Current track

Title

Artist

Γιώργος Τσουρουνάκης
Επικεφαλής Συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας»

Απέκλεισαν την Αντιπολίτευση από τη σύσκεψη με το κυβερνητικό κλιμάκιο και δεν είναι η πρώτη φορά/ Το «face control» στην πόρτα του Πνευματικού Κέντρου το έκανε ο Δήμος και πέρασαν μόνο άνθρωποι του κομματικού «σωλήνα»

17/10/2024


«Πριν από μερικές ημέρες ο ίδιος ο Δήμαρχος είχε ανακοινώσει ότι θα γίνει σύσκεψη με το κυβερνητικό κλιμάκιο και ότι μπορούν να συμμετέχουν φορείς και πολίτες του νησιού μας. Αυτή ήταν η αρχική του τοποθέτηση.

Δυστυχώς όμως, εφάρμοσε την απαράδεκτη τακτική του να αποκλείει την αντιπολίτευση και μάλιστα το ίδιο πράγμα έχει συμβεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν, όπως τότε που ήρθε η Υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Σήμερα, πήγαμε στις 10.45 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο, αλλά ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Τάκης Βρυώνης, και μια υπάλληλος του Δήμου, μας είπε πως σε εμάς δεν επιτρέπεται η είσοδος. Το ίδιο συνέβη και με τον κ. Αρετάκη, αφού ούτε και αυτός κατάφερε να μπει!

Μέχρι τις 11.30 που παραμείναμε στο χώρο, είδαμε να μπαίνουν μέσα άνθρωποι που δεν είχαν θεσμική ιδιότητα, ούτε ασχολούνται με τα κοινά και την πολιτική. Μιλάω για τον κ. Χρήστο Ξένο και τον πεθερό του Δημάρχου, κ. Πισκαρδέλη.

Ξεκαθαρίζω πως εμείς θέλουμε τις ανοιχτές και όχι τις κλειστές διαδικασίες, συνεπώς δεν έχουμε πρόβλημα με τη συμμετοχή των προαναφερόμενων κυρίων. Αναρωτιόμαστε όμως, πως γίνεται να αποκλείεται η Αντιπολίτευση που έχει θεσμικό ρόλο και να μπαίνουν μέσα άνθρωποι που δεν έχουν κάποια σχέση ή αρμοδιότητα σε αυτή τη σύσκεψη.

Επίσης, είδαμε να είναι παρόντες και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Αυτοί, άραγε, δεν εκπροσωπούνται από τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους; Αυτά συμβαίνουν μόνο σε τριτοκοσμικά μέρη.

Από την άλλη ο Βουλευτής Ζακύνθου είπε στον κ. Κωνσταντίνο Πέττα ότι εμάς μας εκπροσωπεί ο Δήμαρχος. Να τον ενημερώσουμε πως ο συνδυασμός μας δεν έχει ενταχθεί στην πλειοψηφία και ούτε πρόκειται.

Εμείς θέλαμε να συναντηθούμε θεσμικά και τονίζω πως έχουμε περισσότερες προτάσεις και μελέτες από τον κ. Στασινόπουλο, διότι προεκλογικά ασχοληθήκαμε με τα σκουπίδια, το παραλιακό μέτωπο της Ζακύνθου, τον τουρισμό και το νερό.

Διαπιστώνουμε ότι σε αυτές τις συσκέψεις συμμετέχουν μόνο όσοι προέρχονται από τον κομματικό «σωλήνα». Πραγματικά δεν έχω τίποτα με τη ΝΔ, αλλά όταν γίνονται αυτά πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Μυρίζουν ξεκάθαρα εκλογές και θα πω ότι δεν βλέπουμε τίποτα να προχωράει σε ό,τι αφορά τα έργα των υποδομών. Η Ζάκυνθος χρειάζεται χρήματα άμεσα και αυτό θέλαμε να πούμε στους υπουργούς, όμως δεν μας άφησαν.

Οι συσκέψεις είναι άνευ ουσίας όταν δεν συνοδεύονται από χρηματοδοτήσεις. Σαν επικεφαλής συνδυασμού δεν έχω κομματική ταυτότητα.

Το κάθε κόμμα εξάλλου, θέλει τη βουλευτική έδρα. Όμως, όταν ο Δήμος μετατρέπεται σε κομματικό εργαλείο, τότε η καταστροφή είναι αναπόφευκτη…».


Current track

Title

Artist