Current track

Title

Artist

Νίκος Βαρδακαστάνης: 6.500 μαθητές περιμένουν παρεμβάσεις στα σχολεία

17/01/2023


«Το μόνο πράγμα που ενδιαφέρει εμάς ως γονείς είναι τα σχολεία του νησιού μας, που φιλοξενούν 6.500 μαθητές, να είναι ασφαλή. Ουδεμία διάθεση έχουμε για αντιπολίτευση ούτε και θέλουμε να αντιδικούμε με κανέναν. Εμείς αναζητούμε λύσεις.

Ακούσαμε τον Αντιδήμαρχο, Νικήτα Σπίνο, να αναφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο κάποιες παρεμβάσεις που έχουν γίνει στα σχολεία σύμφωνα με τον ίδιο και ζητήσαμε να έχουμε μια πιο αναλυτική και έγγραφη ενημέρωση.

Επειδή ο Δήμος λέει πως έχει 13 εκ. ευρώ στο ταμείο του, θα πρέπει 500.000 ευρώ από τα λεφτά αυτά να δοθούν για να επιδιορθώνονται άμεσα και δίχως καθυστερήσεις κάποιες ζημιές που παρουσιάζονται στα σχολεία συχνά-πυκνά και φυσικά να γίνουν και συντηρήσεις των κτηριακών εγκαταστάσεων.

Επισκέφθηκα τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και μαζί με την κυρία Λάνα Μαυρία και τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο των μηχανικών κύριο Γιώργο Μοθωναίο, προσπαθήσαμε να δούμε τι γίνεται με τις οικοδομικές άδειες των σχολείων. Κάποια από αυτά έχουν σχετικούς φακέλους και θα πρέπει να διευθετηθούν οι όποιες ελλείψεις, όμως τα περισσότερα διδακτήρια του Νομού είναι στον αέρα και δεν διαθέτουν οικοδομική άδεια.

Θέλω να πω ότι με τις Σέρρες και το δυστύχημα που έγινε εκεί με την έκρηξη στο λέβητα και τον θάνατο ενός μαθητή, μας χωρίζει μόνο η χιλιομετρική απόσταση. Τα προβλήματα είναι δίπλα μας και απαιτείται επαγρύπνηση από όλους μας πριν να είναι αργά…».


Current track

Title

Artist