Current track

Title

Artist

Νίκος Ποταμίτης
Πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου

Δεν πρόκειται να έρθουν γιατροί στο νοσοκομείο αν δεν διπλασιαστούν οι μισθοί/ Αν δεν γίνουν όσα πρέπει σε λίγο καιρό θα μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας

17/10/2024


«Λένε ψέμματα όσοι υποστηρίζουν ότι στόχος τους είναι η ενίσχυση με προσωπικό του νοσοκομείου Ζακύνθου. Ούτε νέους γιατρούς θέλουν, αλλά και οι παλιοί που υπηρετούμε εδώ πρέπει να ξεκουμπιστούμε.

Οι μισθοί είναι 50% κάτω, ενώ τα όποια επιδόματα έχουν υπολογιστεί με τα όσα λαμβάναμε το 1983 και ταυτόχρονα τα υπερφορολογούν.

Όσο συμβαίνει αυτό γιατροί στο νοσοκομείο δεν πρόκειται να έρθουν, όχι γιατί δεν θέλουν, αλλά γιατί με τα λεφτά που παίρνουν δεν μπορούν να ζήσουν.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους άλλους εργαζόμενους, που προσπαθούν να επιβιώσουν με 800 και 900 ευρώ, ενώ δεν γνωρίζουν αν μετά τα Χριστούγεννα θα έχουν δουλειά.

Ταυτόχρονα, οι υγειονομικοί δουλεύουμε σε άθλιες συνθήκες. Πρόσφατα καλέσαμε την Αστυνομία για να μας βοηθήσει με ασθενή που έβριζε και απειλούσε, αλλά τελικά συνελήφθησαν νοσηλεύτριες και ποτέ δεν μας εξήγησαν γιατί. Όταν κατάλαβαν το λάθος τους, τις άφησαν ελεύθερες.

Εμείς θέλουμε να προκηρυχθούν όλες οι θέσεις και να δοθούν διπλάσιοι μισθοί, όπως προβλέπει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Να στηρίξουν όλοι οι Ζακυνθινοί το νοσοκομείο τους, ώστε αυτό να μην καταντήσει Κέντρο Υγείας…».


Current track

Title

Artist