Current track

Title

Artist

Κωνσταντίνος Πέττας
Δημοτικός Σύμβουλος Συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας»

Το κυβερνητικό κλιμάκιο θα έπρεπε να κόψει κορδέλες έργων αύριο και όχι να αναλωθούμε σε μια διαλογική συζήτηση/ Θετική εξέλιξη η απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων γι αυτό και η παράταξή μας την ψήφισε

16/10/2024


«Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση το γεγονός ότι έρχεται στη Ζάκυνθο κυβερνητικό κλιμάκιο και ελπίζουμε να δουν τα προβλήματα ιδίοις όμμασι και όχι απλώς να περιχαρακωθούν σε συναντήσεις μέσα σε αίθουσες.

Να επισκεφθούν τον βιολογικό και τον Λίβα με τα απορρίμματα. Βέβαια από τις ενημερώσεις που τους έχει κάνει ο Βουλευτής Ζακύνθου, θεωρώ πως τα προβλήματα του νησιού μας δεν είναι άγνωστα σε αυτούς.

Υπήρξε ο χρόνος τα τελευταία έξι χρόνια, ώστε η κυβέρνηση να δώσει τους αναγκαίους πόρους στη Ζάκυνθο και να δρομολογηθούν λύσεις. Αύριο το κυβερνητικό κλιμάκιο θα έπρεπε να κόβει κορδέλες και να εγκαινιάσει έργα ουσίας.

Για άλλη μια φορά όμως, θα γίνει μια διαλογική συζήτηση, θα κατατεθούν απόψεις και θα παρουσιάσουν τις ήδη γνωστές κυβερνητικές θέσεις.

Η παράταξη της «Δύναμης Ελπίδας» δεν έχει προσκληθεί επίσημα στις αυριανές συσκέψεις. Παρόλα αυτά θα πάμε στο Πνευματικό Κέντρο και πιστεύω πως θα μας δοθεί η ευκαιρία να αναδείξουμε όλα τα σημαντικά ζητήματα.

Εξάλλου, αυτό το κάνουμε πολύ συχνά με τις τοποθετήσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και με τα δελτία Τύπου που εκδίδουμε.

Το θέμα με την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων έρχεται από το 2019 και μάλιστα το 2020 είχαν καταγραφεί. Βέβαια στην πορεία των χρόνων αυτά πολλαπλασιάστηκαν.

Το Τοπικό Συμβούλιο Πόλης είχε ζητήσει τότε να απομακρυνθούν, αλλά οι όποιες ενέργειες είχαν διακοπεί από τη Δημοτική Αρχή Αρετάκη, όπως συνέβη και για μια σειρά από άλλα ζητήματα.

Στην παρούσα φάση μετά από τρεις άγονους διαγωνισμούς, βρέθηκε ενδιαφερόμενος και διαμορφώθηκε μια άλλη τιμή. Είναι μια θετική εξέλιξη, που έπρεπε να αρχίσει από τους πρώτους μήνες θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής.

Εγώ και ο συνάδελφος, Διονύσης Μουζάκης-Μποζόνος, ψηφίσαμε υπέρ και τώρα λέμε πως η Δημοτική Αρχή πρέπει να μεριμνήσει για να φύγουν τα εμπόδια από κοινόχρηστους χώρους, αφού ορισμένοι συμπολίτες μας έχουν τοποθετήσει από τελάρα μέχρι παλιά ποδήλατα. Πρέπει να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Στο νέο δημοτικό θέατρο υπάρχει μια αρνητική εικόνα με τα απορρίμματα στον περιβάλλοντα χώρο. Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Τάκης Βρυώνης, είναι δραστήριος και ενεργητικός, όμως οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται εκεί δεν μπορούν να συνοδεύονται με σκουπίδια. Τα ίδια συμβαίνουν και σε άλλα σημεία της πόλης, όπως πίσω από το Πνευματικό Κέντρο.

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα δεν τα αναρτούμε γιατί θέλουμε σώνει και καλά να κάνουμε αντιπολίτευση. Οι εκλογές αργούν ακόμη, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα αναδεικνύουμε τα θέματα, για τα οποία οι πολίτες αναθεματίζουν.

Σήμερα η νέα Δημοτική Αρχή κλείνει έναν χρόνο και βλέπουμε πως όλα τα σοβαρά προβλήματα που είχαμε πριν, συνεχίζουν να υπάρχουν με τον κ. Στασινόπουλο.

Επειδή πρέπει να είμαστε ειλικρινείς να πω ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων έχει βελτιωθεί σε γενικές γραμμές, ωστόσο σε περιοχές όπως ο Παντοκράτορας, η Λιθακιά και το Καλαμάκι δεν βλέπουμε κάτι αντίστοιχο.

Μας είπαν ότι έφτιαξαν οχήματα, ότι πήραν καινούρια, ενώ προσέλαβαν και 202 άτομα. Συνεπώς, είχαν περισσότερα εργαλεία στα χέρια τους σε σύγκριση με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, όμως δεν τα πήγαν καλά σε ορισμένες περιοχές και αυτή η κακή εικόνα δεν δικαιολογείται…».


Current track

Title

Artist