Current track

Title

Artist

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
Επικεφαλής συνδυασμού «ΑΝΑΣΑ»

Η Ζάκυνθος δεν πήρε κάτι σημαντικό από την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου/ Φοβήθηκαν τον διάλογο και τις διαφορετικές απόψεις γι αυτό απέκλεισαν την Αντιπολίτευση

21/10/2024


«Η Ζάκυνθος δεν κέρδισε κάτι άμεσο και ουσιαστικό από την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου σε ό,τι έχει να κάνει με τα σημαντικά ζητήματα.

Χρειάστηκαν πέντε ολόκληρα χρόνια για να κάνουν αυτό που εμείς λέγαμε στο παρελθόν, δηλαδή να δώσουν τη διαχείριση του Ναυαγίου στο Δήμο. Αν συνέβαινε από την αρχή δεν θα χρειαζόταν οι επιτροπές «καρικατούρες».

Χαιρετίζουμε αυτή την εξέλιξη, ως συνδυασμός «ΑΝΑΣΑ» και ταυτόχρονα λέμε ότι το κυβερνητικό κλιμάκιο θα έπρεπε να κάνει την αυτοκριτική του για τις καθυστερήσεις που υπήρξαν.

Για να γίνει σωστά η διαχείριση του Ναυαγίου χρειάζεται να εκπονηθεί ένα στρατηγικό σχέδιο, ώστε να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση, η Περιφέρεια, το Επιμελητήριο, αλλά και η Εκκλησία που διατείνεται πως έχει περιουσία στο πλάτωμα και από ότι δείχνουν τα πράγματα έτσι είναι.

Το να δοθεί η διαχείριση στο Δήμο καλό είναι, αλλά δεν αρκεί αυτό από μόνο του. Απαιτείται να συνεισφέρουν όλοι και να συνδράμουν τις προσπάθειες του Δήμου.

Μου προκάλεσε εντύπωση ο αποκλεισμός από τη σύσκεψη του πρώην Δημάρχου, κ. Αρετάκη, και του επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης, κ. Τσουρουνάκη.

Να πω ότι το κλιμάκιο χαρακτηρίστηκε κυβερνητικό και όχι κομματικό. Συνεπώς, δεν υπήρχε λόγος να αποκλείονται πολιτικοί παράγοντες. Ουσιαστικά, οι διοργανωτές φοβήθηκαν τον διάλογο και τις διαφορετικές, ενδεχομένως, απόψεις και αυτό δεν περιποιεί τιμή για τους ίδιους, ενώ παρατείνεται και μια κατάσταση ανταγωνισμού.

Εμείς κρατάμε μικρό καλάθι στις εξαγγελίες της κυβέρνησης, διότι η επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στη Ζάκυνθο μας θύμισε την παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Μητσοτάκη, στην Κέρκυρα, που έταξε πολλά εκατομμύρια ευρώ και τίποτα τελικά δεν συνέβη.

Δεν βλέπουμε λοιπόν κανένα αποτέλεσμα. Ακόμη και η χρηματοδότηση των 3.250.000 ευρώ, έρχεται από παλιά όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν αφορά την επέκταση του υπάρχοντος βιολογικού ή τη δημιουργία κόμπακτ σε κάθε τουριστική περιοχή, αλλά μόνο την αναβάθμιση των μηχανημάτων που δεν λύνει το πρόβλημα με τα λύματα.

Για εμάς είναι άνθρακας ο θησαυρός και δεν βλέπουμε με κάλο μάτι την εμπλοκή των μάνατζερ του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΥΔΑΠ, διότι στόχος τους είναι οι ιδιωτικοποιήσεις.

Στις 26 και 27 Οκτωβρίου θα γίνει στη Ζάκυνθο η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και θα κάνουμε ερωτήσεις για το Ναυάγιο και τον δρόμο διαφυγής, για το έργο της ύδρευσης Λούχα-Γύρι, τη χρηματοδότηση του οποίου είχα βγάλει εγώ ως Περιφερειάρχης, και για τον βιολογικό καθαρισμό…».


Current track

Title

Artist