Current track

Title

Artist

Κωνσταντίνος Πέττας: Απροετοίμαστη η πόλη για να υποδεχθεί επισκέπτες

28/03/2023


«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν αρχίσει η τουριστική περίοδος και η πόλη είναι εργοτάξιο. Το κυκλοφοριακό πρόβλημα θα οξυνθεί. Θα θέλουν οι τουρίστες να έρθουν στο κέντρο και δεν θα πατάει κανείς το πόδι του, εξαιτίας αυτής της κατάστασης.

Θα πρέπει να βρεθούν χώροι στάθμευσης σε περιοχές, όπως είναι τα Καμίνια, ο λιμενοβραχίονας και η μαρίνα. Τέθηκε αυτό το θέμα στη σύσκεψη που κάναμε στο δημαρχείο και λήφθηκε η απόφαση ο μισός λιμενοβραχίονας να λειτουργεί ως δημοτικό πάρκινγκ. Έγινε σχετικό αίτημα στο ΤΑΙΠΕΔ.

Μετά από μεγάλη πίεση του τοπικού συμβουλίου θα γίνει η ανάπλαση των Καμινίων, όμως η δημοτική αρχή είναι απαραίτητο να βρει χώρους στάθμευσης. Ο βουλευτής, κύριος Ακτύπης, μας είπε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα προγράμματα για να αγοραστούν τέτοιου είδους χώροι. Μέχρι τώρα υπάρχει ελλιπής προγραμματισμός από τη δημοτική αρχή αναφορικά με το θέμα αυτό.

Στα τρία χρόνια του κορονοϊού υπήρχε αρκετός χρόνος, δίχως πίεση, να γίνουν έργα πνοής, όμως το τρένο αυτό χάθηκε. Θέλουν μέσα σε μόλις έξι μήνες να κάνουν ό,τι δεν έκαναν 3,5 χρόνια. Οι λόγοι είναι καθαρά ψηφοθηρικοί.

Ξέρετε οι αιρετοί δεν έχουμε κάρτα μονιμότητας. Από το πρώτο δημοτικό συμβούλιο ζητούσαμε να απομακρυνθούν τα εγκαταλελειμμένα οχήματα, που υπάρχουν στο κέντρο της πόλης. Όλες οι προσπάθειές μας έπεσαν στο κενό.

Επίσης, θέλω να πω ότι επί Δημαρχίας, Άκη Τσαγκαροπούλου, δόθηκαν χώροι στάθμευσης οχημάτων σε γιατρούς και φαρμακεία. Μια διαδικασία όμως, που είναι παράνομη, αφού δεν προβλέπεται από καμία νομοθεσία.

Πρέπει να περάσουμε ξανά από «κόσκινο»αυτές τις παραχωρήσεις, διότι πολλοί έχουν αποβιώσει και τα παιδιά τους συνεχίζουν να κρατούν τους χώρους στάθμευσης. Φαίνεται πως η δημοτική αρχή δεν έχει σκοπό να το κάνει αυτό, διότι μας απάντησε ότι είναι προεκλογική περίοδος και δεν πρέπει να συμβεί κάτι τέτοιο.

Αν δεν σπάσουμε αυγά. θα γίνει μία τρύπα στο νερό σε όλα τα ζητήματα. Παράλληλα, πρέπει να βγουν οι παλέτες και τα διάφορα εμπόδια στο οδόστρωμα. Στο παρελθόν είχαμε πάει και στον εισαγγελέα για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά δεν έγινε κάτι.

Σε ό,τι αφορά την υδροδότηση πρέπει να πω ότι έχω ενημέρωση από τους υδρομεταφορείς ότι θα δώσουν φέτος μειωμένες ποσότητες κατά 30%, σε σχέση με πέρσι.

Ο ΙΓΜΕ έχει κάνει προτάσεις για να γίνουν νέες γεωτρήσεις στο νησί μας, δεδομένου ότι πολλές από τις υπάρχουσες έχουν υψηλή αγωγιμότητα. Πρόσφατη είναι εξάλλου η δυσάρεστη κατάσταση, που πολλές περιοχές του νησιού μας έμειναν χωρίς νερό για μέρες.

Για όλα τα θέματα χρειάζεται πολιτική βούληση. Έχουμε ζητήσει πολλές φορές να φύγουν οι κάδοι από την παιδική χαρά του Άμμου, ώστε να μην υπάρχει δυσοσμία στο χώρο που πηγαίνουν τα παιδιά, όμως το Λιμενικό Ταμείο στη Ζάκυνθο είναι κράτος εν κράτει…».


Current track

Title

Artist