Current track

Title

Artist

Σιγούρος Θεοδόσης: Πιθανό νέο κύμα ιώσεων μετά το καρναβάλι

20/02/2023


«Κατ’ αρχήν να πούμε ότι ο κορωνοιός δεν έχει περάσει και εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα. Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην κολλήσουν οι μεγαλύτερης ηλικίας συμπολίτες μας, που δεν συμμετέχουν ούτε σε καρναβαλικά πάρτι ούτε σε παρελάσεις. Είναι κρίμα να χάσουν τη ζωή τους.

Το προηγούμενο διάστημα είχαμε μια έξαρση της γρίπης, η οποία για κάποια χρόνια δεν είχε εμφανιστεί τόσο πολύ. Υπήρξε μία κάμψη, όμως τώρα έχουμε ένα νέο κύμα ιώσεων και λοιμώξεων του ανώτερου και κατώτερου αναπνευστικού.

Δυστυχώς, δεν τηρείται κανένα μέτρο προστασίας και να γνωρίζεται πως σε 10 με 15 ημέρες θα δούμε αν το καρναβάλι θα επιδεινώσει την κατάσταση.

Πιστεύω πως όσο θα πλησιάζουμε προς το Πάσχα η κατάσταση θα βελτιωθεί, λόγω και της αύξησης της θερμοκρασίας. Γνωρίζω πως εμείς οι γιατροί ορισμένες φορές γινόμαστε δυσάρεστοι κι άλλες φορές κουράζουμε το κοινό όταν λέμε τα ίδια. Είναι γεγονός πως ο κόσμος μετά από αρκετά χρόνια θέλει να διασκεδάσει και το κατανοούμε πλήρως. Οφείλουμε όμως, να προειδοποιούμαι για τα μέτρα προφύλαξης, γιατί στόχος και αγωνία μας είναι να μην πεθάνουν άλλοι συμπολίτες μας.

Όσοι έχουν συμπτώματα θα πρέπει να κάνουν τα τεστ για τη γρίπη και τον κορωνοιό. Να μένουν σε απομόνωση έτσι ώστε να μην επεκτείνονται οι μολύνσεις…».


Current track

Title

Artist