Current track

Title

Artist

Φιλιππίτσα Μάργαρη
Σύμβουλος Εκπαίδευσης της Δευτεροβάθμιας - Αρμόδια για την Παιδαγωγική Ευθύνη των σχολικών μονάδων

Ο διευθυντής του σχολείου και ο σύμβουλος σχολικής ζωής είναι οι αρμόδιοι για να διαχειρίζονται και περιστατικά ενδοσχολικής βίας, αλλά να προλαμβάνουν και περιστατικά

17/10/2024


 

 

 

“Η φετινή επιμορφωτική συνάντηση είχε σκοπό να διαβιβάσει καινούριες πληροφορίες και όσο μπορούμε να φέρουμε στο κλίμα της παιδαγωγικής επιμόρφωσης όχι μόνο τους διευθυντές σχολείων που πολλοί απ’ αυτούς γνωρίζουν πολλά πράγματα και είναι γνωστές πολλών περιστατικών και κάτοχοι πολλών πτυχίων, αλλά υπάρχουν και νέοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν αναλάβει έναν καινούριο ρόλο μέσα στις σχολικές μονάδες. Είναι οι σύμβουλοι σχολικής ζωής.

Πρόκειται για έναν θεσμό που εφαρμόζεται εδώ και τέσσερα (4) χρόνια και βέβαια, όπως καταλαβαίνετε, είναι σε δυναμική εξέλιξη. Αυτό λοιπόν το δίδυμο, ο διευθυντής του σχολείου και ο σύμβουλος σχολικής ζωής είναι οι αρμόδιοι για να διαχειρίζονται και περιστατικά ενδοσχολικής βίας, αλλά να προλαμβάνουν και περιστατικά.

Μιλήσαμε αρκετά χθες για τον τομέα της πρόληψης. Αυτά τα δύο άτομα έχουν ως στόχο να προλαμβάνουν περιστατικά εντοπίζοντας τις ομάδες υψηλού κινδύνου, εντοπίζοντας παιδιά που μπορεί να έχουν θυματοποιηθει ή να είναι εύκολα για θυματοποιηση και από αυτή την πλευρά να παρεμβαίνουν προληπτικά”.

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της κας. Μάργαρης στον παρακάτω σύνδεσμο…


Current track

Title

Artist