώσεις, επειδή δεν πρόκαμε ο Δήμαρχος. Λειτουργεί χωρίς διαφάνεια και δίχως νομιμότητα.

Θα σταθώ στην εσωτερική αλληλογραφία που υπάρχει μεταξύ υπαλλήλων της ΔΕΥΑΖ και του Δημάρχου, που του επισημαίνουν πως έρχεται δύσκολο καλοκαίρι στην ύδρευση και την αποχέτευση.

Στην αρχή της δημοτικής περιόδου προσπάθησα να λέω την άποψή μου για τα θέματα της ΔΕΥΑΖ τόσο στον Δήμαρχο, κ. Αρετάκη, όσο και στον σημερινό αντιπρόεδρο, κ. Κακολύρη, χωρίς βεβαίως να απαιτώ αυτή να υιοθετηθεί. Σταμάτησα αυτή την επικοινωνία όταν διαπίστωσα πως μοναδικός σκοπός του Δημάρχου δεν ήταν οι λύσεις σε ύδρευση και αποχέτευση, αλλά να με πείσει να δεχθώ να τα… βρούμε με την Τράπεζα Πειραιώς και να της χαρίσουμε 6 εκ. ευρώ, όταν γνωρίζει πως η υπόθεση αυτή εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη μετά από δικές μας ενέργειες…».


Current track

Title

Artist