Current track

Title

Artist

Διονύσης Πόθος
Προϊστάμενος Βθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου

Από τις 6.043 αποβολές για χρήση κινητού τηλεφώνου στα σχολεία όλης της χώρας οι 28 είναι στη Ζάκυνθο / Από χθες (21/10) προσελήφθησαν 4 ακόμα σχολικοί ψυχολόγοι

22/10/2024


 

 

“Σε όλη την Ελλάδα έχουμε 6.043 αποβολές μαθητών για χρήση των κινητών τηλεφώνων. Στο νησί μας και μετά από ενημέρωση που είχα από τους διευθυντές των σχολείων μας οι αποβολές είναι 28 (24 την προηγούμενη εβδομάδα και σήμερα 28).

Πέρα από αυτό, νομίζω ότι οι μαθητές θα πρέπει να μάθουν να κάνουν σωστή χρήση του κινητού. Η αποβολή των μαθητών είναι για μία ημέρα και σύμφωνα με τον νόμο ο διευθυντής του σχολείου θα πρέπει να ενημερώσει τους γονείς για τον λόγο που πήρε αποβολή το παιδί τους. Κανείς από τους γονείς των 28 παιδιών που αποβλήθηκαν δεν αντέδρασαν αρνητικά προς τους καθηγητές.

Παρακολουθούμε στενά την ενδοσχολικη βία και όποτε χρειαστεί η επιτροπή συνεδριάζει. Την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε ένα σεμινάριο αρκετά επιτυχημένο με μεγάλη συμμετοχή με τους διευθυντές και τους συμβούλους σχολικής ζωής.

Επίσης, είχαμε κάνει ενέργειες για σχολικό ψυχολόγο και σήμερα το ανακοινώνω ότι σε άλλα τέσσερα σχολεία θα έχουμε σχολικό ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό (έγινε η πρόσληψη τους χθες το βράδυ). Έτσι, στα 17 σχολεία που ανήκουν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στα 8 έχουμε ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό”.

 

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Πόθου στον παρακάτω σύνδεσμο…


Current track

Title

Artist